Het is geen eitje om een bakkerij te runnen

Zo maak je winst in De Sims 4 Aan het Werk Expansion Pack.

Vorige week hebben we een paar verliefde wetenschappers onder de loep genomen die allerlei kloonexperimenten uitvoerden in een wetenschapslab. Deze week nemen we een kijkje in het leven van een startende ondernemer, die hoopt succes te boeken met haar eigen bedrijfje in De Sims 4 Aan het Werk.

Het ging niet best met de bakkerij van Sarah. Helemaal niet best. Ze draaide iedere dag verlies, ze was helemaal overwerkt en ze kon dagenlang geen gaatje vinden om haar winkel even te verlaten. Maar vandaag ging het roer eindelijk om.

Vanmorgen stond ze fris en fruitig op in de studio die ze boven haar bakkerij had gebouwd. Het was een simpele ruimte met een bed, badkamer en klein keukentje; alles wat ze nodig had om haar basisbehoeften te vervullen, wanneer ze na een lange werkdag te moe was om naar huis te gaan. Af en toe moet ze natuurlijk weer terug naar huis om de rekeningen te betalen, maar met deze pied-à-terre kan ze in ieder geval lekker vroeg beginnen (en langer doorwerken).

Ze had een paar taarten gebakken en naar beneden gebracht, om ze daar op schappen uit te stallen. Ze keek om zich heen in haar winkeltje en nam de ruimte eens goed in haar op. Haar bakkerij zag er verschrikkelijk uit. Het was er niet gezellig of knus en dat moet een bakkerij eigenlijk wel zijn. Om succes te boeken, zou ze uit moeten breiden en creatiever uit de hoek moeten komen!

Ondanks dat het niet best ging met haar bakkerij, heeft ze toch genoeg Simdollars weten te sparen om wat verbeteringen te kunnen doorvoeren. Ze wist haar winkel naar beneden uit te breiden door een kelder aan het gebouw toe te voegen voor de basisbenodigdheden van een goed functionerende bakkerij: tafels, ovens en natuurlijk een cupcakemachine waar ze allerlei heerlijke zoete en hartige traktaties mee kan bakken. In haar tuintje kon ze wat verse ingrediënten verbouwen, die haar klanten vast en zeker onweerstaanbaar lekker zouden vinden. Toen ze eenmaal klaar was, was ze beter geworden met bakken en had ze ook nog eens wat coole nieuwe recepten geleerd.

Dit was het moment om het interieur van de bakkerij onder handen te nemen, zodat het er voor potentiële klanten wat aantrekkelijker uitzag. Ze besloot om haar winkel in tweeën te delen. Eén kant schilderde ze roze, met schattige decoraties en de zoetste gebakjes die ze maar kon bakken. De andere kant zag er wat donkerder uit en was op hartige producten gericht, zoals krabkoekjes, ambachtelijk kruidenbrood en ander lekkers. Ze keek vanuit het midden van de grotere en betere winkel om haar heen. Dat zag er goed uit. Dat zag er heel goed uit! Maar nu haar bakkerij er fantastisch uitzag en er zoveel lekkers verkrijgbaar was, realiseerde Sarah zich dat ze wel wat hulp kon gebruiken.

Ze bekeek een lijst met kandidaten die ze aan zou kunnen nemen. Sommige Sims waren goed in de verkoop, anderen waren beter in schoonmaken en het aanvullen van de voorraad en sommigen werkten juist weer harder. Ze nam een vrolijke Sim genaamd Melissa aan en gaf haar een gloednieuw uniform. Alle klanten werden begroet met een glimlach en gingen tevreden met wat gebakjes van Sarah weer naar huis. Gedurende de dag werd Melissa steeds een beetje sneller met haar werk (waardoor Sarah steeds meer geld verdiende). Dankzij Melissa vloog het gebak van Sara letterlijk over de toonbank heen. Haar investering wierp duidelijk zijn vruchten af! Melissa was zo goed, dat Sarah zelf de vloer op moest om haar taarten en cakes aan te vullen, terwijl Melissa op haar tablet afrekende met de klanten.

Aan het eind van de dag ging ze naar de kassa om de balans op te maken. Ze had genoeg verdiend om Melissa haar welverdiende opslag te geven, waardoor die haar werk zou blijven waarderen. Bovendien draaide haar bedrijfje nu zo goed, dat ze zich nog een verbetering kon veroorloven. Ze besloot een groot neon uithangbord boven de deur te hangen. Dat was me wat!

Zo zie je maar dat er binnen een dag een hoop kan veranderen. ’s Ochtends worstelde ze nog met haar slecht lopende zaak en nu was ze ineens de trotse eigenaar van de hipste bakkerij van de stad. Wie weet hoe het morgen allemaal loopt. Ze kan meer personeel aannemen, of een extra etage (of twee) op haar winkel bouwen. Misschien gaat ze zelfs een compleet nieuwe winkel openen om foto’s of houten beeldjes te verkopen. Ze weet nog niet zeker wat ze van plan is, maar ze staat te trappelen om weer aan de slag te gaan!

In april zijn jouw Sims de baas op de werkvloer met De Sims 4 Aan het Werk Expansion Pack. Jij kunt jouw Sims totaal aansturen binnen drie actieve carrières. Zo kun je levens redden als dappere dokter, misdaden oplossen als onverschrokken rechercheur of de meest gekke uitvindingen doen als gestoorde wetenschapper! Ook kun je het ondernemerschap van jouw Sims op de proef stellen door jouw eigen unieke winkels te creëren en aanpassen. Bovendien zijn er nieuwe locaties, nieuwe vaardigheden die je Sims kunnen leren en de kans om vrienden te maken met buitenaardse wezens!

Bron: Thesims.com

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016