Interview met ThePaperSim – Schrijver van Generatie ③: Sabrina Plumbob

ThePaperSim is al een paar maanden bezig met de derde generatie van het estafetteverhaal over de familie Plumbob: De Plumbobs. Inmiddels zijn er al 6 fantastische delen online gekomen. Wij zijn heel benieuwd wat ThePaperSim nog in petto heeft voor zijn erfgenaam Sabrina. Terwijl wij in spanning wachten op de deel 7, kunnen we genieten van een interview met ThePaperSim over zijn ervaringen.

Sabrina kreeg bij de poll de meeste stemmen. Wat vind jij van deze uitkomst?
Ik heb samen met Mari een soort van schrijverspact. We delen af en toe concepten met elkaar en proberen samen door verhaalproblemen te komen. Ik wist nog niet dat ik de schrijver ging worden en wie de erfgenaam zou zijn, maar ik vertelde Mari tussen neus en lippen door over een idee dat ik toevallig voor Sabrina had. Natuurlijk heb ik dan ook op haar gestemd; ongeacht wie de schrijver zou worden zou Sabrina een interessante generatie beloven. Flash forward: ik mag Generatie 3 schrijven én Sabrina is de erfgenaam! De perfecte uitkomst, als je het mij vraagt!
Hoe vind je het om Sabrina als erfgenaam te hebben?
Sabrina is op zijn zachtst gezegd een bijzonder figuur. Ze komt uit een lijn van bijzondere vrouwen – de oppersnob Mellanie en… nouja, Zora natuurlijk. Die geschiedenis in combinatie met de eigenschap gestoord geeft mij als schrijver al zoveel ammunitie om een geweldig personage te bouwen. Ik vind het dan ook een leuke uitdaging om (over) haar te schrijven. Als ik Sabrina in één woord zou moeten beschrijven dan kies ik voor ‘gecompliceerd’. Net als een ui heeft ze vele lagen en kanten, en hoop ik met elk deel (en elke therapiesessie) samen met jullie door te dringen tot de kern! (En wie weet levert het nog tranen op, haha!)

Hoe vind je het om de derde generatie van De Plumbobs te schrijven?
Een van mijn favoriete dingen aan De Sims is het schrijven van verhalen. Ik vind het alleen erg lastig om aan een nieuwe setting te beginnen en alles van de grond op te bouwen; daar denk ik dan te veel over na. Het voordeel van De Plumbobs is dat je al een kant en klaar universum vol kleurrijke personages en voorgeschiedenis geleverd krijgt! Als trouwe lezer heb ik natuurlijk ook meegeleefd in dit universum – dus het voelt voor mij als een vertrouwde fundering waarop ik een prachtig huis kan bouwen. Natuurlijk geeft het ook een bepaalde druk om ‘andermans’ personages te schrijven, maar zolang ik Mari niet hoor protesteren moet ik op de goede weg zijn.

Welk moment of scene in deze generatie vind jij bijzonder en waarom?
Het eerste echte deel. Wat een knaller van een start – al zeg ik het zelf. Ik wilde wat nieuws proberen met deze generatie, en dat wilde ik vanaf het begin duidelijk maken. Tegelijkertijd wilde ik zoveel mogelijk vragen oproepen en aan de reacties is wel te zien dat dat gelukt is. Als ik het terugzie voel ik me ook best trots. Van de manier waarop ik op een vreemde plek met vreemde Sims begon tot hoe ik Sabrina’s gezicht buiten beeld heb kunnen houden tot het laatste shot. Het zal moeilijk voor me zijn om dat deel ooit nog te overtreffen. En bedankt, ik!

Tot slot: Heb je nog een spannende spoiler voor ons?
Oeh! Ik heb natuurlijk mentale dossierkasten vol met plannen een ideeën die ik wijselijk voor me ga houden. Maar eentje kan wel! Een dezer delen gaat Sabrina een bezoekje brengen aan San Myshuno. Waarom en aan wie – dat hou ik wel nog voor me!

De Plumbob badge
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om onze vragen te beantwoorden, Patrick! We wensen je nog veel plezier en succes toe met het vervolg van Sabrina’s generatie. Na het plaatsen van het laatste deel en het openen van de stemronde, mag je jezelf de trotse eigenaar noemen van de Plumbob badge!

Wil jij meeschrijven aan De Plumbobs? Geef je dan via ons forum op! Heb jij Generatie 2 van De Plumbobs nog niet gelezen? Klik dan op de banner hieronder om naar het verhaal te gaan! Let op! Alleen toegankelijk voor forumleden.

Afbeelding

ThePaperSim

ThePaperSim

Hey! Ik ben Patrick, oftewel ThePaperSim. Wat ik geweldig vind aan De Sims is hoe het een platform voor creativiteit is; zo schrijf ik graag verhalen of hang ik de grafische kunstenaar uit. Mede door die passie voor grafische vormgeving ben ik de trotse Grafisch Moderator op Town of Plumbobs!