Het 12 Maanden Huis

Bouwchallenge: Het 12 Maanden Huis
door Kympulse

Voor deze challenge heb je input van andere simmers nodig. Zij zijn degene die de challenges voor iedere kamer verzorgen.

De challenge
Het twaalf maanden huis is een bouwchallenge waarbij elke maand een ander deel van het huis centraal staat. Elke maand werk je aan één of enkele kamers van het huis. Na twaalf maanden tijd heb je dan een compleet, maar bijzonder huis af. Waarom is dit huis bijzonder? Omdat je elke maand suggesties van andere simmers in het huis moet proberen te verwerken, namelijk:

 • Thema’s
  Voor iedere kamer opnieuw vraag je andere simmers naar bouwthema’s. Dit kan materiaalgebruik zijn, zoals hout of steen. Dit kan kleurgebruik zijn zoals paars of oranje. Of denk aan stijlen zoals modern of landelijk.

 • Gekkigheidjes
  Voor iedere kamer opnieuw vraag je aan andere simmers gekkigheidjes. Dit zijn items (voornamelijk) uit de koopmodus die je normaal gesproken niet in een bepaalde kamer verwacht. Een badkuip in de woonkamer of een zwembad in de keuken. Probeer die maar eens op een leuke manier in de kamer te verwerken.


De kamers

Elke maand werk je aan één of enkele kamers van het huis. Je hebt vrije keuze in de vorm, formaat en plaatsing van de kamers.

 1. De gang (voor iedere verdieping)
 2. De woonkamer
 3. De keuken
 4. De eetkamer
 5. De speelkamer / ontspanningsruimte / hobbykamer (vrije keuze)
 6. De studeerkamer
 7. Hoofd slaapkamer
 8. Slaapkamer dochter
 9. Slaapkamer zoon
 10. Familiebadkamer + Een toiletruimte (twee kamers)
 11. Washok / bijkeuken / schuur (vrije keuze)
 12. Tuin / kelder / zolder (vrije keuze)

Afronding
Na alle twaalf maanden mag je zelf nog de laatste puntjes op de i zetten zoals muurbekleding aan de buitenkant van huis huis, het kiezen van een dak en andere kleine details om het huis af te maken.

Zien hoe het Kympulse is vergaan met haar 12 Maanden Huis? Check dan de YouTube afspeellijst op het Kympulse kanaal.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.