‘Huidskleuren’ Patch [07-12-2020] – PC/Mac/Console

Er is een nieuwe patchupdate beschikbaar voor De Sims 4!

Download de patchupdate door Origin te openen. Staat het installeren van patchupdate niet op automatisch? Start dan de patchupdate handmatig. Ga in Origin naar mijn gamebibliotheek, klik dan met jouw rechtermuisknop op De Sims 4 tegel en selecteer Update Game.

Zorg voor de zekerheid dat je een back-up hebt van jouw opgeslagen spellen en verwijder Custom Content en modificaties.

Geen idee hoe je een back-up maakt? Check de uitleg op onze site!

Patchupdate 07-12-2020
PC: 1.69.54.1020 / Mac: 1.69.54.1220
Console: Version 1.35Fijne feestdagen, Simmers!Het is tijd om weer in Creëer-een-Sim te duiken. In deze update vind je meer dan 100 nieuwe huidskleuren, aanpassingsschuivers voor huidskleuren en make-up, plus drie verbeterde kapsels voor de basisgame!Elke huidskleur heeft een waardeschuifregelaar waarmee je de huidskleur van licht naar donker kunt aanpassen, zodat je veel meer huidskleuropties kunt ontgrendelen om mee te spelen! Je zult ook zien dat onze huidskleuren nu te filteren zijn op warm, koel en neutraal (plus een ‘overige’ voor de huidskleuren van occulte Sims).

De nieuwe make-upschuivers voegen meer keuzes en kansen toe om je Sims mee aan te passen, zodat je echt kunt uitpakken! Tint, verzadiging, waarde of helderheid en ondoorzichtigheid zijn nu beschikbaar om je make-up mee aan te passen. We hebben een paar van de schuivers vergrendeld die geen optimale ervaring of logica voor de make-up boden. We blijven aan deze opties werken om je in de toekomst nog meer keuzes te kunnen bieden.

Naast de aanpassingsopties, kun je ook kleuren opslaan als je de schuivers afstelt om de perfecte look te creëren. Als je op de kleurstaal (voor huidskleuren en make-up) klikt terwijl je de schuivers aanpast, heb je de mogelijkheid om je aangepaste instellingen op te slaan om ze later opnieuw te gebruiken zonder dat je die perfecte looks hoeft te onthouden!

Hadden we de kapselupdates al vermeld? We hebben de kinderkapsels in de basisgame bijgewerkt (cfHair_BraidedPonyTail) en we hebben een tweede versie toegevoegd van het kapsel dat de babyhaartjes verwijdert (cfHair_BraidedPonyTailPlain). Daarnaast hebben we een mannelijk kapsel uit de basisgame bijgewerkt dat je mogelijk niet herkent (ymHair_flatTopTextured)!

fqo6lk53yfpg.png
rsg8dwiflyhu.png
2l675aicbvrx.png

We hebben het hoofdmenu bijgewerkt!… Ja, alweer! Het idee achter deze verandering is een meer samenhangende ervaring te creëren en packs/pakketten meer ruimte te geven bij de uitbreiding van onze content. Als extra bonus hebben we de Galerie op een bijzondere manier gemarkeerd om jou te inspireren.

-SimGuruGnome & SimGuruRusskii

En dan nu de fixes:

Sims 4

 • Heb je zoveel getekend dat het digitale schetsblok er gewoon mee is gestopt? Geen paniek! Freelancer Sims die het digitale schetsblok gebruiken, kunnen nu ontwerpen afmaken zonder dat de hele boel abrupt wordt gereset.
 • Lang zullen jullie leven! Sims zullen nu op de juiste manier ouder worden. Volwassen worden is best lastig, maar het lukt ze hoor.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij deuren, muren en bogen uitkepingen hadden die in spiegels werden weerkaatst. Legeips, gegeis naa ed dnaw, iew si ed etsioom nav teh dnal?
 • Sims die de visvaardigheid niet hebben, of helemaal niet hebben gevist, krijgen geen meldingen meer over het identificeren van vissen. ZE VISTEN MET HUN GEDACHTEN.
 • De volgende carrières hebben nu ook de optie ‘Een snipperdag nemen’, joepie!
  • Tuinier (Jaargetijden)
  • Leger (StangerVille)
  • Strandwacht en natuurbeschermer (Eiland Leven)
  • Juridisch, onderwijs en techniek (Studentenleven)
  • Civiel ontwerper (Ecologisch Leven)

Opmerking Russkii: Ik wilde de zin niet in elk pack/pakket opnemen voor deze fix want dat had er raar en robotachtig uitgezien, daarom heb ik voor één gedachtestreepje voor allemaal gekozen.

