Poseplayer

Maak jij graag mooie plaatjes in het spel? Vind jij het ook zo frustrerend dat jouw Sims nooit helemaal precies (kunnen) doen wat jij wilt en al helemaal niet stil blijven staan? Vrees niet, want je bent niet alleen! Slimme simmers hebben een oplossing gevonden voor dit probleem, namelijk twee mods genaamd de Poseplayer en Teleport Any Sim! In deze tutorial zal ik uitleggen hoe je deze mods installeert en hoe je ze kunt gebruiken in het spel.

Wat heb je nodig:
Voordat je gebruik kunt maken van poses in je spel, heb je eerst een paar mods nodig:

Andrew’s Poseplayer maakt het mogelijk om de poses die je hebt gedownload uit te voeren en Teleport Any Sim maakt het net een stukje makkelijker om jouw Sims te krijgen waar je ze hebben wilt. Meer uitleg over het gebruik van deze mods vind je verderop in deze post.

Set up..

❗ Let op dat beide mods die we hiervoor gebruiken scriptmodificaties zijn. Dat wil zeggen dat deze mods wijzigingen aanbrengen aan de kern van de code van het spel. Gebruik deze mods op eigen risico en houd er rekening mee dat een spelupdate voor problemen kan zorgen. Het is verstandig om je mods zo nu en dan te vervangen door een nieuwere versie, als die er is.

Installeer de mods
Gedownloade mods kun je plaatsen in de map “Mods”. Deze map vind je door naar “Mijn Documenten” > “Electronic Arts” > “De Sims 4” te gaan. In de “Mods”- map heb ik zelf een paar sub-mappen gemaakt om mijn mods een beetje te ordenen. Zo heb ik een map voor (script)mods, objecten, CAS-materiaal en poses. Je hoeft geen aparte mappen aan te maken, maar het kan je helpen makkelijker door je downloads te navigeren.

Plaats de bestanden “andrew_poseplayer.package“, “andrew_poseplayer.ts4script“, “MTS_Scumbumbo_TeleportAnySim.package” en “MTS_Scumbumbo_TeleportAnySim.ts4script” in de “Mods” map (of in een sub-map binnen “Mods” zoals ik hieronder heb gedaan).

Installeer de pose(s)
Nu wordt het leuk! Ga naar jouw favoriete site met Sims 4 downloads of laat er een Google Search op los om een leuke pose te downloaden. Wanneer je de pose(s) hebt gedownload die je wilt  gebruiken kun je deze net als de poseplayer en Teleport Any Sim in het mapje “Mods” plakken.

(Script)modificaties inschakelen
Als je het spel hebt opgestart is het belangrijk om eerst te controleren of aangepast materiaal en (script)modificaties wel zijn ingeschakeld. Dit kun je doen door op het optiemenu rechtsbovenin te klikken en vervolgens naar “Spelopties” en “Overige” te gaan.

Zorg ervoor dat de volgende opties aangevinkt zijn:

  • Aangepast materiaal en modificaties inschakelen
  • Scriptmodificaties toegestaan

Klik vervolgens op “Wijzigingen toepassen” en start het spel opnieuw op.

..en posen maar!

Teleport Any Sim
Ga naar de koopmodus en zoek naar een object genaamd “Sim teleporter destination”. Het ziet eruit als een standbeeld van een harnas. Het standbeeld kun je nu overal neerzetten waar jij maar wilt. Eén standbeeld kan maar één keer gebruikt worden om één Sim ergens heen te teleporteren, dus plaats voor elke Sim een standbeeld.

Je hebt twee opties wanneer je het standbeeld aanklikt: Summon & Teleport a Sim to Here. Je gebruikt “Teleport” wanneer je een Sim die al op de kavel aanwezig is naar de plek van het standbeeld wilt teleporteren. Je gebruikt “Summon” wanneer je een Sim die niet aanwezig is op de kavel tevoorschijn wilt toveren op de plek van het standbeeld. (Jazeker, met deze “Summon”- optie kun je dus elke Sim die je maar wilt tevoorschijn toveren! Zeer handig wanneer je geen zin hebt om iemand op te bellen en een afwijzing te riskeren)

Ik wil 6 Sims laten poseren voor een mooi plaatje, dus heb 6 standbeelden op de kavel geplaatst.

Zet voor elke Sim een standbeeld neer op de gewenste plek.
❗ Tip: Wanneer je een duo- of groepspose downloadt, let dan goed op of er eventueel een uitleg bij staat over waar je jouw Sims het beste kunt plaatsen. Voor de “Festival Fun” pose voor 5 Sims is het namelijk de bedoeling dat je alle Sims precies op dezelfde plek zet. Omdat ik 6 Sims heb, zet ik mijn zesde Sim op een andere plek neer en geef ik hem een andere pose. Eén voor één teleporteer ik een Sim naar de gewenste locatie. Wanneer je Sims hebt waar je ze hebben wilt, kun je ze één voor één aanklikken en via de optie “Pose by pack” een pose kiezen.

Stap 1: Plaats standbeelden
Stap 2: Teleport / summon sims
Stap 3: Selecteer je pose

Klaar! Of toch niet helemaal..? Mijn zesde Sim staat toch niet helemaal waar ik hem hebben wil. Ik plaats dus een nieuw standbeeld op de gewenste plek en probeer het opnieuw, net zo lang totdat ik tevreden ben. Tadaa! Mijn Sims zijn klaar voor de foto!

Einde.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze tutorial vinden. Vragen, tips en aanvullingen zijn natuurlijk van harte welkom, dus reageer gerust in dit topic. Heb jij de poseplayer uitgeprobeerd? Ik zie graag wat je ervan gemaakt hebt! 🙂

Bedankt voor het lezen en veel plezier met poseren!! ^^

Matcha

Matcha

Hoi, ik ben Matcha, moderator op Town of Plumbobs. Ik speel graag RPG's en natuurlijk De Sims, al sinds het jaar 2000! Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te schrijven, te knutselen en Japans te studeren. Wie weet tot ziens op TOP!