Interview met Kympulse – Schrijfster van Generatie ①: Mellanie Plumbob

In augustus is Kympulse als eerste schrijver begonnen aan het estafetteverhaal over de familie Plumbob: De Plumbobs. In tweeënhalve maand heeft zij 9 fantastische delen geschreven en met nog een halve maand te gaan zijn wij heel benieuwd wat Kympulse nog in petto heeft voor haar erfgenaam Mellanie. Terwijl wij in spanning wachten op de ontknoping van deze eerste generatie, kunnen we genieten van een interview met Kympulse over haar ervaringen.

Wat was je eerste reactie toen de loting Mellanie’s eigenschappen bepaalde?
Mijn eerste reactie was toch wel een lichte shock. Een ‘O jeej’ moment. Bij Levenslijn gebruik ik ook een systeem om mijn simmetjes hun eigenschappen te geven, maar die hebben tot nu toe altijd redelijk positief uitgepakt. Mellanie is toch wel een “ver-van-mijn-bed-show” sim. Want een materialistische, geniale snob. Hoe schrijf je over zo iemand?  

Hoe vond je het om Mellanie als personage te schrijven?
Het eerste deel ging mij zoveel makkelijker af dan ik van tevoren had gedacht. Ik had zelf ook wel enorme lol om lekker snobberige opmerkingen te bedenken en te schrijven. Ik ben ook best trots op dat eerste deel. Je zet daar toch het karakter neer. Hoewel ik af en toe aan het stoeien ben in bepaalde situaties of met andere personages, vind ik Mellanie toch een leuke en uitdagende personage om over te schrijven.

Had je het verhaal van tevoren helemaal uitgestippeld, of heb je het spel en de omstandigheden laten bepalen? Wat stond van tevoren vast en waardoor heb je je laten verrassen?
Na een beetje nagedacht te hebben over de eigenschappen van Mellanie, kreeg ik al wat ideeën in mijn hoofd. Mellanie begint arm, voor een materialistische snob dan. En ze begint dan haar zoektocht naar het goede milieu en de rijkdom, maar dit heb ik expres moeilijker gemaakt door haar eerst zwanger te laten worden van Aspen uit Levenslijn. Dat stond allemaal al vast. Voor de rest ben ik nog een beetje aan het puzzelen met de details en of Mellanie een nieuw leven in een goede klasse positief gaat ervaren.

Waardoor ik mijzelf heb laten verrassen is dat ik tijdens het schrijven van deel 8 (sociale evenementen) ik opeens een idee kreeg en het deel daarom iets eerder heb afgekapt. Zo leek het mij opeens leuk om Mellanie en Max eerst nog uit eten te sturen voordat ze spannendere activiteiten gaan ondernemen. En daardoor zit het plaatje gebruikt in teaser 8, pas in deel 9! Oopsie!

Hoe vond je het om de aller- allereerste generatie van de Plumbobs te schrijven?
Ik vind het heel cool om de allereerste generatie van De Plumbobs te schrijven. Ik vind het zo’n leuk project, zo samen met het hele forum en dan is het extra tof om zelf te kunnen beginnen. Ik hoop ook dat veel forumleden van deze generatie genieten en misschien er zelfs forumleden die daarom denken; ‘ik wil ook meedoen!’ Maar ik moet zeggen. Om de eerste te zijn is ook wel weer een uitdaging. Er is geen voorgeschiedenis. Geen ouders, broers of zussen waar je iets mee kunt doen. Dus om het verhaal vanaf het begin al meteen diepgang te geven was zeker een uitdaging.

Tot slot: Heb je nog een tip voor jouw opvolger?
De allergrootste tip die ik kan geven is: Wacht niet te lang na het maken van de plaatjes met het schrijven van het deel. Zo zit ik soms te kijken naar een plaatje tijdens het schrijven en dan denk ik: Wat wilde ik hier ook alweer bij typen? Waar dacht ik op dat moment ook alweer dat ze het over hadden? En ik weet nu al dat ik dat straks ook heb met deel 10 en 11. De plaatjes zijn er al… een tijdje. Nu de tekst nog! 


De Plumbob badge
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om onze vragen te beantwoorden, Kympulse! We wensen je nog veel plezier en succes toe met de laatste loodjes van Mellanie’s generatie. Na het plaatsen van het laatste deel mag je jezelf de trotse eigenaar noemen van de Plumbob badge!

Wil jij meeschrijven aan De Plumbobs? Geef je dan via ons forum op! Heb jij Generatie 1 van De Plumbobs nog niet gelezen? Klik dan op de banner hieronder om naar het verhaal te gaan! Let op! Alleen toegankelijk voor forumleden.

Afbeelding

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.