Ontwikkel een Accessoirespakket: SimGuruGraham beantwoordt vragen!

Hoe lang kan het creëren van een accessoirespakket duren? Is het maanden/weken?
We volgen hetzelfde ontwikkelingsschema voor dit accessoirespakket als voor alle anderen. In de FAQ voor dit accessoirespakket, hebben we laten weten dat we dit pakket volgend jaar gaan uitbrengen. Maar, dat betekent niet dat we exclusief aan dit pakket zullen werken vanaf nu tot en met de releasedatum. Ruim van tevoren denken we al na over pakketten. Het is een fase die we de pre-productie noemen. In deze periode selecteren we een thema, maken we concept art en brainstormen we over features. Maar ondertussen zitten we ook middenin de ontwikkeling van andere projecten… Dit accessoirespakket zal niet het eerstvolgende accessoirespakket worden dat uitkomt. Er is dus genoeg om ons bezig te houden. Het daadwerkelijke interne ontwikkeling van features van dit pakket, wat we de entering productie noemen, zal niet begin voor het einde van de zomer.

Zijn er al ideeën voorbijgekomen die te veel werk zijn om op te pakken in het geval van een accessoirespakket?
Ik zie genoeg ideeën waarover gediscussieerd wordt op het forum wat te groot is voor ons om te bereiken in een accessoirespakket. Het is een lastig concept om te bedenken wat dan wel “past”, wanneer we niet traditioneel overlegd hebben over tijd/budget dat nodig is om een specifiek onderdeel te creëren. Hoewel ik niet kan zeggen hoe hoog het budget is waarmee we werken aan dit pakket, hoop ik wel dat ik een hoop kan delen over hoe lang het duurt om bepaalde dingen te creëren. Ik denk dat een goed voorbeeld hiervan is, is dat veel mensen niet begrijpen waarom ik heb gezegd dat we geen lounge stoelen kunnen creëren in accessoirespakketten. Het voorwerp ziet er misschien heel simpel uit, maar er hangt ontzettend veel animatiewerk aan om het multitasking mogelijk te maken. En dat kost meer tijd dan er beschikbaar is voor de ontwikkeling van accessoirespakketten.

Wie komt er op de ideeën voor accessoirespakketten die al geweest zijn en nog gaan komen?
Er is niet echt een persoon die met ideeën komt voor een pakket. We werken samen als een team en het begint meestal met een brainstorm sessie. We overwegen meerdere factoren… waar spelers om vragen, welke delen van het spel wij denken dat meer kan gebruiken, welke periode het pakket uitgebracht zal worden, wat gaat er nu rond in culturen, etc. De disciplines die betrokken zijn in het vroege stadium van het beslissen van een thema zijn design, productie, kunstrichting en marketing.

Wat is het moeilijkst om te creëren? Objecten of bouwmodus?
De moeilijkheid van het creëren van objecten vergelijken met die van de bouwmodus is een brede vraag om daar echt een goed antwoord op te geven. Je moet eerder twee specifieke features kiezen en deze vergelijken in de complexiteit van het creëren ervan. Soms is een feature niet zo moeilijk om te maken, maar kan het wel veel tijd kosten. Soms kan een verandering snel worden gedaan, maar is het erg riskant en vraagt het veel tijd om te testen en het oplossen van bugs. Elke feature komt met zijn eigen unieke uitdagingen die we moeten overwegen. De reden waarom we geen bouwfeatures creëren voor accessoirespakketten, heeft niet te maken met de moeilijkheid ervan, maar we hebben simpelweg geen bouwmodus ingenieurs in het accessoirespakket-team. De bouwmodus ingenieurs zijn allemaal toegewezen aan de grote gamepacks en uitbreidingspakketten. Deels heeft dit te maken met het feit dat nieuwe features in de bouwmodus beschikbaar moet zijn in patchupdates voor alle simmers, zodat zij door kunnen gaan met het downloaden en delen van content via de galerij om het werkend te houden in ieders spel. Omdat wij alleen maar een klein aantal nieuwe dingen maken per accessoirespakket, moet het accessoirespakket-team goed gebruik maken van de hulpmiddelen om een overtuigende content te maken die mensen interesseert het pakket te kopen.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016