Lokale Creator 2018: Interview met Sabrientjuh

Jij bent verkozen tot Lokale Creator van het jaar 2018, gefeliciteerd! Wat was je eerste reactie toen je het las?
Ik was verrast, ik had dit niet verwacht. Er zijn zoveel goede creators dat ik niet dacht dat ik als lokale creator zou worden gekozen. Ik vind het superleuk en een eer dat mensen mij genomineerd hebben en ik uiteindelijk ook ben uitgekozen.

Hoe lang ben je al een Sims-Creator en hoe lang deel je jouw creaties al met anderen?
Ik speel de sims al vanaf dat de sims 1 uitkwam, maar ben pas echt online gaan delen met andere iets meer als een jaar geleden. Eigenlijk ben ik mijn creaties gaan delen toen ik het forum Town of Plumbobs tegenkwam. Jullie hebben leuke uitdagingen en leuke subforums waar je alles met elkaar kunt delen en dat spoorde mij aan om ook mijn creaties te delen met anderen.

Wat betekenen creators volgens jou voor de Sims-community?
Ik denk dat creators erg belangrijk zijn, je kunt namelijk veel van elkaar leren en elkaar inspireren. Iedere creator heeft zijn eigen smaak en aanpak en zo krijg je dus heel veel diverse bouwwerken, sims, verhalen, challenges, costum content, etc. Ik denk dat creators het spel nog leuker en interessanter maken.

Onderstaande quote komt van één van de leden die jou voor deze titel hebben genomineerd. Je bent betrokken met andere simmers en dat wordt gewaardeerd. Hoe vind je het contact met mede-simmers?

“Op YouTube maakt ze verschillende soorten video’s waarin ze ook regelmatig de kijkers erbij betrekt en ze reageert veel op de comments. Daarnaast schrijft ze nog een verhaal op weebly en neemt ze ook de tijd om de creaties van andere simmers op het Town of Plumbobs forum te bekijken.”

Ik vind contact met anderen simmers superleuk, iedereen heeft een andere kijk en het is natuurlijk altijd leuk om de liefde te delen. Ik vind andere hun verhalen leuk om te lezen en creaties bekijken krijg ik nooit genoeg van (eigenlijk heb ik meer uren of dagen nodig in de week om alles te kunnen lezen en bekijken wat ik wil). Als creator is het denk ook belangrijk om contact te hebben met anderen simmers en natuurlijk is het op youtube superleuk om contact te hebben met je kijkers. Deze kunnen je namelijk helpen je content nog leuker te maken en samen is natuurlijk altijd leuker als alleen.

Wat is jouw mooiste herinnering aan het zijn van een creator?
Mijn mooiste herinnering, dat vind ik wel moeilijk. Ik denk dat ik de mooiste herinneringen heb aan samenwerken met andere simmers. De samenwerking met Kympulse vond ik superleuk en het begin van mijn bachelorette challenge hierbij heb ik voor het eerste delen machinima’s gemaakt en deze had ik niet kunnen maken zonder de hulp van alle lieve mensen die een man hadden ingestuurd voor de challenge. Ik vind het supermooi dat ik de kans al heb gehad om samen met anderen te creëren en wil dat ook zeker nog meer doen.

Als een mooie afsluiter, welke van jouw creaties wil je hier met ons delen?
Ik wil graag mijn eerste machinima met jullie delen. De eerste aflevering van mijn laatste nieuwe let’s play op youtube. Ik had nog nooit een machinima gemaakt en wat gaat daar veel werk inzitten zeg, maar ik ben er wel supertrots op en hoop dat jullie het ook leuk vinden natuurlijk.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016