De Sims 4 Eiland Leven: Zeemeerminnen

 

 

Naast aliens uit De Sims 4 Aan het Werk en vampiers uit De Sims 4 Vampieren is het nu tijd voor een nieuwe levensvorm. De Sims 4 Eiland Leven komt namelijk met zeemeerminnen. Een levensvorm die subtiel visachtig gedrag schijnt te vertonen.

Wij zullen in dit artikel gebruik maken van de term zeemeersims, omdat dit ook past bij sims die niet onder het vrouwelijk geslacht vallen.

Hoe wordt je een zeemeersim?
Hetgeen wat veel simmers waarschijnlijk willen weten is hoe je een zeemeersim wordt. Er zijn verschillende manieren. Ten eerste kun je Creëer een Sim induiken om een zeemeersim te maken. Dit werkt op dezelfde manier als bij aliens en vampiers. Daarnaast hebben ze nog meer overeenkomsten met aliens en vampiers. Zeemeersims hebben ook een menselijke vorm, en een tweede occult vorm. En er hangt een ring om de plumbob van een zeemeersim. Ook vind je in het interactiemenu een speciale categorie voor zeemeersims.

Het hebben van een of beide ouders als zeemeersim, is ook een manier om een zeemeersim te worden. Het is dus ook erfelijk. Alleen zul je er op jonge leeftijd nog niet heel veel mee kunnen doen. Sims krijgen pas een staart zodra ze een tiener worden.

Maar wil jouw zeemeersim net als Ariel een gewone sim worden, of net als Melody het water ervaren als een zeemeersim, dan zijn daar ook manieren voor. Je zult moeten zoeken naar een speciale ‘kelp’ (zeewier).

Gameplay
Hoewel Ariel de kleine zeemeermin niet twee levensvormen had en dus niet uit zichzelf kon veranderen naar een menselijke vorm met benen, kunnen zeemeersims dit wel. De transformatie van zeemeersim naar sim of terug gebeurt met een koprol onder water. Tijdens deze koprol verandert de staart in benen, of de benen terug naar de staart.

Zeemeersims hebben geen behoefte aan hygiëne. Bij hen staat daar een andere behoefte voor in de plaats genaamd hydratatie. Zij moeten ervoor zorgen dat ze om de zoveel tijd in aanraking komen met water. Dit kan op vele manieren. Je kunt simpelweg een glas water uit de koelkast pakken, douchen of in bad gaan (met staart) of onder de waterval gaan staan. Alleen het in bad doen van een hond, en waarschijnlijk dan ook de peuter, zorgt niet voor hydratatie. Misschien niet genoeg spetters?

Als zeemeersims niet genoeg in aanraking komen met water krijgen ze een ‘funky’ gemoedstoestand en voelen ze zich niet zo goed. Wat er gebeurt als je een zeemeersim laat uitdrogen is niet verteld. Iets om eens uit te proberen dus.

Sirene en andere krachten
Zeemeersims hebben ook wat elementen van Sirenes in zich. Het uitvoeren van hun sirenekrachten gaat door middel van een prachtig hemels klinkend gezang. Ze kunnen dit voor positieve redenen gebruiken, zoals het zingen van een slaapliedje. Maar ze kunnen dit ook gebruiken voor een doel waar Sirenes bekend om staan; het toezingen van anderen met het risico een verdrinkingsdood te veroorzaken. Bij het zingen ontstaat er een rode gloed bij de sims en een zwart gat in het water waar jouw sim ingetrokken wordt. Dit kan dus verkeerd aflopen.

Zeemeersims staan dicht bij de natuur. Naast hun sirenekrachten hebben ze ook nog een natuurgerichte kracht. Ze kunnen namelijk tropische stormen oproepen. Ook kunnen ze sneller vrienden worden met dolfijnen dan gewone sims en sneller zwemmen dan gewone sims.

Als een zeemeersim de karaktereigenschap ‘goed’ heeft, kan deze sim alleen goede krachten gebruiken, geen kwaadaardige. Zeemeersims met de eigenschap ‘kwaadaardig’ kunnen juist geen goede acties uitvoeren met hun krachten. Sims die beide eigenschappen niet hebben, hebben toegang tot zowel de goede als de kwaadaardige krachten van het meervolk.

Let wel op! Zeemeersims gebruiken hydratatie om hun krachten uit te voeren.

Dank aan het EA Game Changers netwerk voor het mogelijk maken van dit artikel.


De Sims 4 Eiland Leven komt uit op vrijdag 21 juni om 0.00 uur (dit is na donderdag 21 juni 23.59 uur) en kost €39,99. Het pakket is al beschikbaar op Origin voor pre-order.

Meer weten over De Sims 4 Eiland Leven? Lees ook ons andere artikel De Sims 4 Eiland Leven: Onderwaterfoto’s, Haaien en een nieuwe ‘O Jaa’ plek! en praat gezellig mee in het De Sims 4 Eiland Leven topic op ons forum.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.