Insectencollectiegids van Granite Falls

Het is ontzettend leuk om insecten te verzamelen in De Sims 4 In de Natuur, maar het is tegelijkertijd ook een behoorlijke uitdaging. Je hebt een scherpe blik nodig en moet bovendien snel kunnen klikken. Je kunt naar de Boswachtershut in het bos van Granite Falls gaan, om te bekijken welke soorten er zoal gevonden kunnen worden. Zodra je eenmaal wat insecten hebt verzameld, kun je er allerlei dingen mee doen! Hier zijn enkele tips:

Tip 1: versier je huis met insecten. Zo gauw je insecten verzameld hebt, worden ze automatisch in terraria gestopt. Het is prachtig om te zien hoe al die kleine wezentjes krioelen. Je kunt er gewoon naar blijven kijken!

Tip 2: insecten zijn best wel lekker! In De Sims 4 In de Natuur komen er een aantal nieuwe recepten voorbij. Rooster een smakelijke kever boven het kampvuur, of bereid wat Vleesspiezen of Gumbo met insecten op de barbecue. Je Sims zullen hun buikjes rond eten van deze overheerlijke gerechten, waardoor ze zich urenlang een stuk blijer zullen voelen.

Tip 3: heb je de nieuwe plantkundevaardigheid al uitgeprobeerd? Jouw Sims kunnen kruidenmengsels maken met behulp van onderdelen van insecten en planten. Een van de basiskruidenmengsels is Anti-siplotion, waar je twee Vlierbessen en een Vuurvliegje voor nodig hebt. Je kunt dit middel gebruiken om sippe Sims weer wat op te vrolijken! Mijn favoriete mengsel is Vuurbladextract, dat van Rode Mieren gemaakt is. Je raadt het al; daar krijgen Sims behoorlijke jeuk van!

Tip 4: Sims moeten uitkijken voor bepaalde insecten. Je Sim kan last krijgen van negatieve gemoedstoestanden, zoals ‘Smerige stank’ of een ‘Insectenbeet!’ Als jouw Sim de eigenschap ‘Lichtgeraakt’ heeft, wordt het nog lastiger om insecten te verzamelen. Lichtgeraakte Sims voelen zich niet op hun gemak in vieze omgevingen en kunnen misselijk worden van al die enge kriebelbeestjes!

Locaties

Granite Falls is opgebouwd uit drie buurten, die stuk voor stuk hun eigen lokale insecten hebben. Jouw Sims beginnen op het kampeerterrein en kunnen naar het bos van Granite Falls reizen, maar de derde buurt is een geïsoleerd gebied in de bergen. Dat betekent dat je Sims flink op verkenning moeten gaan om het te kunnen vinden. Vergeet niet dat je de insecten die je vindt kunt verkopen, om zo Simdollars te verdienen!

Kampeerterrein:

Bos:

Bergen:

Tip 5: je moet je ogen goed de kost geven om al die kleine beestjes te kunnen zien! De meeste insecten zijn overdag te vinden, maar Vuurvliegjes en het mysterieuze Dwaallicht komen alleen ’s avonds tevoorschijn. Stop tijdens verkenningstochten dus regelmatig even om goed 360 graden om je heen te kijken en het gebied om je heen in je op te nemen. Dat is een goede tactiek om zeldzame insecten op te sporen.

Tip 6: tijdens boswandelingen kunnen er insecten door de lucht vliegen, zoals de statige Koningsvlinder. Maar sommige insecten kruipen juist over de grond heen, zoals Lieveheersbeestjes. Sommige insecten zijn moeilijker te zien dan andere. Vooral wandelende takken zijn moeilijk te spotten, want hun lichaampjes hebben dezelfde kleur als dennennaalden die van de bomen zijn gevallen.

Tip 7: soms blijken insecten kuddedieren te zijn. Het is handig om insecten te vangen, want soms kunnen er meerdere soorten hun kop opsteken zo gauw je er eentje gevangen hebt.

Collecties en prestaties: insecten vormen een nieuwe collectie, waar een nieuwe prestatie aan verbonden is! Onder Huishoudencollecties vind je een insectentabblad, waarop aangeduid is welke insecten je al gevonden hebt en hoeveel je er nog moet verzamelen. Er zijn in De Sims 4 In de Natuur 21 insecten te vinden!

Tip 8: wist je dat je de prestatie ‘Knaagdierenvanger’ kunt ontgrendelen als je de 21 insecten en 5 nieuwe vissen uit Granite Falls allemaal weet te verzamelen?

Misschien vind jij insecten eng en akelig of juist vreemd en fascinerend. We hopen dat je het in Granite Falls hoe dan ook naar je zin gaat hebben!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016