Zes dingen die je als rechercheur moet uitproberen in De Sims 4 Aan het Werk

Beschermen en dienen

Je hebt misschien al iets gehoord over de vette dingen die je Sim kan doen in het De Sims 4 Aan het Werk Expansion Pack: levens redden als dokter of een winkel runnen bijvoorbeeld. Deze week willen we het hebben over de rechercheurcarrière en hoe je je misdaadoplossende vermogens optimaal aanwendt.

We hebben zes dingen ontdekt die je kunt proberen terwijl je je omhoog werkt tot hoofdcommissaris!

Vind verborgen aanwijzingen op een plaats delict. Op de juiste manier op een plaats delict naar aanwijzingen zoeken, is van groot belang om succes te hebben als rechercheur. Soms zie je aanwijzingen verspreid om je heen liggen, denk aan verbrande of beschadigde voorwerpen, graffiti of gestolen spullen. Op andere momenten moet je de aangeboren vaardigheden van je Sim gebruiken. Door op de grond te klikken en de interactie ‘Naar aanwijzingen zoeken’ te selecteren, krijgt je Sim die lastig verborgen aanwijzingen te zien.

Geef je rechercheur de beloningseigenschap ‘Oplettend’ om er een super speurneus van te maken. Een van de aanwijzingen die je over verdachten kunt ontdekken is gekoppeld aan hun eigenschappen. Een verdachte kan bijvoorbeeld een ‘Einzelgänger’ of ‘Ambitieus’ zijn. Dit zijn dingen die je kunt ontdekken door met verschillende verdachten te praten, een proces dat je kunt versnellen met de eigenschap ‘Oplettend’. Als je deze eigenschap ontgrendelt met Tevredenheidspunten kan je Sim automatisch de eigenschappen van andere Sims identificeren. Een Sim die alleen door te praten de dader kan identificeren? Dat klinkt als een één helft van een politieserie op tv!

Probeer wat bemoedigende woorden te krijgen van de commissaris. Heb je tussen zaken wat tijd over in het politiebureau? De hoofdcommissaris heeft wat fantastische dialogen die rechtsboven op het scherm verschijnen, ga dus ook af en toe met je baas praten. De commissaris windt er geen doekjes om, dus ga alleen met hem praten als je de waarheid en niets anders dan de waarheid wilt horen.

Fouilleer je verdachten om te zien of ze iets in hun zakken hebben verstopt. Keer als je je verdachte hebt gevonden terug naar het politiebureau om hem of haar in te rekenen. Laat je Sim, voordat je met de ondervraging begint, eerst controleren dat er niets in de zakken van de verdachte zit. Je wilt niet dat ze een mes of… vis… hun cel in smokkelen.

Zet een Blinde Spiegelruit in je huis of kantoor. Een van de beloningen die je kunt ontgrendelen in de rechercheurscarrière is de Blinde Spiegelruit, die aan één kant weerspiegelend en aan de andere kant transparant is, Maar dat de spiegel ontgrendeld is met de rechercheur, wil nog niet zeggen je het ding niet in je huis of kantoor kunt neerzetten! Er zijn allerlei creatieve manieren om dit toffe object te gebruiken.

Speel goede of slechte smeris met je verdachte tijdens een ondervraging. Want, laten we eerlijk wezen, er gaat niets boven naar een rechercheur kijken op tv die van “Ik sta aan jouw kant, ik hou ook van lama’s! ineens overgaat naar ‘Geef het maar toe! Jij hebt die taart uit de keuken van Cora van de Kerkhof gestolen!” Jouw Sim kan nu die bezeten rechercheur zijn!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016