De Sims 4 Eiland Leven: Onderwaterfoto’s, Haaien en een nieuwe ‘O Jaa’ plek!

 

 

Volgende week vrijdag komt De Sims 4 Eiland Leven uit. Het zevende uitbreidingspakket voor De Sims 4. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te beleven op Sulani en met dit nieuwe pakket?

De Sims 4 Eiland Leven komt met een nieuwe tropische wereld: Sulani. Dit eiland bestaat uit drie eilandgroepen en heeft in totaal 14 kavels waarvan de grootste 50×50 is. Er zijn geen kavels die vastgezet zijn. Elke kavel kan van particulier naar openbaar worden veranderd, of andersom. De drie gebieden van Sulani hebben ieder een unieke naam en stijl, namelijk Ohan’Ali Town, Lani St. Taz en Mua Pel’Am.

Zes van de veertien kavels vind je in Ohan’Ali Town. Hier kun je wonen aan het strand en vanaf een decking plek of ladder zo het water inspringen. Ook vind je hier de nieuwe openbare strandkavel. De ziel van de community bevindt zich in Ohan’Ali Town. Zo vinden hier lokale activiteiten plaats. Hebben jouw sims iets meer centjes, dan kunnen ze ook terecht in het lagunegebied van Sulani genaamd Lani St. Taz met snork- en duiklocaties. In het natuurgebied van Mua Pel’Am bevind zich onder andere een waterval, vulkaan en zelfs een geheime grot.

Sulani is een tropisch eiland. Sneeuw ga je er dus niet vinden. Maar je kunt er wel van tijd tot tijd tropische stormen meemaken. Zeemeersims kunnen deze stormen ook oproepen.

Relaxen op het strand en water
Om optimaal gebruikt te kunnen maken van het strand zijn er onder andere lounge stoelen en strandhanddoeken. Een van de lounge stoelen is draagbaar en kan jouw sim dus meenemen in zijn of haar inventaris. De ligbedden komen in drie versies. De goedkopere plastic look komt zelfs gratis in de patchupdate van 18 juni. Dit is ook de draagbare versie. De andere twee luxere versies zijn exclusief voor De Sims 4 Eiland Leven.

De aankondigingstrailer liet ook al luchtbedden zien. Er zijn vier versies waaronder een walvis. Jouw sim kan een super splash doen, een dutje en ook lekker ronddrijven in het water, want het luchtbed blijft niet stil op één plek liggen.

Boten
Naast de luchtbedden kan jouw sim ook het water opgaan in een boot of een aquazip. Op de boot kun je onder andere vissen, maar ook lekker een dutje doen. En niet alleen in Sulani valt er flink te vissen. Ook andere werelden krijgen extra plekken om te gaan vissen. Sims die een hoge fitnessvaardigheid hebben kunnen stunts uithalen op de aquazip. De naam van de aquazip kan je trouwens veranderen. Heeft jouw sim een groot zwembad thuis? Aquazips, boten en luchtbedden kunnen ook gebruikt worden in het zwembad.

Snorkelen en duiken
In Sulani zijn er gebieden waar jouw sim kan duiken of snorkelen en die zijn te vinden bij de snorkel- en duikboeien. Zou jij graag die mooie onderwaterwereld willen vastleggen? Dat kan! Er is een onderwatercamera en de foto’s kan jouw sim thuis aan de muur ophangen. Daarnaast kunnen sims ook nog speervissen, schatten zoeken en iets speciaals opsporen voor een mysterieuze feature.

Momenteel is het alleen in Sulani mogelijk om in zee te zwemmen. Het is een nieuwe techniek die de makers van De Sims 4 hebben toegepast en daardoor lag de focus alleen op Sulani om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Dit wil niet zeggen dat zwemmen in bestaande werelden, of toekomstige nieuwe werelden niet mogelijk gaat zijn in de toekomst. Leuk realistisch detail dat het open water biedt is de loopstijl die sims hebben zodra ze terugkomen op land. Iedereen die wel eens in zee is geweest, weet dat het water weerstand biedt zodra je er weer uit loopt. Deze weerstand ervaren de sims ook en is goed terug te zien in hun motoriek.

