Drie simsverhalen die het lezen waard zijn

De Sims is niet alleen een leuk spel om te spelen, maar ook om er iets mee te creëren. Veel simmers gebruiken De Sims om hun creativiteit in allerlei manieren te uiten. Een van die manieren is het schrijven van verhalen. Ook op ons forum zijn een aantal simmers aan het schrijven geslagen, waaronder deze drie verhalen die het lezen waard zijn!

De verhalen zijn te vinden in het Sims 4 Bibliotheek subforum op ons TopForum. Dit subforum is alleen toegankelijk voor leden. Lid worden is gratis!


De Plumbobs
Dit is niet zomaar een simsverhaal. Dit is een van de forumprojecten van Town of Plumbobs. Dit project is voor en door forumleden. Zo wordt elke generatie door een ander forumlid geschreven en worden de erfgenamen en zijn of haar kinderen vernoemd naar forumleden.

Generatie 1 en 2, waarin we het leven van Mellanie en Zora Plumbob konden meemaken, zijn al klaar met dank aan Kympulse en Mari. Nu is ThePaperSim bezig met generatie 3 waarin hij het verhaal verteld van Zora’s enige dochter Sabrina. Hierin wordt zowel Sabrina’s heden als verleden behandeld.

Lijkt het jou leuk om een van de toekomstige generaties mee te schrijven? Geef je dan vooral op in het Hoofdtopic van De Plumbobs op ons forum.

Een stukje uit generatie 3, deel 10: Afgewezen. Geschreven door ThePaperSim.

Voor haar op tafel ziet ze haar kopje staan. Er zit nog iets meer dan een grote slok koffie in. Die zal ondertussen koud zijn. Ze pakt het op.

“Ik was nogal overstuur”

“Ja, daarover!” Christian schiet naar voren. “Hoe voelde het om afgewezen te worden?”

Sabrina blijft naar haar koffie staren.. “Vervelend.” Het kopje in haar hand begint te trillen. “Die-” Ze slikt haar scheldwoorden door. “mensen, noemden me saai. Talentloos. Te dik.” Ze blijft naar het kopje kijken. “Ik was boos. Wat anders?”

“Heb je daar geen mooie metafoor voor? Dit is best een saai antwoord.” Hij bekijkt theatraal zijn nagels. “Je vond jezelf toch zo’n songwriter?”

Ze klemt haar kaken stevig op elkaar. Met veel moeite weet ze een volledige woede-uitbarsting te onderdrukken. Waarom loopt hij haar nou zo te stangen? Daar wordt ze alleen maar bozer van. Tenzij dat juist is wat hij wil? Ze blaast beheerst door haar neus uit. Mooi niet, dus.

Sabrina keek hem met vlammende ogen aan.

Meer lezen? Check dan het topic De Plumbobs ◊ Sabrina Plumbob ◊ Generatie 3 op ons forum.


The Arrivals
Kan jij je nog die trailer uit 2013 herinneren waarbij zes sims na het verschijnen van een fel groen licht in onze wereld werden gedropt? Deze zes sims hebben allemaal zo’n verschillend karakter dat het forumlid Froos leuk leek om hier een verhaal mee te vertellen.

In zijn verhaal volg je het leven van Babs, die nogal met zichzelf bezig is, de gespierde Moose, de flirterige Raj, de vrolijke Olivia die voor iedereen klaarstaat, heethoofd Kalista en Johnson die wel en een feestje en grapjes houdt.

Een stukje uit aflevering 29. Geschreven door Froos.

“Yo beauty! Awesome bowlingskills heb je. Kun je mij dat ook leren?” flirt Moose.

“Hahaha… Misschien? Jij bakte er inderdaad niet veel van,” plaagt Marley.

“Nope! Maar ik heb andere supertoffe skills,” knipoogt Moose.

“Owwww… Zoals wat dan?” vraagt Marley flirterig.

“Dan moet je met me mee gaan beauty,” antwoord Moose.

“Nou, ik denk dat mijn zus niet zo geïnteresseerd is in je supertoffe skills,” zegt Kayleigh. Die denkt dat Moose alleen maar op Oh Jaa uit is.

“Nee, Kayleigh. Ik red me wel,” zegt Marley. “Ik ben wel heen benieuwd waar je dan wel goed in bent… Uhm.. Hoe heet je knapperd?”

Meer lezen? Check dan het topic The Arrivals op ons forum.


Horizon
Ooit begon Mari met een Sims 2 verhaal genaamd Spanish Eyes, dat het hectische tienerleven van Yulia volgde. Inmiddels is Yulia opgegroeid en begint ze aan haar studie aan de hogeschool van Denhaven. In Horizon is Yulia niet meer de enige hoofdpersoon, maar volg je ook haar beste vriendin Mai en Mai’s broer Kenji. 

In het verhaal maak je onder andere de bijzondere familieomstandigheden mee van zowel Yulia als Mai en Kenji, de band die zij hebben met hun vrienden en hun eerste stappen in het hoger onderwijs.

Een stukje uit deel 5: Reünie. Geschreven door Mari.

“Je wacht op Timmy?” vraagt Iris.

Opnieuw sproeit er een gele waas van druppeltjes limonade over het balkon. Mai ziet binnen no time vele tinten roder dan een gekookte kreeft. “W-wat, w-waar heb- uh-” stottert ze.

Nu is het Yulia’s beurt om in de lach te schieten. “Ik heb haar niets verteld, ik zweer het!” Ze legt een bemoedigende hand op Mai’s arm. “Kijk nou; zelfs Iris heeft het door. Het is echt een wonder dat dit nog een geheim is. Voor Timmy dan.”

Mai slaakt een diepe, gefrustreerde zucht. “Ja, vast, iemand heeft het inmiddels heus wel aan hem doorverteld. Daarom doet hij nu zo aardig tegen me. Hij vindt me zielig.”

Meer lezen? Check dan het topic ≡Horizon≡ op ons forum.


Ben jij dol op simsverhalen, maar nog geen lid van ons forum. Maak dan vandaag nog een gratis account aan en geniet van deze drie verhalen en meer! En voel jij ook een creatieve schrijverssessie opkomen? Deel dan ook jouw simsverhaal op ons forum.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.