Plantkunde: Een Speelhandleiding

Plantkunde is een gloednieuwe vaardigheid in het De Sims 4 In de Natuur Game Pack. Hiermee kunnen Sims nieuwe wilde planten identificeren en krachtige kruidenmengsels brouwen op de barbecue of het fornuis. In deze gids wordt besproken hoe je wilde planten kunt identificeren en hoe je jouw eerste biologische remedie kunt brouwen!

Welkom in Granite Falls

In Granite Falls komen er van nature allerlei verschillende wilde planten voor op het kampeerterrein, in het bos en in de bergen. Houd terwijl jouw Sim op vakantie is je ogen open voor struiken of groepjes paddenstoelen die je kunt oogsten. Als je zoiets ziet, kun je erop klikken!

Onbekende planten identificeren

Planten moeten geïdentificeerd worden voordat ze voor kruidenmengsels gebruikt kunnen worden. Sims kunnen nog niet geïdentificeerde planten zelf proeven, maar dat is wel op eigen risico! Er groeien in Granite Falls allerlei giftige planten die vervelende bijwerkingen kunnen hebben. Je moet er dus niet van staan te kijken als je Sim gespannen raakt, of wat nog veel erger is: in de broek plast.

Om een plant te kunnen identificeren, klik je erop in de inventaris van je Sim en selecteer je ‘Proberen te identificeren’. Jouw Sim zal de plant oogsten en er een hapje van nemen. Als het een succes is, komt je Sim erachter om wat voor plant het gaat! Hierdoor zal de plantkundevaardigheid van je Sim verder ontwikkeld worden, zelfs als het je Sim niet lukt om de plant te identificeren.

Door de omschrijving van de plant te lezen, kun je ontdekken welke planten je voor welke remedie nodig hebt.

Een kruidenmengsel brouwen

Nadat je voldoende planten verzameld hebt (en misschien zelfs wat insecten), wordt het tijd om een kruidenmengsel te brouwen. Dit kun je doen op een barbecue of fornuis. Er worden nieuwe recepten ontgrendeld naar mate de vaardigheid van je Sim zich verder ontwikkelt. Maar vergeet niet dat je Sim een plant eerst moet identificeren, voordat de plant gebruikt kan worden!

Sims met een hogere plantkundevaardigheid kunnen betere en krachtigere kruidenmengsels creëren. Door kruidenmengsels te brouwen, wordt de plantkundevaardigheid verder ontwikkeld. Als je een Sim gebruikt om een aantal planten te identificeren en dezelfde Sim wat mengsels laat brouwen met de planten die hij of zij verzameld heeft, zul je zien dat je Sim zich al snel tot een ware mengselmeester ontpopt!

Krachtige kruidenbrouwsels

Er zijn talloze kruidenmengsels die jouw Sim kan ontdekken en creëren. Voor sommige mengsels heb je zelfs giftige planten en insecten nodig. Laten we eens kijken wat er allemaal mogelijk is met de kruidenmengsels uit dit Game Pack.

Insectenafweermiddel: dit mengsel bestaat uit Schadelijke Vlierbessen en basilicum. Hiermee kun je voorkomen dat je gestoken of gebeten wordt door insecten en dat zijn er in Granite Falls heel wat, vooral die vervelende muggen!

Anti-siplotion: is jouw Sim een pessimist in hart en nieren? Als dat het geval is, zit je met dit mengsel wel goed. Brouw een mengsel van vlierbessen en een vuurvliegje, zodat je dat aan kunt brengen op de huid van je Sim. Als de kwaliteit van jouw mengsel hoog genoeg is, kan dit mengsel zelfs verdrietige gemoedstoestanden volledig wegnemen!

Vuurbladextract: dit is waarschijnlijk mijn favoriete kruidenmengsel uit het Game Pack. De ingrediënten van dit felle elixer zijn Giftig Vuurblad, Morieljepaddenstoelen en vermorzelde Rode Mieren. Je kunt het mengsel op honderden voorwerpen in De Sims 4 smeren. Nadat het mengsel op een voorwerp is aangebracht, zal het een onverdraaglijke jeuk veroorzaken bij de volgende Sim die het betreffende voorwerp gebruikt! Neem hiermee buren, vrienden en natuurlijk je vijanden te grazen.

Speel op jouw manier

 

De plantkundevaardigheid is een geweldige manier om nieuwe, leuke verhalen te vertellen die eerder niet mogelijk waren in De Sims 4. Hier zijn twee ideeën waar we intern binnen The Sims Studio mee hebben gespeeld.

Survivaltest voor Sims: kijk of jouw Sim kan overleven met wat er in Granite Falls te vinden is! Schakel in de Spelopties de optie Autonomie uit en ga naar het bos. Kan jouw Sim een week lang overleven in het bos, door enkel wilde planten en de brouwsels die je ermee kunt maken te eten? Vis en insecten vormen een bron van eiwitten die jouw Sims nodig hebben. Ik heb gehoord dat er ergens in het bos een kluizenaar woont, die een mooi tuintje heeft vol smakelijke groente die je Sims op kan eten.

Vuurbladhuisfeest: ga naar Granite Falls en zoek daar naar Giftig Vuurblad en Morieljepaddenstoelen. Probeer vooral zoveel mogelijk Rode Mieren te vinden, want die komen alleen in Granite Falls voor. Zo gauw de vakantie voorbij is, kun je weer naar huis gaan en daar het Giftig Vuurblad en de Morieljepaddenstoelen in een plantenbak of bloempot planten om er nog meer te kweken. Brouw met al deze ingrediënten zoveel mogelijk Vuurbladextracten. Smeer het mengsel op zoveel mogelijk spullen in je huis en nodig vervolgens wat Sims uit voor een “gezellig” huisfeest. De gasten zullen je meubels tijdens het feest gebruiken en daardoor verschrikkelijke jeuk krijgen, waardoor ze het jeukdansje gaan doen! Het is niet mogelijk om jouw kriebelhuis naar de Galerie te uploaden, omdat we besloten hebben om alle sporen van Vuurblad te wissen uit uploads, zodat het niet mogelijk is om andere spelers te grazen te nemen.

Hopelijk heb je nu genoeg ideeën opgedaan om zelf met de nieuwe plantkundevaardigheid aan de slag te gaan. We zijn heel benieuwd wat spelers allemaal wel niet gaan bedenken!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016