Terreingereedschap en een nieuwe carrière!

Gisteren was het zover! De allereerste Maxis Monthly livestream. Een serie waarbij SimGuruKate terugblikt, maar wie weet ook wel vooruitblikt in de wereld van De Sims!

Eerst kwam The Sims Freeplay en The Sims Mobile aan bod. Maar na zo’n 12 minuten was het tijd voor De Sims 4 en schoven senior ontwerper Jeff Mitchel en SimGuruNinja aan. Het was tijd om de nieuwe gratis content te laten zien die wij binnenkort mogen verwachten in een patchupdate. Eerder had Kate laten weten dat deze patchupdate in oktober uitgebracht zou worden, maar in de livestream kwam ze al snel met de mededeling dat de patchupdate wordt uitgesteld. Het team heeft meer tijd nodig voor de afwerking van de nieuwe features.

Nieuwe carrière
Een van de nieuwe features voor De Sims 4 is een gloednieuwe carrière ‘Style Influencer’. Een carrière geïnspireerd op bloggers en modesites. Met deze carrière zal je sim artikelen schrijven, praten over stijl en als je sim op een hoog genoeg niveau is, kan hij of zij andere sims een makeover geven en trends starten. Deze carrière is een thuiswerkcarrière en werkt hetzelfde als de carrières uit Stedelijk Leven en het tuinieren die in de periode van Jaargetijden uitkwam. Je kunt er voor kiezen om je sim naar het werk te sturen, maar je kunt er ook voor kiezen om thuis te werken aan het voltooien van opdrachten.

Tekentablet
Met deze carrière kun je een nieuw object verdienen bij een van de promotiemomenten. Maar het is ook een leuk voorwerp om in de inventaris te hebben van jouw creatieve sims. Er wordt een sketchpad toegevoegd aan het spel. Daarmee kan jouw sim digitale kunstwerken maken die op te hangen zijn in het huis van jouw sim. Er komen nieuwe kunstwerken met deze tekentablet, dus mocht je inmiddels alle schilderijen met de ezel ontdekt hebben is dit object een leuke opvolger voor je sim om mee te ontwerpen.

Terreingereedschap
Terwijl SimGuruKate en SimGuruNinja vervolgens in gesprek gingen over het EA Game Changer programma kregen we nog een grote laatste verrassing. Jeff stond zijn stoel af aan SimGuruRomeo die vervolgens de bouwmodus in dook en ging spelen met terreingereedschap! Binnenkort hoeven we dus niet meer te rommelen met daken, stenen en verborgen kamers om hoogteverschillen onze bouwwerken te realiseren, maar krijgen we terreingereedschap. Met deze terreingereedschap kunnen we onder andere het terrein verhogen, verlagen, randen verzachten en een top van de heuvel op gelijke hoogte instellen om erop te kunnen bouwen. Na een paar minuten werd SimGuruRomeo “betrapt” en weggestuurd, maar SimGuruKate liet weten dat er volgende week donderdag 11 oktober om 20 uur ’s avonds (onze tijdszone) een livestream komt waarbij ze dieper ingaan op deze nieuwe bouw feature!

Wil je met andere simmers meepraten over deze nieuwe features. Bekijk dan de topics over de Style Influencer en het Terreingereedschap op ons forum!


Heb je de allereerste Maxis Monthly gemist? Bekijk ‘m dan hier terug:

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.