Jouw stem telt! De Sims 4 Wasgoed Accessoires

Mogen we je voorstellen aan… De Sims 4 Wasgoed Accessoires! Net zoals je vorige week hebt geholpen om een officiële naam te selecteren, willen we je vandaag uitnodigen om mee te doen aan de laatste stemronde voor dit pack. Dat gezegd hebbende, is het zeker niet de laatste mogelijkheid om je invloed uit te oefenen op wat er wordt gemaakt. We zitten middenin de productie en de dingen gaan snel. Updates over de ontwikkeling vind je op mijn twitter, @SimGuruGraham, en op het speciale gedeelte van de officiële forums, SimGuruGraham’s Corner.
Afbeelding

Het is nu tijd om te laten weten wat je van de dingen tot nu toe vindt en om met je feedback te komen.

Het selecteren van een icoontje voor een pack is een proces dat op ongeveer dezelfde manier start als het kiezen van een naam. Productie en marketing delen over en weer ideeën, alleen dit keer met grafisch materiaal erbij om de bal aan het rollen te krijgen. Zodra er een paar concepten zijn wat het pack visueel kan vertegenwoordigen, besteden we die ideeën uit aan een merkontwerpbureau dat elk idee uitwerkt tot een icoontje dat we mogelijk voor het pack gaan gebruiken.

Dit bureau heeft de identiteit van het verpakkingsmateriaal van De Sims 4 dat je in de winkel ziet tot en met het basisspel, terug tot de basisversie van het spel, mede bepaald. We werken nog steeds met dit bureau samen bij de ontwikkeling van de branding voor elk pack dat we uitbrengen. Soms springt een bepaald icoontje er meteen uit de juiste keus. Op andere momenten brengen we het aantal kandidaten terug en vragen we om ideeën die we veelbelovend vinden verder uit te werken.

Je stem van vandaag helpt ons bij deze laatste stappen van dit proces. Samen met onze partners hebben we vier verschillende icoontjes om dit pack weer te geven. Kies je favoriet! Stemmen kan hier! De stemronde eindigt op 15 september 2017 om 19.00 uur.

Afbeelding

Als je de Stuff Packs volgt, herken je de hieronder gedeelde afbeelding direct uit De Sims 4 Achtertuin Accessoires. Je ziet dat we een paar andere ideeën hebben overwogen die uiteindelijk niet zijn gebruikt. We vonden het paaltjeshek een behoorlijk iconische (sorry voor dit woordgrapje) afbeelding die mensen in verband brengen met hekken om een tuin, maar over de nieuwe gameplay zei dit beeld niets. We hebben gespeeld met het idee het belangrijkste gameplayvoorwerp in het pack in het icoontje te gebruiken en gekeken hoe verschillende vormen van waterglijbanen als icoontje zouden werken. Het bleek een uitdaging om een dergelijk langwerpig, smal voorwerp in een klein icoontje te passen. Uiteindelijk besloten we te kiezen voor het eenvoudige beeld van een glas limonade. Het stond voor de nieuwe drankjeskan in het pack en zei ook iets over het ‘achtertuin’-gevoel waar het pack naar streefde.

Afbeelding

Naarmate de ontwikkeling van De Sims 4 Wasgoed Accessoires vordert, zien we steeds meer gameplay vorm krijgen. Na de officiële start van de productie, is de volgende belangrijke datum in het ontwikkelingsplanning 6 oktober, de dag dat we een Alpha-versie van het pack willen hebben. Een alpha-mijlpaal betekent dat alle onderdelen in het pack zitten (d.w.z. dat elk stukje functionaliteit in het ontwerpdocument in de game is geïmplementeerd).

Om dat voor elkaar te krijgen, was het eerste wat we deden in de eerste week na de start van de productie een werkend gameplayprototype maken. Dit stelde ons in staat om te zien hoe Sims stapels kleding maakten als ze zich verkleden en dat we die kleren in de game naar een wasmand konden brengen, van een wasmand in de wasmachine en van een wasmachine naar de droger. We kunnen dus een volledige gameplay-loop voltooien om een idee te krijgen hoe de onderdelen spelen in de game. De kernfunctionaliteit is nu af, maar er is nog steeds een hoop werk te doen om het volledige wasgoedsysteem te realiseren.

De stemming van vandaag over het icoontje is de laatste enquête voor De Sims 4 Wasgoed Accessoires, maar we blijven graag je feedback ontvangen over onze ontwikkelingsupdates. Je opmerkingen zijn van invloed op de beslissingen die we nemen en er is nog heel veel werk te doen voor dit pack. De beste plek om je gedachten te delen en om vragen te stellen, blijft SimGuruGraham’s Corner, het speciaal aan dit project gewijde deel van het officiële forum verenigde staten.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016