SimGuru Spotlight – SimGuruDuke

Het is een spannende tijd om een simmer te zijn en nog spannender om een SimGuru te zijn! Met de aankondiging van De Sims™ 4 op Xbox One en PlayStation® 4 moesten we even een babbeltje maken met onze nieuwste SimGuru, SimGuruDuke!

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Hallo allemaal, ik vind het geweldig om nu ook een van de Guru’s te zijn. Ik werk al elf jaar bij Maxis. Ik ben begonnen als gameplaytechnicus aan De Sims 3 toen we nog bezig waren met het ontwerp van de game. Daarna ben ik aan de slag gegaan als Development Director voor De Sims 4, waarbij ik de leiding had over het technische aspect van de gameplay en de designteams. In mijn vrije tijd loop, game en reis ik graag.

Wat doe je nu bij De Sims 4?
Ik werk momenteel als Senior Producer aan De Sims 4 voor Xbox en PS4. We zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat dit de beste consolegame wordt die we ooit voor De Sims hebben uitgebracht en ik vind het geweldig om de game waar ik al jaren aan werk nu naar de console te halen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het spelen op een console en ik kan niet wachten om De Sims deze herfst te gaan spelen (hoewel ik dat natuurlijk al een beetje heb gedaan, dat krijg je als je voor Maxis werkt).

Waarom wilde je een SimGuru worden?
Ik wilde heel graag wat meer over het consoleproject met de community delen. Jullie vroegen hier al heel lang om en ik wilde horen wat er nog beter zou kunnen en wilde ook de voortgang met jullie allemaal delen. Daarnaast is deze community zo uniek, totaal anders dan alle andere gamingcommunities die ik ken.

Wat vind je het leukst aan De Sims 4-reeks?
Al die creatieve keuzes zonder daar verantwoording voor af te hoeven leggen. Ik vind het te gek dat ik van de ene dag op de andere een verhaal kan vertellen. Het is fijn dat er geen goede of foute manier is om de game te spelen. Ik speel gewoon op mijn manier. Die vrijheid biedt mij de perfecte ontsnapping. Daarnaast vind ik het grappig dat zelfs als ik een verhaal in gedachten heb, de game altijd wel een paar verrassingen in petto heeft. En dat maakt het juist zo leuk.

Wat is je favoriete ijssmaak?
Pindakaas

 

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016