Ontdek bergenhoog plezier in de gameplaytrailer van De Sims 4 Sneeuwpret

Check de onderdelen van het nieuwe Expansion Pack vanuit het oogpunt van een lokale Sim!

Sul Sul, Simmer! Welkom bij Mt. Komorebi! Ik ben je lokale gids en vandaag gaan we mijn geliefde wereld wat gedetailleerder bekijken. Je hebt het misschien gezien op een kaart of in een video zoals hieronder, maar dat dekt nauwelijks de lading. Ik kan je nog veel meer vertellen!

Aan het verhuizen of op weg naar je vakantiestek? Dan heb ik het perfecte plan voor je.

Wakaba

Je krijgt de eerste indruk van Mt. Komorebi in Wakaba, de buurt aan de voet van de berg. Het is een prachtige woonwijk met ontzettend veel te doen. Als het je eerste dag in de stad is, is het goed om het langzaam aan te doen en hier te beginnen. Kom alvast in de stemming met een wandeling door de tuinen of neem een duik in de buurt van de waterval. Vergeet niet om respectvol terug te groeten als je wordt begroet en let op de Schoenen Uitrekken Borden bij het betreden van een genkan.

Als je met kinderen reist, zorg dan dat je het Festival van Jeugd op het hoofdplein bezoekt. Kinderen zullen dol zijn op Yamachan, de mascotte van de stad, en deelnemen aan de Leegtewezenjacht. Terwijl zij daar druk mee bezig zijn, kun jij de verzamelvoorwerpen van de verkoopautomaat bekijken of een van de exclusieve festivalpannenkoeken proberen!

O, en over eten gesproken… je moet gewoon eens een hotpot proberen. Sukiyaki is mijn favoriet, maar die vind ik vooral leuk omdat ik hem samen met anderen kan delen. Je kunt het gewoon in alle warmte en gezelligheid op de kotatsutafel bereiden. Tweede porties worden aangemoedigd! En derde ook! Ik zal het in ieder geval niet bij één kom laten.

Komorebiweetje: veel mensen willen eetstokjes gebruiken als ze eten, maar aan welk bestek je uiteindelijk de voorkeur geeft is helemaal aan jou. (Maar met stokjes kun je die maki-rolletjes een stuk makkelijk oppakken.) En sommige gerechten, zoals de overheerlijke taiyaki, kun je gewoon in je hand houden!

Senbamachi

Zodra je een beetje geacclimatiseerd bent, kun je Senbamachi, oftewel de stad van de duizend blaadjes bezoeken. Dit meer traditionele gebied ligt in het hart van de natuur. Het is een idyllische, schilderachtige en serene plek. De meeste mensen hier hebben geleerd om in het moment te leven en het leven ook zo te benaderen. Het stimuleert mensen echt om uiting te geven aan hun emoties en een zekere balans te vinden.

Hier ga ik ook graag met vrienden wandelen. Het bord bij het wandelpad bevat alle verschillende plekken die je kunt bezoeken: er is zoveel te zien onderweg. Zodra je een bestemming hebt gekozen, kun je het wat rustiger aan doen en met elkaar van het moment genieten. Het beste aan wandelen is dat je het samen met vrienden en familie kunt doen. Of je nu een foto op de brug wilt maken of je stem wilt horen echoën vanuit de grot, het voelt gewoon goed om samen van de natuurpracht te genieten.

Natuurlijk heeft iedereen verschillende ervaringen en verschillende gevoelens over bepaalde dingen. Tijdens de laatste wandeling die ik leidde, hadden mijn vriendin en ik het reuze naar ons zin toen we ineens door een een soort elektronische denkimushi-beestjes werden overvallen. Zij was haar spuitbuis vergeten, dus ze kreeg de volle laag… Ze is nog steeds een beetje boos omdat ik haar onvoorbereid door dat gebied heb geleid, maar ze trekt wel bij. Hopelijk.

Als je klaar bent met je wandeling, of dat nu een meditatieve of een energieke was, moet je even stilstaan bij het Festival van Licht om de schoonheid om je heen te bewonderen. Deze traditie helpt ons de doden te herinneren en het licht te vieren. ’s Avonds is er vuurwerk en kun je kijken hoe de lantaarns over de rivier drijven. Vergeet niet om een wens voor de toekomst te maken bij de tanabataboom.

Komorebiweetje: je bewust zijn van jezelf en het heden is hier heel belangrijk. Sommige mensen houden van indachtig wandelen, terwijl anderen liever ontspannen met traditionele Japanse folkmuziek. Kijk wat voor jou werkt om tot jezelf te komen.

