Laat dromen uitkomen met een nieuw De Sims™ 4 Pack

Transformeer levens door ruimtes te transformeren in het De Sims 4 Interieurdesigner Game Pack!

Sul Sul! Ik ben Patina Wainscot* en ik vind het geweldig dat jullie vandaag bij Interieurdesigner 101 aanwezig zijn. We duiken diep in de ins en outs van het ontwerpen voor klanten, want dat is het belangrijkste dat je moet onthouden: het gaat erom je klanten tevreden te houden!

Alles over klanten

Neem van mij aan: de beste ontwerpen beginnen met de Sims voor wie je ontwerpt. Ik begin nooit aan een project zonder eerst mijn klanten te leren kennen. In ieder geval niet als ik succesvol wil zijn. In mijn begintijd maakte ik die fout vaak. Ooit plande ik een hele ruimte rond het kabouterstandbeeld in het midden van de woonkamer van mijn klant. Kom ik erachter dat die Sim doodsbang voor kabouters is en hem onmiddellijk wil verwijderen!

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren, weet je dat? Wat Sims leuk en niet leuk vinden, is erg belangrijk als je gaat inrichten. Dus stel vragen! Ontdek hun favoriete kleur, muziekgenre en inrichtingsstijl. Vraag naar de dingen die ze inspireren, of ze hobby’s hebben, wat hun favoriete stukken zijn. Bekijk wat kleurstalen en laat je portfolio zien. Neem ook een paar voor-foto’s voor de klant. Hoe meer je over iemand weet, hoe makkelijker het is om je een ruimte in te beelden die echt bij hem of haar past.

Maar vergeet niet om het professioneel te houden! (Douche voordat je aankomt. Geloof me.) Elke interactie beïnvloedt je reputatie, en als je grotere klussen wil scoren, is dat belangrijk.

Alles over renovaties

Zodra je een beetje weet wat je klant wil, kun je deze subtiel de deur uitwerken om je op de ruimte om je heen te concentreren. Soms willen klanten de kinderkamer opnieuw inrichten, of een eenheid voor de schoonfamilie toevoegen. Ik heb zelfs een keer een Sim gehad die een sportschool in de kelder wilde. Wat de opdracht ook is, ik weet zeker dat je er klaar voor bent. Houd je aan het budget, de voorkeuren van de klant, het aantal beschikbare tegels en de daadwerkelijke opdracht van de klant.

(Kantlijn: oké, ja, soms zijn de verzoeken een tikkeltje… raar. Maar het is jouw taak om te doen wat je kunt. Ik zou je heel wat wilde verhalen kunnen vertellen, maar de vertrouwelijkheid tussen klant en ontwerper is heilig.)

Begin met een lege ruimte door voorwerpen te verkopen die je niet kunt gebruiken (ook een goede budgettip trouwens!). Vervolgens is het helemaal aan jou om de dromen van je klant uit te laten komen.

Persoonlijk vind ik deze fase van een project geweldig. Soms zijn Sims een beetje rommelig dus waarom speel je niet met modulaire schappen voor innovatieve opslagmogelijkheden? Het open concept is momenteel erg trendy en combinatiebanken die de woonruimte van de keuken scheiden houden alles lekker luchtig. En over de keuken gesproken, ingebouwde apparaten zoals ovens en fornuizen besparen ook ruimte. Voor kinderkamers zijn stapelbedden mijn favoriet. Naarmate kinderen groeien, is het makkelijk om de configuratie te veranderen en een bureau toe te voegen voor hun huiswerk!

Wees niet bang om een beetje te spelen. Soms werkt het onverwachte het beste, en soms heb je een beproefde oplossing in gedachten.

Alles over onthullingen

Zodra je klaar bent met het werk, is er nog maar één ding te doen: de onthulling! Als je de ruimte eenmaal hebt geperfectioneerd, nodig je de klant weer uit om de resultaten te laten zien. Persoonlijk is dit het moment waar ik voor leef. Die eerste reactie betekent de wereld voor me. Of Sims nu huilen, hun armen om me heen gooien of meteen beginnen te dagdromen, ik weet altijd wanneer ik mijn werk goed heb gedaan en het is ongelooflijk leuk om met de voor- en na-foto’s te pronken.

Er zijn zoveel factoren die bepalen of een klus wel of niet succesvol is. Ben je binnen het budget gebleven? Heb je alles rond de voorkeuren van je klant opgebouwd? Heb je het doel bereikt? Was je respectvol en aardig? Hopelijk is het antwoord op al deze vragen “JA!” Het maakt niet alleen je klant blij en geeft jou een goed gevoel, maar het verbetert ook je reputatie als inrichter. Want mensen praten graag over dingen waar ze dol op zijn. Dus zorg dat ze van hun ruimte houden!

Een paar extra tips

  • Over reputatie gesproken, hoe meer Sims je naam weten hoe meer klussen je aangeboden krijgt. Begin met een kleine renovatie en tegen de tijd dat je mijn niveau hebt bereikt, krijgt de hele buurt een make-over! Aanbevelingen van klanten maken een groot verschil, maar ik ben mezelf ook op social media gaan bloggen en promoten. Je kunt me nu bekijken op interieurdesigner-TV!
  • Elke Sim is anders. Ik weet het, ik weet het, dat heb ik nu al een paar keer gezegd, maar ik meen het echt! In huishoudens met meer dan één bewoner kan het soms moeilijk zijn de juiste balans te vinden. Misschien hebben twee Sims verschillende kleurvoorkeuren; als je beide niet samen kunt laten werken, zoek dan wat gemeenschappelijke terrein om je op te concentreren. En ga er nooit van uit dat je weet waar een klant om vraagt! Een volwassen klant vroeg me ooit om een kindertentje, was het voor zijn neefje!
  • En tot slot het allerbelangrijkste advies: zorg dat je er plezier in hebt. Onthoud waarom je dit vak hebt gekozen. Jij bent tenslotte een interieurontwerper.

Bedankt dat je naar mijn Sims Talk bent gekomen. Ik zie je binnenkort op Interieurdesigner-TV! En vergeet niet om De Sims op Instagram te volgen. Ik heb een nieuwe serie genaamd Spaces With Patina die ik dolgraag met jullie wil delen!

Het De Sims™ 4 Interieurdesigner Game Pack** is vanaf 1 juni 2021 om 19.00 verkrijgbaar op Origin PC/Mac, Steam, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation®4 en PlayStation®5!

We hebben de komende weken heel wat in de planning, want de Zomer van De Sims gaat in de hoogste versnelling! De lancering van Interieurdesigner is slechts één lichtpuntje om naar uit te kijken, dus zorg dat je een zonnebril hebt. We hebben de komende weken echt volgepakt!

*Patina is een buitengewone interieurdesigner, maar ze is ook een Sim, dus dit is uit het Simlish vertaald. 😉

**OM TE SPELEN HEB JE DE GAME DE SIMS 4 (LOS VERKRIJGBAAR) EN ALLE UPDATES NODIG. VOOR PC ZIE MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN VOOR DIT PACK

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016