Zes dingen die je als wetenschapper moet uitproberen in De Sims 4 Aan het Werk

Tijd voor wetenschap!

We hebben het de afgelopen weken gehad over de nieuwe carrières in De Sims 4 Aan het Werk en de leuke manieren waarop je Sim levens kan redden als dokteras a Doctor, kan beschermen en dienen als rechercheur en een winkel kan runnen. Deze week willen we het hebben over een paar van de vette dingen die je kunt doen als wetenschapper!

Benieuwd hoe je je Sim in een raaskallende krankzinnige geleerde (of briljante uitvinder) kunt veranderen? Hiervoor hebben we een paar theorieën bedacht die je Sim echt moet uitproberen.

Kloon je vrienden. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je Sim belt goede vrienden om iets gezelligs te doen, maar ze hebben het allemaal te druk met ‘werk’ of ‘school’. Stomvervelend. Gelukkig biedt de wetenschap een oplossing. Als je Sim een wetenschapper is, kun je gewoon kopieën van je beste vrienden maken. Hopelijk worden ze een beetje… normaal? En niet al te… kwaadaardig? MUWHAHAHA!

Maak een serum om je Sim in een andere stemming te brengen. Je Sim houdt zich tijdens de wetenschappelijke carrière niet alleen bezig met robots. Ze kunnen ook een paar serums maken, waarmee ze hun stemmingen en emoties kunnen veranderen. Hoe luidt dat spreekwoord ook alweer? Het ene serum maakt je Sim gelukkiger, van het andere wordt je Sim gek? Er is zelfs een serum dat je Sim in een spook kan veranderen, maar wees gerust, het effect is tijdelijk. Was het dat niet, dan was het serum in feite een vergif.

Beveel een collega voor je op te ruimen. Sims met wetenschappelijke neigingen kunnen allerlei leuke dingen uitvinden, maar het meeste veelzijdige gereedschap is misschien wel de Simstraal. Richt de straal op de Sim die het dichtst in de buurt staat en laat hem of haar allerlei dingen doen, zoals een pyjama aantrekken of de vloer vegen. Met de Simstraal kun je ze zelfs de vuile boel van je Sim laten opruimen. Speel je kaarten (of beter gezegd, de wetenschappelijke carrière) goed, en je Sim hoeft nooit meer de vuilnis buiten te zetten.

Transformeer alledaagse voorwerpen in lucratieve voorwerpen met de Simstraal. De handige Simstraal is meer dan een draagbare gedachtencontrolestraal. Je Sim kan hem ook gebruiken om snel rijk te worden. Met van de eerste upgrades voor dit mechanische wonder kan je Sim een voorwerp in een willekeurig ander voorwerp veranderen. Gebruik de verbeterde Simstraal op goedkope voorwerpen, misschien verander je ze wel in iets dat je met flinke winst kunt verkopen.

Bezoek Sixam, de thuiswereld van de buitenaardse wezens. Zeg ‘Electroflux Wormgatgenerator’. Zeg dan! En nu met nog meer nadruk. Klinkt supervet, niet? En het is nog vetter dan het klinkt: je kunt deze geweldige uitvinding gebruiken om je Sim naar de planeet Sixam te sturen, die bevolkt is met interessante buitenaardse wezens waarmee je vrienden kunt worden. Er groeien ook nieuwe buitenaardse planten, dus vergeet er niet wat exemplaren van mee terug te nemen.

Word maatjes met de Uitvindingmaker. Je Sims zullen tijdens hun wetenschappelijke carrière veel tijd doorbrengen in het wetenschapslab. Dat gezegd hebbend, zullen ze er niet vereenzamen, want naast de andere wetenschappers die er werken/waar je de Simstraal op kan gebruiken, kan je Sim ook vrienden worden met de Uitvindingmaker-robot. We horen je denken: vrienden worden met kunstmatige intelligentie, is dat niet gevaarlijk of immoreel? We… hebben eigenlijk geen idee. Misschien?

Bron: Thesims.com

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016