Yukimatsu

Veel mensen gaan naar Yukimatsu op vakantie. (Want daar is alle sneeuw!) Er zijn een paar chique huurhuizen voor bezoekers omdat ze pal naast alle actie liggen, maar ook de locals tref je hier veelvuldig aan. Want wie kan er nu uit de buurt van het Onsen Badhuis en de sneeuwsport blijven?

Ik heb hier op de beginnerspiste leren snowboarden. In het begin ging ik uiteraard heel wat keren op mijn snufferd, maar nu kun je me minstens een paar uur per dag op de berg vinden! Het is gewoon een onderdeel van mijn levensstijl geworden omdat ik er in de loop der tijd een gewoonte van heb gemaakt. Nu kan ik me geen dag voorstellen dat ik niet op mijn board sta.

Maar laat je niet afschrikken! Skiërs en snowboarders van alle niveaus zijn welkom, of je dat nu op de beginnerspiste of op een van de vier grotere pistes is. En als dat je afschrikt, geen probleem! Probeer dan eens te sleeën. Je kunt alleen of met een andere Sim gaan om een luchtje te scheppen. Mijn moeder nam mij altijd mee toen ik een peuter was, en het is een van mijn dierbaarste herinneringen.

Neem dus even de tijd om wat plezier te hebben. Leer bergbeklimmen met de klimroute voor beginners of verken een grot tijdens een wandeling door de sneeuw. Zodra je klaar bent, en waarschijnlijk koud tot op het bot bent, ga je naar de onsen voor de meest ontspannende ervaring ter wereld. Ik overdrijf niet. Ik ben van plan om hier in ieder geval een paar uur door te brengen. Zodra je in dat water glijdt, vergeet je alles. Al je stress, je angsten, je blessures… niets van dat doet ertoe in de kalmerende hitte.

Komorebiweetje: we hebben allemaal een eigen levensstijl en Mt. Komorebi biedt voor iedereen wat wils. Zelfs al je alleen maar rondkijkt in Yukimatsu zie je buitenhuis-Sims die van een wandeltocht genieten, workaholics vastgelijmd aan hun computer, junkfoodverslinders die snacks uit verkoopautomaten pakken en energieke Sims (zoals ik!) die van de berg afsuizen. Dat wat jou het gelukkigst maakt, zou zomaar eens binnen handbereid kunnen liggen.

De top

Ik hoop dat je even de tijd hebt genomen om de klimroute voor beginners in Yukimatsu te bekijken! Als je de top van Mt. Komorebi wilt bereiken, zul je die vaardigheden echt nodig hebben. Groepsexcursies beginnen meestal bij de onsen, maar zodra je uit het water komt, ben je klaar voor het avontuur van je leven. Kleed je warm aan en neem een paar snacks voor onderweg mee.

Pak de stoeltjeslift naar de top van de skipistes, waar je de eerste klimroute vindt. Daarna staan er een aantal uitdagingen op je te wachten. Als je deze sport nog nooit hebt gedaan, maak dan van de kans gebruik om uit te rusten in de basiskampen onderweg. Maar als je wél ervaring hebt, probeer dan een beetje op verkenning uit te gaan! Er zijn grotten en andere verrassingen onderweg naar boven. (Je kunt bijvoorbeeld een afgelegen plekje opzoeken voor een snelle O jaa! — sommige Sims raken namelijk echt in de stemming door het gevoel van gevaar 😉)

Maar onderschat deze excursie niet! Het weer wordt slechter naarmate je klimt en je zou zomaar eens terecht kunnen komen in een dondersneeuwstorm. Ja, dat heb je goed gehoord. Dat zijn intense sneeuwstormen die plaatsvinden in het midden van een onweersbui. En met alle bliksem en het gedonder en de wind… kan het echt gevaarlijk worden terwijl jij je in alle macht vastklampt aan de berg om in leven te blijven. En als je vanaf deze hoogte een doodsmak maakt… maar daar moeten we maar even niet aan denken. Wees alleen voorzichtig.

En als je uiteindelijk de top bereikt, weet je waarvoor je het hebt gedaan. Ik kan je uit ervaring vertellen dat als je op de top staat, starend naar de andere bergen en een hemel vol wolken onder je, alles volledig klopt. De mensen om je heen kloppen. Je reis klopt. En deze stad, deze wereld, met zijn schoonheid en spanning en rust, klopt het meest van allemaal.

Dus… wanneer kan ik je verwachten?

De Sims 4 Sneeuwpret is vanaf 13 november 2020, om middernacht in jouw regio beschikbaar op Origin (voor Mac en pc) en om 10.00 uur PT voor Steam, Xbox One en PlayStation 4! Pre-order nu.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016