Tuinen aanleggen

Deze week is de Sims 4: Achtertuinaccessoires uitgekomen en dat vieren we met een handige, korte tutorial! Want achtertuinaccessoires zijn pas echt leuk in een mooie tuin! Wil jij leren om levendige en gezellige tuinen in te richten? Lees dan verder!

..voordat we beginnen..

Cheats & Trucs
Ik raad je aan om “bb.moveobjects” te gebruiken omdat je hiermee meerdere objecten dichter bij elkaar kunt zetten en zo dus een levendige en realistische tuin kunt maken. Met de cheat “bb.showhiddenobjects” krijg je toegang tot debug- voorwerpen. Naast deze cheats kun je ook gebruikmaken van shift + ]” om voorwerpen (en dus ook planten en bomen!) te vergroten. Door de alt-knop ingedrukt te houden, kun je objecten nauwkeuriger plaatsen en draaien voor een mooier effect!

Gemaakt zonder bb.moveobjects      Gemaakt met bb.moveobjects       Voorwerpen vergroten met shift + ]
Afbeelding

Tip: Kijk verder dan alleen de buitenplanten! Alleen het bassispel zit al vol met decoraties en lampen die geschikt zijn om je tuin mee te versieren! Je kunt het assortiment verder uitbreiden met debug- voorwerpen door de cheat “bb.showhiddenobjects” in te voeren.

Afbeelding

De basis
Allereerst kies je de basis voor je tuin. Dit zijn planten en bloemen die steeds terugkomen. Zo kun je ervoor zorgen dat de verschillende gedeelten van je tuin bij elkaar passen. Wanneer je namelijk steeds verschillende planten gebruikt, kan dat rommeliger gaan overkomen dan je zou willen. Sommige combinaties van planten en bloemen combineren mooier dan andere. Ook kleurgebruik is hiervan een belangrijk onderdeel.

In de Sims 4 heb je de keuze uit meerdere werelden. Let op dat sommige planten beter bij de ene wereld passen dan bij de andere. Op het volgende plaatje heb ik een selectie gemaakt van ‘basis’planten voor een groene wereld en een woestijnwereld. Je mag natuurlijk helemaal zelf weten welke basisplanten jij kiest!

Afbeelding

Terreinverf
Om je tuin een realistischere uitstraling te geven, kun je spelen met de verschillende soorten terreinverf. Zo plaats ik vaak wat lichte aarde onder mijn planten, want planten groeien tenslotte ook in aarde. Op het plaatje hiernaast kun je zien wat een verschil een beetje terreinverf wel niet kan maken!

Afbeelding

Je kunt terreinverf ook gebruiken voor het aanleggen van paden en terrassen.

Planten en bloemen samenstellen
Nu wordt het leuk! Kies uit het assortiment een aantal planten en bloemen die in jouw tuin de hoofdrol zullen gaan spelen. Zelf probeer ik altijd een balans te vinden tussen groene planten en gekleurde planten (bloemen), zodat mijn tuin niet één grote kleurexplosie wordt. In het voorbeeld hieronder heb ik soorten planten en bloemen gekozen (plus een steen) en deze door elkaar heen gehusseld totdat ik tevreden was. Dit kun je op meerdere plekken om je huis herhalen om zo een tuin te creëren!

Afbeelding

Let op dat je naast planten en bosjes ook bomen op je kavel plaatst. Dat zorgt pas echt voor een knusse sfeer en bezorgt je Sims een mooi uitzicht vanaf de bovenverdieping!
Tip: Laat een boomstam niet in de kou staan! Een kale boomstam op een vlakke ondergrond is niet zo mooi, dus kleed hem aan met wat planten en bloemen.

Afbeelding

Perken 
Met stenen of laag hekwerk kun je omheiningen van bloemenperkjes maken. Maak als eerste een vorm met de omheining. Vul dan deze vorm met terreinverf en plaats daarop vervolgens jouw selectie planten en bloemen.

Afbeelding

Klimop en muurplanten
Het uitbreidingspakket De Sims 4: Beleef het Samen heeft een mooi assortiment aan klimop en muurplanten toegevoegd. Combineer dat met de bloemen uit De Sims 4: Romantische tuinaccessoires en je hebt een hoop om je huis mee te versieren! Veel van deze decoraties zijn te vinden onder “Muursculpturen” in Bouwen. Met een bloembak aan het raam en klimop tegen de muur wordt je huis een stuk gezelliger. Je kunt ook poortjes maken en daar planten op plaatsen met behulp van de knoppen alt + 9/0.

Afbeelding

Vijvers
Hoewel het tuingereedschap waarmee we in de Sims 2 en 3 onze vijvers vormgaven er in deze editie niet meer bij zit, is het nog steeds mogelijk om een vijver aan te leggen. Met het zwembadgereedschap kun je een vorm maken en de scherpe hoeken en randen kun je verberden met stenen en planten. Er zijn ook waterlelies en fontijntjes en het is mogelijk de kleur van het water aan te passen en zo het blauwe chloorwater te vervangen door natuurwater.

Afbeelding

Voorbeelden

Als voorbeeld heb ik twee van mijn huizen uitgekozen die qua stijl heel erg verschillen van elkaar. Beide tuinen heb ik ingericht volgens deze tutorial.

Voorbeeld 1:

Afbeelding

Afbeelding

Voobeeld 2:

Afbeelding

Afbeelding

Einde!

Ik hoop dat deze korte tutorial simmers kan helpen die het moeilijk vinden om tuinen aan te leggen. Zelf vond ik het altijd heel moeilijk (en nu nog steeds!), maar ik vind het niet leuk om te spelen in een huis op een lege vlakte en dus flans ik steeds maar wat in elkaar. Er zit niet zoveel logica in mijn tuinen, dus een tutorial schrijven over dit onderwerp was best een uitdaging. Vaak zijn mijn tuinen juist heel rommelig, maar dat vind ik zelf ook eigenlijk wel gezellig staan.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze tutorial vinden en deel in dit topic gerust jouw eigen tips en tuinen!

Bedankt voor het lezen en veel plezier in je tuin!

Matcha

Matcha

Hoi, ik ben Matcha, moderator op Town of Plumbobs. Ik speel graag RPG's en natuurlijk De Sims, al sinds het jaar 2000! Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te schrijven, te knutselen en Japans te studeren. Wie weet tot ziens op TOP!