Let op: Koop de Lin-Z smart speaker niet!

Met de patchupdate van 18 december 2018 is onder andere het Feestdagenpakket aan ons spel toegevoegd. Een van de nieuwe objecten in dit gratis pakket is de Lin-Z Smart Speaker. Helaas blijkt dit object ernstige problemen te veroorzaken in het spel. Om dit probleem te voorkomen, moet je simpelweg de Lin-Z smart speaker niet kopen. Is het voor jou al te laat? Lees dan verder hoe je het probleem kan oplossen.

Wanneer je probeert om een bepaalde kavel te laden, word je teruggestuurd naar het wereldselectie-scherm met de volgende foutmelding:

The game failed to loadError Code:102:9285f331:ba9bffb8 It is recommended that you relaunch the game.

Met dank aan Crinrict weten we nu dat het probleem wordt veroorzaakt door de Lin-Z Smart Speaker. Wanneer je de speaker koopt en gebruikt, kunnen sims in het huishouden problemen krijgen met reizen. Ook wanneer jouw sim geen ‘relatie’ opbouwt met de speaker, kan dit een foutmelding opleveren wanneer je een kavel wilt laden waar die sim, of iedere andere sim die misschien even naar de speaker geluisterd heeft aanwezig is.

De Lin-Z Smart Speaker simpelweg verwijderen lijkt het probleem niet altijd op te lossen. De ‘relatie’ (ook al staat Lin-Z dus niet in het relatiepaneel van je sim) tussen het object en jouw sim zal blijven bestaan. Crinrict deelt de volgende drie oplossingen:

 1. Laad een back-up save van je spel van voordat je de Lin-Z smart speaker kocht.
 2. Als je alleen problemen hebt met je eigen huishouden (en zijn er dus geen andere sims die naar de Lin-Z smart speaker hebben geluisterd), dan kun je al je sims met de speaker laten praten om een relatie op te bouwen, zodat Lin-Z in het relatiepaneel van je sims komt te staan. De Lin-Z daarna verwijderen kan het probleem (in ieder geval voor dat huishouden) verhelpen. Waarschijnlijk zal dit niet lukken voor peuters en/of huisdieren.
 3. Als je weet welke andere sims ‘in aanraking zijn gekomen’ met de speaker en als deze sims niet belangrijk voor jou zijn, dan kun je ervoor kiezen om die huishoudens te verwijderen.
 4. Wacht totdat EA/Maxis het probleem oplost door middel van een volgende patchupdate. Waarschijnlijk zal dit niet heel lang duren.

De corrupte sim(s) identificeren
Mocht bovenstaande niet werken of geen optie zijn voor jou, dan kun je het volgende stappenplan volgen om de ‘aangetaste’ sims van Lin-Z’s vloek te bevrijden. Identificeer als eerste de sims die met Lin-Z in aanraking zijn gekomen. Als je een huishouden niet kunt laden en deze uit één sim bestaat, dan weet je dat deze sim ‘corrupt’ is. Bestaat jouw huishouden uit meerdere sims, probeer dan het huishouden te splitsen en telkens te proberen de aparte huishoudens te laden totdat je alle corrupte sims hebt geïdentificeerd. Kun je een kavel/het huishouden wel laden, dan is er niets aan de hand met die sims. Schrijf de namen van de corrupte sims op en volg onderstaande stappen.

 1. Maak een back-up van je spel. We leggen hier uit hoe dat moet.
 2. Houd de corrupte en niet-corrupte sims van elkaar gescheiden, bijvoorbeeld in twee of meerdere huishoudens afhankelijk van het aantal sims.
 3. Laad dan het oorspronkelijke huis dat bewoond is met niet-corrupte sims.
 4. Koop een Lin-Z smart speaker.
 5. Laat alle sims in het huishouden interacties uitvoeren met de Lin-Z smart smart speaker totdat Lin-Z tevoorschijn komt in het relatiepaneel van al je sims.
 6. Nodig nu ook de corrupte sims uit.
 7. Typ de cheat code: ‘testingcheats true’ (ctrl+shift+c).
 8. Shift+klik op de corrupte sims en voeg ze toe aan het huishouden.
 9. Laat ook deze sims een ‘relatie’ opbouwen met Lin-Z.
 10. Sla je spel op onder een nieuwe naam (via Opslaan als…).
 11. Ga naar de wereldkaart en probeer je kavel opnieuw te laden.
 12. Als dat lukt, verwijder dan de Lin-Z speaker.
 13. Ga opnieuw naar de wereldkaart en laad opnieuw je kavel.
 14. Als dat nog steeds lukt – yay! – dan heb je je huishouden bevrijd van Lin-Z’s vloek!

SimGuruKate heeft op Twitter laten weten dat het team op de hoogte is van dit probleem en dat zij hard werken aan een oplossing. Naar verwachting zullen we snel probleemloos van de Lin-Z smart speaker kunnen genieten!

Met dank aan de (Engelstalige) blogpost van Crinrict!

Matcha

Matcha

Hoi, ik ben Matcha, moderator op Town of Plumbobs. Ik speel graag RPG's en natuurlijk De Sims, al sinds het jaar 2000! Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te schrijven, te knutselen en Japans te studeren. Wie weet tot ziens op TOP!