Je eigen spa bouwen in de Sims 4

Verwen je Sim

Maxi heeft drie kant-en-klare spa’s aan De Sims 4 Wellnessdag* toegevoetd, maar net zoals op andere locaties in de game kun je natuurlijk ook je eigen spa bouwen. Of je nu een spa wil gericht op massages, sauna’s of misschien zelfs meditatie, het gamepack geeft je de hulpmiddelen om jouw plannen tot uitvoering te brengen.

Hier heb je een paar leuke tips om de perfecte spa neer te zetten!

Om te beginnen

Nadat je een kavel hebt gekozen en het spa-type hebt geselecteerd, is het verstandig om de nieuwe spavoorwerpen te bekijken in Bouwen om te kijken wat je er allemaal mee kunt doen. Klik op het gedeelte ‘Voorwerpen op functie’, kies ‘Alles weergeven’ en selecteer Wellnessdag in het filterpaneel om alle nieuwe voorwerpen te zien die bij het pack horen. Maar voordat je met bouwen begint moet je weten wat deze voorwerpen kunnen.

 

Blije Handen en Voeten Stoel. In deze comfortabele stoel kunnen Sims hun handen en voeten laten masseren! Let als je in de spa bent op de reflexologen die naast de stoel staan, zij zijn namelijk degenen die je die ontspannende massages geven.

Tip: als je een spa bouwt zorg dan dat je voldoende ruimte rond de stoel overhoudt zodat de reflexoloog kan werken.

De Relaxer Massagetafel. Dit tafelvoorwerp doet net even wat anders dan je normaal gesproken met een tafel zou doen! Als je Sims in de spa zijn kunnen ze worden gemasseerd door ervaren (en niet zo ervaren) massagetherapeuten en van een ontspannen aromatherapiemassage genieten.

Tip: als Sims voldoende wellnessvaardigheden hebben opgebouwd, kunnen ze andere Sims een massage geven met dit voorwerp, zelfs als ze niet in de spa zijn.

 

Zen Herboren Yogamat en Instructeur Zen Herboren Yogamat. Deze yogamatten zijn nieuwe voorwerpen waarop Sims verschillende yogaposes kunnen doen. De normale Zen Herboren Yogamat kan op elk kavel worden gebruikt, maar de Instructeur Zen Herboren Yogamat kan alleen op spa- en sportschoolkavels worden gebruikt. Yoga-instructeurs verschijnen alleen op de sportschool- en spakavels dus zorgt dat je kaveltype correct is ingesteld anders gaan de yogalessen niet van start.

Tip: als je de instructeurversie van de yogamat neerlegt, zul je zien dat er een speciaal groen gebied naast het voorwerp verschijnt. Als je de normale versie van de yogamat in dit gebied neerlegt, kun je die gebruiken in de yogales die een yoga-instructeur zal geven.

 

Kunstmatige Koortscabine en SteenZone Sauna. De saunavoorwerpen zijn grote voorwerpen die ruimte bieden aan vier Sims in hun verhitte omgeving. Sims kunnen van een ontspannen stoomsessie genieten, gezellig kletsen en zelfs O jaa! doen. Maar kijk uit dat je Sims er niet te lang blijven, anders kunnen ze worden blootgesteld aan de dodelijke effecten van langdurig stomen. Nog steeds geen idee hoe je een spa precies moet inrichten? Geen probleem, Wellnessdag heeft twee kant-en-klare ruimtes om je alvast op weg te helpen.

Tip: we raden je aan om het voorwerp aan alle zijden te omringen voor de beste uitziende sauna, maar maak de ruimte gerust groter of kleiner als je wilt. Je kunt er zelfs twee naast elkaar zetten in een enkele ruimte. En vergeet de deur niet!

De O Jeetje Toch Meditatiekruk en Zelfreflecterende Introspectie Kruk. Als je jouw spa in een oase van ontspanning wilt veranderen, zit je met deze meditatiekrukken helemaal goed! Sims bouwen hun wellnessvaardigheid op door te mediteren en kunnen zelfs zweven als hun vaardigheden goed genoeg zijn ontwikkeld. Sims die de wellnessvaardigheid helemaal onder de knie hebben, kunnen overal op een kavel teleporteren of naar kavels teleporteren die ze eerder hebben bezocht.

