Interview met Mari – Schrijfster van Generatie ②: Zora Plumbob

Mari is al een paar maanden bezig met de tweede generatie van het estafetteverhaal over de familie Plumbob: De Plumbobs. Inmiddels zijn er al 7 geweldige delen online gekomen en is er zelfs al een kindje geboren. Wij zijn heel benieuwd wat Mari nog in petto heeft voor haar erfgenaam Zora. Terwijl wij in spanning wachten op de ontknoping van deze tweede generatie, kunnen we genieten van een interview met Mari over haar ervaringen.

Zora kwam met de meeste stemmen als nieuwe erfgenaam uit de bus. Wat vind jij van deze keuze?
Ik was blij dat Zora de meeste stemmen had gekregen! Zelf had ik ook op haar gestemd. Op het moment dat ik stemde was ik nog wel in afwachting of ik wel degene zou zijn die generatie 2 zou gaan schrijven, dat wist ik toen nog niet omdat ik niet bovenaan de wachtlijst stond. Ik wilde gewoon graag dat de Plumbobs verder ging met een Sim die een ‘interessante’ persoonlijkheid had, net als haar moeder.
Toen ik uiteindelijk te horen kreeg dat ik met Zora verder mocht gaan, was het toch wel even slikken. Want hoe ga je in vredesnaam een familie stichten met een kwaadaardige Sim?! 

Hoe is het om Zora als erfgenaam te hebben?
Het is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Ik heb heel lang met een soort van writer’s block gezeten omdat ik graag een fantastisch verhaal wilde bedenken met allerlei plottwists en dergelijken, maar eigenlijk had ik gewoon meteen moeten beginnen met spelen. Er is zoveel dat nu in het verhaal is gebeurd doordat het spel die dingen gewoon op mijn pad gooide. Een voorbeeld hiervan is Timothy. Ik was helemaal niet van plan om hem bij het verhaal te betrekken, althans niet op deze manier, maar daar was hij.. Op het verkeerde moment op de verkeerde plek, de vlooienmarkt.

Waarom heb je er voor gekozen om niet alleen Zora, maar ook haar familieleden mee te nemen naar de tweede generatie?
De Plumbobs gaat niet alleen maar over Mellanie of over Zora, het gaat om de gehele familie. Althans, dat vind ik. Daarnaast helpt het enorm met het maken van een begin als de Sim waarmee je gaat spelen al relaties heeft opgebouwd. Als Zora haar broers niet had, had ze helemaal alleen haar appartementje betrokken en geen grappige gesprekken gehad met haar broers. Dat had het verhaal – en de familie Plumbob – mijns inziens een stuk minder diepgang gegeven.
Daarnaast was ik niet alleen fan van Zora, maar vond ik J en Remi ook hartstikke leuk, dus ik ben blij dat ik ook voor hen een beetje hun levens mag uitstippelen, ook al speelt Zora natuurlijk de hoofdrol. Ik heb zo veel mogelijk geprobeerd om ieders karaktereigenschappen tot uitdrukking te laten komen in het verhaal en op basis daarvan ook de koers daarvan te bepalen. Het is aan de lezers of dat gelukt is, ik ben benieuwd!

Hoe vind je het om de tweede generatie van De Plumbobs te schrijven?
Ik vind het een grote eer! Helaas kwam ik wat stroefjes op gang vanwege drukte in mijn privéleven en het ‘writer’s block’ waar ik het eerder over had, maar ik ben nu lekker op dreef! Nu ik meer aan het spel en toeval overlaat (en natuurlijk DobbelDrama) kan ik er meer van genieten in plaats van erover stressen. Ik hoop er deze maand nog een eind aan te breien als de omstandigheden het toelaten. En dan wordt het alweer tijd voor generatie 3!

Tot slot: Heb je nog een tip voor jouw opvolger?
Hmmm, ja, probeer je niet teveel vast te bijten in een plot, want het spel kan je op allerlei leuke manieren verrassen! Vergeet niet te genieten van het spelen zelf! En daarnaast zou ik het ook leuk vinden als mijn opvolger Zora, haar partner(s) (mocht ze die aan het einde nog hebben, want ja, je weet het natuurlijk nooit) en haar eventuele andere kinderen nog terug te zien zullen zijn in generatie 3, zoals ook nu met generatie 2.

EN! Natuurlijk wens ik mijn opvolger alvast ontzettend veel plezier en succes toe met schrijven!

De Plumbob badge
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om onze vragen te beantwoorden, Mari! We wensen je nog veel plezier en succes toe met de laatste loodjes van Zora’s generatie. Na het plaatsen van het laatste deel mag je jezelf de trotse eigenaar noemen van de Plumbob badge!

Wil jij meeschrijven aan De Plumbobs? Geef je dan via ons forum op! Heb jij Generatie 2 van De Plumbobs nog niet gelezen? Klik dan op de banner hieronder om naar het verhaal te gaan! Let op! Alleen toegankelijk voor forumleden.

Afbeelding

Matcha

Matcha

Hoi, ik ben Matcha, moderator op Town of Plumbobs. Ik speel graag RPG's en natuurlijk De Sims, al sinds het jaar 2000! Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te schrijven, te knutselen en Japans te studeren. Wie weet tot ziens op TOP!