 • KinderSims vergeten niet langer dat ze nachtkleding dragen als ze naar school gaan. Hoewel ik dat in de huidige omstandigheden heel goed kan begrijpen.
 • Het Zoete Ontspanning Plattelandstoilet is niet langer comfortabel EN oncomfortabel tegelijkertijd… Er is nu gewoon maar een optie mogelijk!
 • Sims met het doel ‘Succesvolle auteur’ kunnen nu hun taak van het schrijven van 3 bestsellers voltooien.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij voorwerpen met een nieuwe afmeting verdwenen als ze deel uitmaakten van gedownloade voorwerpen uit de Galerie.
 • We hebben onze carrières aangepast (specifiek per pack/pakket of niet) en we hebben ervoor gezorgd dat de kanskaarten niet constant werden herhaald.
 • We hebben gemerkt dat we per ongeluk een extra optie hadden voor de ‘Peuter opfrissen’ actie bij keuken- en badkamerwastafels voor zowel peuters als kinderen. Dus hebben we de optie voor beide leeftijdsgroepen verwijderd… maar hoe had dat ooit kunnen passen? Echt een raadsel. Dit zijn vragen die me ’s nachts wakker houden.
 • De actie ‘Sneeuwmaatje maken’ is niet langer beschikbaar op niet-natuurlijke ondergronden (voor Simmers die Jaargetijden en/of Sneeuwpret hebben). Daarom heet het ook een sneeuwmaatje en geen vloermaatje!
 • Zoals bij elke update heeft het vertaalteam de tekst voor alle packs/pakketten en eerdere updates verbeterd.

Aan het Werk

 • We hebben de xenofiliegemoedstoestand verduidelijkt als je omgaat met buitenaardse Sims. Er staat niet langer ‘Door het ontdekken van buitenaardse wezens’ maar het juiste ‘Door om te gaan met buitenaardse wezens’.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij bevallingen niet mogelijk waren als Simmers de kleur van de operatietafels veranderden. Luister, ik heb verhalen gehoord over het afhuren van een hele ziekenhuisvleugel voor de geboorte van een kind en andere buitenissigheden in het echte leven, maar dit gaat echt te ver.

Beleef het Samen

 • Mannelijke Sims raken niet langer zwanger nadat ze een telefoontje van NPC Sims hebben gekregen.

Stedelijk Leven

 • NPC Sims zullen nu bellen en sms’jes sturen om je voor een festival uit te nodigen. Persoonlijk vond ik het heerlijk dat mijn telefoon niet constant piepte, maar een festival wil ik toch echt niet missen!
 • Sims verheug u! Vlooienmarktklanten veroveren niet langer woonkavels om de huishoudelijke voorwerpen te gebruiken. Het is juist de bedoeling om wat oude rommel te verkopen, niet om spullen aan willekeurige Sims beschikbaar te stellen.
 • Heb je ooit spijt gehad een paar Sims zo goed te hebben vertrouwd dat je hen de sleutels van je appartement hebt gegeven om vervolgens constant bezoekjes voor melk en sap te ontvangen? Je kunt er nu zeker van zijn dat dit soort bezoekjes niet meer voorkomen. Een beetje burenliefde is prima, maar dit ging veel verder dan de spreekwoordelijke ‘Heb je een kopje suiker voor me?’ situatie.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij interacties om deel te nemen aan GeekCon-wedstrijden niet verschenen tijdens het uitvoeren van acties met voorwerpen.
 • We hebben besloten om iets duidelijker te zijn bij het weergeven van de locatie van festivals, dus nu staat er ‘Vlak bij <insert location>’ en niet een of andere afgelegen locatie die niet helemaal juist is. Dit geldt ook voor festivals in Sneeuwpret.

Honden en katten

 • Huisdieren slapen niet langer op willekeurige plekken als ze opgedragen wordt om op hun dierenbed te gaan slapen. In mijn wereld kunnen ze slapen waar zij zich het meest comfortabel voelen, mijn samenzwering… klaarblijkelijk.