Het zwemmen zelf heeft ook een upgrade gekregen. Sims met een hogere fitnessvaardigheid, kunnen sneller zwemmen. Ook kost het je dan minder energie om te zwemmen. De snelste zwemmers blijven uiteraard de zeemeersims. Honden kunnen ook in zee zwemmen. Dit schijnt er heel schattig uit te zien. Peuters kunnen uiteraard nog niet zwemmen. Maar er zijn wel ondiepe gedeeltes in het zeewater waar jouw peuter in kan zitten en met het water kan spetteren.

Jouw sims kunnen nu ook zwemreacties ervaren. Ook in het zwembad. Ze kunnen het opeens koud krijgen, kramp krijgen, genieten van de natuur om hen heen of schrikken van een haai!

Zeedieren
Zeldzaam, maar waar. Baby haaien bevinden zich in Sulani. Voornamelijk in het diepe water. Ze zullen zich niet zo snel laten zien in Ohan’Ali Town. Het is trouwens niet verstandig om te blijven zwemmen met een haai in de buurt. Wie weet word je onder water getrokken voor de verdrinkingsdood.

Naast haaien zijn er ook dolfijnen te vinden in Sulani. Het kost je sim wel tijd om een vriendschap op te bouwen. Je bent niet meteen vrienden met een dolfijn. Net als honden en katten komen dolfijnen tussen de contacten van jouw sim te staan. Als je een betere band opbouwt met dolfijnen kun je ze zelfs trucjes leren, maar.. ze werken niet altijd mee. Als je buddy’s wordt met een dolfijn kun je ze ook een naam geven. Dolfijnen zijn de enige dieren waar jouw sim interacties mee kan hebben.

Verder zijn er een hoop nieuwe vissen bijgekomen en zul je onder andere schildpadden zien zwemmen. Hoe beter je voor het ecosysteem van het eiland zorgt, de meer schildpadden er zijn. En wie weet maakt jouw sim zelfs een broedevenement mee.

De kraken uit Isla Paradiso zul je niet tegenkomen in Sulani.

Zonnebaden
Bruin worden of misschien zelfs verband raken is mogelijk in de andere Sims 4 werelden. En hoewel een van de strandstoelen voor iedereen beschikbaar is met een patchupdate, heb je wel het pakket Eiland Leven nodig om de huid van de sims te laten verkleuren door de zon. Let wel op wat jouw sim aantrekt als hij of zij gaat liggen onder de zon. Het verkleuren van de huid past namelijk precies bij de kleding die jouw sim aanheeft, inclusief kleine details. Houd wel een oogje in het zeil. Er kunnen namelijk zonnebrand pranks worden uitgevoerd. Als jouw sim slachtoffer wordt van zo’n prank kan hij of zij zomaar rondlopen met handpatronen, kuspatronen, tijgerprint of streepjes en een oncomfortabele gemoedstoestand. Ook verband raken levert een oncomfortabele gemoedstoestand op. Zonnebaden kan in lounge stoelen, strandhanddoeken en de luchtbedden. Als het bewolkt is, regent of nacht is, heeft het geen zin om te gaan zonnebaden.

Waterval en Vulkaan
De waterval vind je in het natuurgebied Mua Pel’Am. Deze waterval ziet er niet alleen mooi uit maar komt ook met gameplay opties. Zo kunnen jouw sims genieten van een natuurlijke douche, maar is dit ook een nieuwe ‘O Jaa’ locatie. Net als bij de bubbelbad ‘O Jaa’ duiken de sims onder water en start het bekende muziekje. Dit keer met een tropische twist. Maar schrik niet als jouw sims enorm lang onder water blijven. Ze nemen uitgebreid de tijd. Sims die trouwens hun eerste kus hebben gehad, hebben ook een nieuwe romantische zoenoptie in het water.

Ook de vulkaan vind je in Mua Pel’Am. Er komen namelijk meerdere nieuwe kaveleigenschappen in het spel, en een van deze eigenschappen is Vulkanisch Activiteit. Een kaveleigenschap die alleen in Sulani kan worden gebruikt. Kavels die dicht in de buurt van de vulkaan staan hebben deze kaveleigenschap vast staan en is dus niet te veranderen. Sims die daar wonen hebben dus kans dat de vulkaan zo nu en dan uitbarst en lavabommen spuwt. Jouw sims kunnen niet geraakt worden door de lavabommen zoals de meteoordood uit een vorige Sims editie, maar deze bommen zijn wel erg heet. Raak ze dus niet aan als je sim geen dood door brand wilt ervaren. Zodra deze bommen zijn afgekoeld is er een optie om ze te bewaren als decoratie. Ook kun je ze openbreken om er kristallen uit te halen.

