Ontdek nieuwe stijlen met De Sims 4 Moderne Mannenmode Kit

LONDENSE KLASSIEKERS IN EEN HIP JASJE

De Sims is altijd een creatieve bestemming geweest waar spelers komen om zichzelf te uiten, nieuwe ervaringen ontdekken en met het leven spelen.

Om spelers meer mogelijkheden te geven zich op nieuwe en expressieve manieren te uiten en de belofte van meer moderne kledingopties voor mannen na te komen, heeft De Sims de handen ineengeslagen met de British Fashion Council – een non-profitorganisatie die Brits designtalent ondersteunt en creatieve bedrijven aanstuurt om de Britse mode over de hele wereld te versterken – om een up-and-coming merk voor herenmode te versimificeren en de stijlgrenzen te verleggen met de volgende modekit, De Sims 4 Moderne Mannenmode.

Welkom in de virtuele kledingkast van De Sims, Stefan Cooke.

Het bekroonde Londense label Cooke van Stefan Cooke (die zijn naam aan het label gaf) en partner Jake Burt maken traditionele herenkleding die nét even wat anders is. “We gebruiken typische herenkledingstukken en geven daar een nieuwe draai aan, of dat nu via de stof of het model is”, legt Cooke uit.

“Het merk draait om het herdefiniëren van mannelijkheid”, vervolgt Cooke. “We proberen altijd authentiek te zijn, zonder iemand buiten te sluiten. We ontwikkelen en verfijnen graag oude ideeën om ze hypermodern te maken, en dat idee zelfs zover te ontwikkelen dat het genderoverschreidend wordt.”

Voor De Sims 4 Moderne Mannenmode Kit werkte Stefan Cooke samen met het team van De Sims om spelers en makers van over de hele wereld allerlei nieuwe herenkleding te bieden. De collectie bestaat uit 23 stukken, die allemaal gesimificeerde versies zijn van echt bestaande Stefan Cooke-kledingstukken. De kleding varieert van traditioneel tot revolutionair, mannelijk tot verwijfd, en een combinatie daarvan. Er zijn jassen, broeken, pakken en schoenen, plus een aantal favoriete stukken van de ontwerpers zelf, waaronder de Stefan Cooke Wollen Varsity Jas met Rok, een ontwerp dat de evolutie van moderne herenkleding perfect samenvat.

Naast de dynamische vormen en silhouetten is stof een andere kenmerkende eigenschap van Stefan Cooke. De vormen en silhouetten laten ons dieper ingaan op de onbegrensde toekomst van herenkleding, terwijl de stoffen een hommage aan bekende klassiekers vormen.

“Elke stof werd zorgvuldig met de hand getekend om de textuurkwaliteiten na te bootsen door een soort karikatuur van de details te maken”, legt Vincent Joly, Senior Art Director van De Sims uit. “Door vormen te overdrijven en contrasten te controleren zodat het er niet te druk of fotorealistisch uitziet, en tegelijkertijd de details niet te veel te reduceren om de essentie van de stoffen te verliezen. Elk onderdeel werd tot in de perfectie verfijnd.”

Burt en Cooke kijken er niet alleen naar uit om hun stijlen gedemocratiseerd en gedigitaliseerd te zien, ze zijn ook enthousiast over de zelfverkenning die hun Kit zal inspireren, zowel in De Sims als in de echte wereld.

“Ik hoop dat mensen meer verkennend worden met wat ze dragen, vooral als het jongens zijn”, zegt Burt. “Ik denk dat het goed is als mensen zich comfortabeler voelen en niet bang zijn om te dragen wat ze willen dragen.”

“Mode kan gaan om jezelf identificeren als onderdeel van iets, maar ook als je eigen persoon. Het is zowel voor de gemeenschap als voor individualisme”, voegt Cooke daaraan toe. “Daarom is mode zo geweldig. Het kan het kleinste ding zijn, en het kan echt veranderen hoe je over jezelf denkt of wat je wilt uitstralen.”

De Sims 4 Modern Mannenmode Kit is verkrijgbaar vanaf 2 december 2021 op pc en Mac via Origin en Steam, PlayStation5, PlayStation4, Xbox Series X|S en Xbox One-systemen.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016