Jaargetijden

 • Sims kunnen nu in de regen douchen, de beslissing over zingen en dansen moet echter nog genomen worden.
 • Sims ‘verliezen’ niet langer hun sneeuwschep als ze andere automatische acties uitvoeren tijdens het ‘sneeuw opscheppen’.
 • Ons lieve sneeuwmaatje heet nu Vriezertje. Alles wat ik daarvoor wist, was een leugen… een LEUGEN!
 • Heb je weleens het gevoel dat er een iets té feestelijke sfeer hing en dat Vadertje Winter zich overal liet zien, tot aan het vervelende toe? Geen paniek! Vadertje Winter zal zich niet langer vermenigvuldigen* om de feestdagvreugde te verspreiden. *Deze fix geldt niet volledig met terugwerkende kracht, nieuwe opslagbestanden zullen echter geen probleem hebben. Bestaande opslagbestanden worden na verloop van tijd hersteld.

Word Beroemd

 • Dagobert Security© SCR009E Super XL Slimme Kluis verdwijnt niet langer nadat Sims er O jaa! in hebben bedreven… O jaa! is natuurlijk best romantisch en magisch, maar misschien niet van deze omvang?
 • NPC’s uit de acteercarrière kwamen soms niet op de set opdagen, waardoor sommige klussen onmogelijk voltooid konden worden. We hebben met de vakbondsvertegenwoordigers gepraat en iedereen heeft erin toegestemd deze belachelijke staking te stoppen. Waar ze voor staakten? Was er überhaupt een staking? Dat zullen we misschien wel nooit weten.

Eiland Leven

 • ZeemeerSims en andere occulte wezens zouden niet langer hybride occulte levensvormen moeten kunnen maken. Hoe ze die maakten? O jeetje, ik weet niet zeker of ik jullie wel het zeemeerSim-bijtjes en toverSim-bloemetjes verhaal moet vertellen.
 • Willekeurig gegenereerde zeemeerSims verschijnen niet langer zonder bepaalde functies in de betreffende opslagbestanden. Deze fix geldt niet volledig met terugwerkende kracht, nieuwe opslagbestanden zullen echter geen probleem hebben.
 • Pizzabezorging in Lagune Look is verbeterd om op tijd te worden bezorgd.


Dit is Sulani Diepe Lagune Pizza, de thuisbasis van de 2×1 Zeemeerwier Pizza en de Zilte Lama Combi, wat zou je willen bestellen?

<Beschrijvend Simlish aan de telefoon>

Eh… eh… eh…

<Onverstaanbaar Simlish aan de telefoon>

Ja, we kunnen nu DAADWERKELIJK in Lagune Look bezorgen.

<Ondervragend Simlish aan de telefoon>

Ja, we hebben onze bezorgende Sims verteld dat ze de pizza daar moeten bezorgen en niet voor zichzelf kunnen houden… ze moeten hem echt aan de klant geven.

<Verrast Simlish aan de telefoon>

Studentenleven

 • Is jou dit ooit overkomen? Je Sim is klaar om de sprieten iets te offeren en ontdekt dan dat een kristal muurvast zit? Dit is niet langer een probleem. Sims kunnen nu offers verwijderen, zodat hun rituelen kunnen worden hervat. Sprieten verheug u.
 • We hebben een probleem voor onze Simmers op de console verholpen waarbij ze de gedragsmoduleemenu’s voor de humanoïde robots niet op de juiste manier konden sluiten.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij voorwerpen opnieuw in beslag werden genomen nadat leningen al volledig waren betaald. Dit is NIET hoe een inbeslagnemer te werk gaat… ECHT niet.
 • Sims met niveau 3 of hoger van de onderzoek- en debatvaardigheid kunnen de actie ‘Overtuigen om’ niet langer op peuters uitvoeren.
 • Maskers van het geheime genootschap worden nu op de juiste manier in Creëer-een-Sim ontgrendeld als Sims lid worden van een geheime genootschap.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij de animatie voor lastigvallen soms niet automatisch werd uitgevoerd als Sims pingpongden.

Ecologisch Leven

 • We hebben een probleem verholpen waarbij buiten het netwerk-meldingen werden geactiveerd na het reizen naar verschillende kavels in Evergreen Harbor, zelfs wanneer die niet als buiten het netwerk waren gelabeld.
 • We hebben met alle eco-inspecteurs gepraat en ze hebben toegestemd dat ze GEEN boete meer in rekening brengen voor energiezuinige apparaten als je apparaten volledig zijn verbeterd om super efficiënt en fantastisch te zijn. Ik bedoel, al die moeite en nog steeds een boete krijgen? Niet in dit huis!
 • We hebben een probleem verholpen waarbij placeholders verschenen nadat je in een vuilniscontainer was gedoken.
 • De luidsprekers van de Americana-zender spelen nu muziek af… zoals de voorspelling ook heeft voorspeld.
 • Als het buurtactieplan ‘Wij dragen zakken’ actief is, zal Magere Hein niet gedeeltelijk zichtbaar zijn als hij op een kavel verschijnt. Magere Hein draagt bij!
 • Leef je zonder apparaten? Dan hebben wij een nieuwtje voor je! Sims krijgen niet langer een boete voor het niet hebben van ‘milieuvriendelijke apparaten’. Geen apparaten, geen boetes!

