Maak kennis met de Climates: Deel vier!

Dit deel van de Climates is beschikbaar in het De Sims 4 Jaargetijden Expansion Pack*, dat verkrijgbaar is voor PC en Mac.

Lees ook Deel eenDeel twee en Deel 3 van Maak kennis met de Climates.

Summer dook vanaf het platform in de achtertuin in het heldere, verfrissende zwembad. Het geluid van de wereld verstomde toen ze onder het water dook, en ze genoot van een moment van rust.

Het leven van een tiener is zo ontzettend zwaar! Haar ouders bemoeien zich met alles. “Hoe zijn je cijfers?” vragen ze. “Je krijgt geen goede baan hoor als je niet studeert,” zeggen ze. “Ik vind het niet fijn dat je omgaat met Billy,” zeurt papa. “Hoe gaat het eigenlijk met Amanda? Jullie zijn toch nog wel steeds vriendinnen?” vraagt mama. Altijd maar die vragen! Er is gewoon nooit een moment om even te ontsnappen.

En haar kleine broertje. Ugh. Summer kwam weer boven en haalde diep adem. Ze wreef het chloor uit haar ogen en de gewone, ademende wereld kwam weer in zicht. Haar vader probeerde zijn bijenkorf te betoveren, maar afgaande op de plekken op zijn kin ging hem dat niet bijster goed af.

“Au!” riep Arthur. “Wat bij-zonder onaardig!”
“Kreun” zegt Summer.
“Hé! Dat was best een goede woordgrap.”
“En dat was een oxymoron,” antwoordde Summer.
Haar vader strompelt ervandoor, op zoek naar zijn imkerpak. Waarom konden de bijen zijn tuin niet gewoon bestuiven?
Aan de andere kant van de tuin speelde Janine, Summers moeder, met Nicolas in het kinderbad. De kleine pestkop was nog niet groot genoeg om in het zwembad te zwemmen, en dat vond Summer helemaal niet erg. Het lastpak zou haar zwemsessies waarschijnlijk alleen maar vergallen.

Haar ouders waren echt zó oneerlijk. Toen zij klein was, gaven ze haar altijd op haar kop voor het niet opruimen van haar kamer. Kreeg ze een standje voor het niet uitvoeren van klusjes. En kreeg ze de wind van voren als haar cijfers niet goed waren. Maar nee, Nicolas niet. Die kleine druiloor kreeg alles voor elkaar. Maar hij was zo’n verschrikking!
Haar vader kwam weer buiten, van top tot teen in zijn imkerpak gestoken. Hij zag er eerlijk gezegd idioot uit. Summer rolde met haar ogen.
“Alle bijen in een korf wat is dit pak warm!” riep haar vader.
“Je ziet er stom uit,” pestte Summer.
“Ah, toe!” antwoordde Arthur. “Je was vroeger zo leuk. Je hielp me altijd met de bijen.”
“Je bekijkt het maar,” zei ze.
Summer liep mokkend naar binnen, morste overal water op de vloer en liet zich languit op bed vallen. Ze knalde met de deur en zette de muziek op tien zodat ze iedereen kon negeren.

“Summer! Kom eten!”
Haar moeder klonk aardiger dan normaal, maar ze zou er niet intrappen.
“Dacht het niet.”
“Toe nou, Summer. We hebben je lievelingseten gemaakt.”
Jeetje, haar vader ook al. Ze spannen samen. Ze spanden altijd samen.
“Suuuummer, iedereen wacht op je.”
Haar ouders legden de peuter het zwijgen op. Wat had Nicolas willen zeggen? Te nieuwsgierig om in haar mokkige tienerbui te blijven hangen, trok Summer iets anders aan en marcheerde naar beneden.
“Verrassing!”
Het geluid was oorverdovend, niet zozeer het volume, maar meer de complete schok om haar voltallige sociale kring in badkleding in de woonkamer te zien staan.
“Fijne verjaardag, lieverd,” zei haar vader met een grijns. “Ik heb een honingtaart voor je gemaakt om samen met je vrienden te vieren.”
“Maar, wanneer?” Summer was volledig overrompeld.
“Je moeder heeft ons weken geleden al gebeld,” vertelde haar beste vriendin Judy. “Kom op, laten we gaan zwemmen.”Haar vader zette de stereo aan en haar favoriete nummer werd gespeeld. De zomerhitte was met de zon ondergegaan, maar een heel legertje tieners racete de deur uit om in het zwembad te springen.
Janine trok aan Summers mouw voordat Summer zich bij haar vrienden kon voegen.
“We weten dat we de laatste tijd nogal op Nicolas gericht waren. Hij heeft heel wat aandacht nodig en we vinden het gewoon geweldig wat jij allemaal doet. We zijn zo trots op jou.”
Summer gaf haar moeder een dikke knuffel.
“Niet slecht toch, kleintje?” zei haar vader, spatel in de ene hand en een bord met burgers in de andere, klaar om de barbecue aan te steken.
“Nou pap, ik moet zeggen dat je dit keer echt iets heel cools hebt gedaan.”
Summer grijnst en rent naar haar vrienden.

Bedankt dat je ons en de familie Climate hebt bezocht! Bekijk De Sims 4 op de Forums, volg ons op Twitter en Instagram, vind ons leuk op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal. Meld je aan voor De Sims 4 nieuwsbrief en ontvang per e-mail updates, exclusieve aanbiedingen en meer (plus andere nieuwtjes, producten, evenementen en acties van EA) en krijg gratis Magere Heins Gitaar!

 *Om te spelen heb je de game De Sims 4 (los verkrijgbaar) en alle updates nodig. Zie minimale systeemeisen voor dit pack.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016