Tip: Sims die de wellnessvaardigheid nog niet zo goed beheersen, kunnen afgeleid worden tijdens het mediteren en verveeld raken. Ze zullen pas weer willen mediteren als ze niet meer verveeld zijn, maar dat duurt niet langer dan een Sim-uur.

Muur- en vloerpatronen. Wellnessdag bevat een set met muren en vloeren die oplichten! De ‘Gloed Die Stroomt’ muurpanelen en vloertegels zijn iets dat we nog nooit eerder in De Sims-serie hebben gedaan. Deze muur- en vloerpanelen lichten met een kalmerende kleur op en hebben bijpassende muur- en vloerstrips om je spa mee te accentueren.

Tip: de muren en vloeren van je spa zullen heel wat bijdragen aan de sfeer die je op je spa-gasten wilt overbrengen. Gebruik warmere houtsoorten om je spa een knusse uitstraling te geven, of gebruik koel steen en marmer om een strakke en moderne sfeer te creëren.

 

Decoraties. Wellnessdag bevat muur- en vloerdecoraties die bij tal van verschillende stijlen passen. Als je voor een strakke en moderne look gaat, zet dan de Etherische Houten Leisteenmuur neer of de toepasselijk genaamde Waanzinnige Kubus. Voor de optimale sereniteit kun je ook een watermuur aan je spa toevoegen. Dit voorwerp is beschikbaar in verschillende hoogtes en bestaat uit rustgevende waterpartijen die over de muur sijpelen. Je kunt zelfs de kleur van het water instellen. Ben je een beetje avontuurlijk aangelegd? Verander het water dan in een regenboog van ontspannen kleuren.

Tip: gebruik voor een meer natuurlijke look plant- en steendecoraties als het Bedachtzaam Bamboe Kamerscherm en de Stenen van Sereniteit.

Belichting. Dit gamepack bevat een aantal nieuwe lampen. Sommige zijn er in vormen die we nog nooit eerder in De Sims hebben gezien, zoals de ‘Gloed Die Stroomt’ muurpanelen en vloertegels. Andere zijn spannende opties zoals verlichte muurspiegels (Verlichte Lichtspiegel), enorme kroonluchters (De Lichtspiraal) en lichtgevende muurstickers (Verlichte Lotus).

Tip: vergeet niet om elke ruimte in je spa te verlichten! Als je een rustige setting wilt hebben, zoals voor de meditatieruimte bijvoorbeeld, kun je de lampen dimmen en hun kleur in romantisch blauw of warm geel veranderen. Of, als de ruimte een iets actievere uitstraling moet hebben zoals een yogastudio, kun je voor felle lampen kiezen en er een paar ramen tegenaan slingeren.

Aanvullende tips en trucs.

Met deze kennis zou je heel wat fantastische spa’s moeten kunnen bouwen (en delen!). Maar voordat je aan de slag gaat, hebben we eerst nog wat extra tips en trucs om het meeste uit je spabeleving te halen.

·      Vergeet niet om geslachtspecifieke deuren in de kleedkamers te gebruiken om gênante momenten voor je spagasten te voorkomen!

·      Probeer de kleedkamers vlak bij modderbaden, fitnessapparatuur en yogamatten neer te zetten. Op die manier hoeven Sims niet zo ver te lopen om na afloop onder de douche te springen.

·      Vergeet niet dat je de kleur van elk lichtvoorwerp in de game kunt veranderen. Gebruik dit om de sfeer van ruimtes en locaties in je spa te veranderen.

·      Zet het Luxe Dienblad neer op een plek die je spagasten makkelijk kunnen bereiken. Die koolzuurhoudende drankjes zijn erg populair bij Sims!

·      Vergeet niet dat je muurstickers zoals de Zen Herboren Muursticker op ramen kunt aanbrengen!

Hopelijk heb je nu voldoende ideeën opgedaan om je eigen spa te bouwen. We houden de Galerie in de gaten om te kijken wat voor geweldige spa’s er allemaal voorbij komen!

 

Wil je meer weten over bouwen zodat je je eigen spa kunt neerzetten? Bekijk de tips voor hetbouwen van kelders en krijg advies voor het aanleggen van het perfecte zwembad. Blijf op de hoogte! Volg ons op Twitter en Instagram, vind ons leuk op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal.

*OM TE SPELEN HEB JE DE GAME DE SIMS 4 (LOS VERKRIJGBAAR) EN ALLE UPDATES NODIG.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016