Sneeuwpret

 • Soep en drankjes in blik uit de verkoopautomaat bederven niet langer. Sla dus maar een voorraadje in!
 • Sims kunnen niet langer een wandeling ondernemen als ze hun peuters vasthouden.
 • Ruimtekachels kunnen nu vanuit de inventaris op kavels worden geplaatst. Deelbare warmte!
 • We hebben een probleem verholpen waarbij het Schoenen Uittrekken Bord op 5-1-2 Kiyomatsu niet op de juiste manier functioneerde. We hebben ook Schoenen Uittrekken Borden toegevoegd aan 5-1-1 Kiyomatsu en 2-4-2 Wakabamori.
 • Sims zullen niet langer zichtbaar woedend zijn als ze het van toepassing zijnde woedende gevoel kenbaar aan andere Sims maken. “Ja, ik ben woest!… Nee! Dit IS mijn woedende gezicht!”
 • We hebben een probleem verholpen waarbij sommige animaties vastliepen tijdens het snowboarden of skiën. We hebben er ook voor gezorgd dat Sims met een hoger niveau in die vaardigheden niet altijd de beginnerspistes kiezen.
 • De sterrenrang van Izzy Fabulous was iets te hoog dus hebben we er één ster vanaf gehaald. Gen zorgen Izzy, voor mij ben je nog altijd 4 sterren, zo fantastisch vind ik je.
 • Na heel wat overleg of het de grottempel of de bergtempel moest zijn voor wandelbestemmingen, hebben we uiteindelijk voor bergtempel besloten.
 • We hebben de Snuffelbestendige Bamboe Lamellen aangepast en nu is het mogelijk om ze te combineren met het Duizend Woorden Raam.
 • NPC Sims zullen niet langer de pistes voor zichzelf voor onbepaalde tijd veroveren, nu delen ze de pistes braaf met alle andere Sims.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij Sims werden gemarkeerd in het Gevoelenspaneel als ze telkens wanneer ze reisden nieuwe gevoelens kregen.
 • Sims met de bergbeklimvaardigheid van niveau 7 of hoger kunnen nu automatisch de hoge muur beklimmen (Zo hoog! Zoveel muur!). Je hoeft niet automatisch geconfronteerd te worden met iets dat je een ongemakkelijk gevoel geeft.
 • We hebben een babbeltje met Yamachan gemaakt en gevraagd of alles wel goed ging omdat hij willekeurig gesprekken aanknoopte en zonder reden afscheid nam. We zijn blij je te kunnen melden dat alles weer goed gaat en dat hij dit soort acties niet meer zal uithalen. Geef ons een knuffel, Yamachan.
 • Voedselkraampjes op Mt. Komorebi Festivals zullen niet langer willekeurig dichtgaan tijdens festivaluren. <piano- en gitaarintro> Sluitingstijd, open alle kraampjes en eet al het eten in de wereld… Sluitingstijd, doe alle lampen aan en laat Yamachan je hier begroeten…
 • Creëer-een-Sim onderdeel ymHat_EP10HelmetGoggles is gerepareerd en zit niet langer vast in het halsgedeelte. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat er geen gezichtshaar wordt verwijderd tijdens het dragen ervan.

Uit Eten

 • Het experimenteren met fotolijstjes gebruikt niet langer dezelfde foto van een experimentele maaltijd als hij wordt weergegeven.
 • Hotpotmaaltijden maken nu deel uit van restaurantmenu’s! Ik mis de tijd dat ik naar een restaurant kon gaan om een hotpot te eten. Een van mijn favoriete eettentjes heeft een transportband waar je de lekkernijen zo vanaf kunt pakken zonder je tafel te hoeven verlaten. *tevreden zucht*

Vampiers

 • VampierSims worden niet langer beïnvloed door temperatuur, dus ze proberen niet langer obsessief open haarden aan te steken om warm te worden.

Maak jij gebruik van downloads in jouw Sims 4 spel? Lees hier waarom deze na een patchupdate worden uitgezet en hoe je ze weer aanzet!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016