Eigenschappen en doel
Naast de kaveleigenschap die in het teken staat van de vulkaan en alleen te gebruiken is op Sulani, zijn er nog twee nieuwe kaveleigenschappen. Zo is er een ‘Kleding Optioneel’ eigenschap waardoor het dragen van kleding op een openbare locatie een optie is en dus geen verplichting. Een fijne kaveleigenschap voor sims die graag als nudist door het leven gaan. Maar niet iedere sim zal zijn of haar kleding zomaar uittrekken. Sims die preuts of kinderachtig zijn, houden hun kloffie liever aan. De andere kaveleigenschap is de ‘Off the Grid’ eigenschap. Als jouw woning deze eigenschap heeft krijg je geen stroom en water zoals andere huizen die krijgen. In ruil daarvoor hoef je ook die rekeningen niet meer te betalen. In de koopmodus vind je speciale objecten om jouw sim te helpen aan stroom en water te komen. Huizen met deze kaveleigenschap hebben ook beperkt internet.

In ‘Creëer een Sim’ zijn er ook nog de ‘Kind van het Eiland’ en ‘Kind van de Oceaan’ eigenschappen en onder de categorie locatie vind je het doel ‘Strandleven’. Een andere toffe nieuwe feature aan ‘Creëer een Sim’ is dat er nu een random optie is toegevoegd bij het selecteren van eigenschappen. Door op die knop te drukken kiest het spel willekeurig eigenschappen voor je uit. Deze knop zit trouwens niet alleen in CAS, maar is ook te gebruiken bij het ouder worden van sims in gameplay.

Koop- Bouwmodus
Veel items in de koop- bouwmodus zijn gemaakt van natuurlijke en lichte materialen met een traditionele esthetiek. Zo kom je regelmatig doorschijnende stofjes tegen in objecten. Er komt een nieuwe schommel bij die ontzettend goed past op het strand. We krijgen een nieuwe plafondventilator en een glazen vloer met regulier glas. Dat is een keertje wat anders dan die gekleurde dansvloeren uit Beleef het Samen. Ook komt er een nieuwe palenfundering voor het bouwen van kavels boven water. Veel inspiratie voor de objecten en de wereld komen uit Pacifische eilanden en Polynesië.

Voor bouwers is het wel belangrijk om te weten dat je geen zwembad kunt plaatsen op de begaande grond op de waterkavels van Sulani.

Leuke weetjes
Sims die niet in Sulani wonen kunnen ook een Eiland Leven carrière uitoefenen. Ze kunnen wel voor bepaalde dingen worden gestuurd naar een locatie op Sulani. Deze diensten hebben onder andere ochtend- en avonddiensten. De parttime carrières die tot nu toe alleen voor tieners beschikbaar waren, zijn er binnenkort ook voor volwassene sims.

De locale sfeer is niet alleen terug te zien in de kleding en spulletjes die met De Sims 4 Eiland Leven naar je spel komt, maar ook te zien in gameplay. Zo kunnen jouw sims leren vuurdansen en is er een barbecue pit. Hiermee bereidt je eten onder de grond en wordt de barbecue afgedekt met bladeren om de warmte bij het voedsel te houden. Als je met je muis over de stapel bladeren blijft hangen kun je zien hoe lang het duurt voordat de maaltijd klaar is.

Dank aan het EA Game Changers netwerk voor het mogelijk maken van dit artikel.


Op dinsdag 18 juni om 19 uur komt de patchupdate met onder andere de knop om random eigenschappen te selecteren en de plastic lounge stoel. De Sims 4 Eiland Leven komt uit op vrijdag 21 juni om 0.00 uur (dit is na donderdag 21 juni 23.59 uur) en kost €39,99. Het pakket is al beschikbaar op Origin voor pre-order.

Meer weten over De Sims 4 Eiland Leven? Lees ook ons andere artikel De Sims 4 Eiland Leven: Zeemeerminnen en praat gezellig mee in het De Sims 4 Eiland Leven topic op ons forum.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.