Zet een koers uit naar het De Sims™ 4 STAR WARS™: Journey to Batuu Game Pack

Binnenkort, in een universum heel dicht bij ons… komen je Sims aan op Batuu!

In een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan, diep in de Outer Rim, draait de wereld van Batuu onder zijn drie zonnen om onderdak te bieden aan zowel het dappere Verzet als de listige First Order met de slimme Schurken die op de achtergrond van de chaos profiteren. Hoe de dingen zich ontvouwen is echter aan jouw Sims in het De Sims™ 4 Star Wars™: Journey to Batuu Game Pack*, verkrijgbaar vanaf 8 september!

Ervaar de Rand van de Melkweg

Vanaf het moment dat Sims op Batuu aankomen, worden ze omringd door de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Star Wars™. Majestueuze versteende bomen torenen hoog boven de nederzettingen uit, schepen vliegen af en aan, motoren janken. In de Black Spires-buitenpost is het een drukte van belang als buitenaardse locals en drukke droïden zich over hun dagelijkse bezigheden ontfermen. Verkopers serveren Ronto Wraps en Gebakken Endoriaanse Tip-Yip aan de hongerige Niktos en Rodianen. Nieuwsgierige Abednedos, Mirialanen en Twi’leks snuffelen door het aanbod in Dok-Ondar’s Antiquiteitenhol. Sims zouden een bepaald berucht schip kunnen herkennen, de Millennium Falcon™, of aan de aandacht van de patrouillerende stormtroopers hopen te ontsnappen. Maar als ze er eenmaal zijn, zullen ze nooit meer weg willen.

Een reputatie opbouwen

De spanning tussen de facties op Batuu is voelbaar. Stormtroopers patrouilleren in de straten, op zoek naar bewijs voor het verborgen Verzet en rebellen voeren geheime plannen uit in hun mysterieuze bunker. Zelfs de smokkelaars exploiteren een lucratief handeltje en blijven neutraal om te profiteren van zowel het Verzet als de First Order. Voor welke factie zal jouw Sim kiezen?

DJ R-3X, de droïde die verantwoordelijk is voor de muziek van Oga’s Cantina, is het beste aanspreekpunt om alles te weten te komen over de verschillende facties. De missies zullen in eerste instantie eenvoudig zijn, waarbij je Sim op pad wordt gestuurd om in voorraadkisten te snuffelen of geruchten over de groeiende aanwezigheid van het Verzet moet proberen te achterhalen. Na het voltooien van een bepaalde missies verzamelen Sims beloningen en verdienen ze reputatiepunten voor de betreffende factie. Verbeter de reputatie van je Sim door in rang te stijgen, van sympathisant of supporter tot sergeant van het Verzet of de First Order. Als galactic credits je Sim meer motiveren dan idealen, kun je altijd op de Schurken vertrouwen. Die hebben altijd wel een schimmig klusje.

Naarmate de reputatie van je Sim toeneemt, is dit ook van invloed op de manier waarop locals reageren. Een Sim die zeer gerespecteerd wordt door de First Order, zal het moeilijk vinden om een praatje aan te knopen met aanhangers van het Verzet. Het stijgen in rang door missies te voltooien, introduceert ook nieuwe factiecontacten. Afhankelijk van de keuzes die Sims maken, kunnen ze Vi Moradi tijdens het uitvoeren van een missie tegenkomen, Rey die haar lichtzwaardkunsten oefent, Kylo Ren die zijn geduld verliest of Hondo Ohnaka die valsspeelt met een potje Sabacc.

Artefacten en schatten bemachtigen

Het zou geen Star Wars™ zijn zonder lichtzwaarden en droïden. Op Batuu kunnen Sims onderdelen vinden voor hun eigen lichtzwaard! Maak een uitstapje naar Savi’s werkplaats om verschillende heft- en kyberkristalopties te bekijken, of voltooi missies om zeldzame stukken te verdienen als beloning. Probeer verschillende kristallen uit totdat je de juiste hebt gevonden en begin daarna met de training! Het oefenen met een lichtzwaard of sparren met andere Sims bouwt ook de fitnessvaardigheid op.

Heb je een maatje nodig op Batuu? Waarom niet een droïde?! Verzamel gewoon schroot uit schroothopen rond Batuu om voldoende galactic credits te verdienen en koop vervolgens een droïde bij het Droïdedepot. Hier bieden ze astromechdroïden uit zowel de R- als BB-serie aan. Zodra je Sim de droïde heeft aangepast, geef je ‘m een naam en kijk je hoe hij in actie komt! Het nieuwe maatje van je Sim zal hem of haar overal volgen op Batuu. Daarnaast zijn droïden erg handig op missies. Ze kunnen hun scanners en elektrische prikstokken gebruiken om Sims te helpen in voorraadkisten te snuffelen, bedieningspanelen te scrambelen of rivaliserende factieleden af te leiden. Dit zijn de droïden die je wilt hebben!

Inpakken en meenemen

Als je Sims terugkeren van Batuu, komen ze niet met lege handen terug. Geniet van op Star Wars™ geïnspireerde updates qua decor, woonvoorwerpen en zelfs recepten. Of Sims de antiquiteiten die ze op Batuu hebben verzameld nu uitstallen of hun stijl volledig vernieuwen om de woningen van de Black Spires-buitenpost te weerspiegelen, ze hoeven hun Star Wars™-avontuur niet achter te laten. Nodig buren uit voor een potje Sabacc of een lichtzwaardsessie wanneer je maar wil.

Droïden die op Batuu worden besteld, keren overigens ook terug naar de Sims-wereld! Tuurlijk, droïden kunnen mensen in Willow Creek niet zomaar uitschakelen, maar Sims kunnen wel een relatie met ze opbouwen en de grootste lol met ze beleven door ze rond te tijden met een datapad!

Het De Sims 4 Star Wars™: Journey to Batuu Game Pack Pack is vanaf 8 september 2020 om middernacht in jouw regio beschikbaar voor Mac en pc en om 10.00 uur PT voor Steam, Xbox One en PlayStation® 4!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016