Doel: Tosti (verborgen)

Wie houdt er nou niet van tosti’s? Ik in ieder geval wel! Maar wist je dat er voor de échte tostiliefhebbende Sims ook een tostidoel is?

In 2016 is om het zestienjarig bestaan van de Sims serie te vieren een gratis update met o.a. dit doel uitgekomen. (Blog van EA). Het kan dat dit tostidoel je nog nooit eerder is opgevallen. Dit is namelijk een verborgen doel, en je sim moet hem eerst vrijspelen.

Hoe kun je het tosti-doel ontgrendelen?
Voor je het doel kunt selecteren en behalen moet je eerst drie tosti’s bereiden en achter elkaar opeten. Dit kun je doen door drie keer een enkele portie te maken, maar het werkt ook als je een grotere portie (4 of 8) maakt!

Als dit je is gelukt krijg je een notificatie – “Gefeliciteerd! [Je sim] heeft het tostidoel ontgrendeld!” – en kan je deze kiezen. Het tostidoel is te vinden bij de andere voedseldoelen.


Het voltooien van het tostidoel:
Om het doel te behalen en de bonuseigenschap ‘Smeltmeester’ te krijgen moet je drie mijlpalen behalen. Schaf alvast een loopband aan, want je sims gaan tosti’s eten. Heel. Veel. Tosti’s.

Stap 1) Gouda Groentje

 • Met 3 verschillende Sims over tosti’s praten
 • 10 tosti’s eten

Deze eerste mijlpaal is zonder echt moeite te behalen!
> Drie verschillende sims zijn simpel: Stuur je sim naar de stoep voor je huis – de slachtoffers komen vanzelf!
> Het eten van 10 tosti’s is iets lastiger. Als je het bij een tosti als ontbijt, lunch en diner houdt ben je een paar simdagen bezig.
Als je haast hebt kun je ze allemaal in één zitting naar binnen werken. Je sim zal daar echter wel wat van aankomen!

Afbeelding

Stap 2) Cheddarkenner

 • 10 tosti’s van uitstekende kwaliteit eten
 • 3 groepsporties tosti’s maken
 • Met 5 verschillende Sims over tosti’s praten

De moeilijkheidsgraad gaat een heel klein beetje omhoog, maar ook deze mijlpaal is makkelijk te halen!
> De 10 uitstekende tosti’s hoeven niet door de sim zelf gemaakt worden, dus als je een kok in de buurt hebt kan die het werk doen.
Geen kok? Als je sim zich geïnspireerd voelt willen uitstekende tosti’s waarschijnlijk ook lukken. Maak dan ook meteen een groepsportie (of drie)!
> Op zoek gaan naar vijf nieuwe Sims hoeft niet; de Sims mogen dezelfde als die van de vorige stap zijn!

Afbeelding

Stap 3) Maaslandermaniak

 • Een tosti in de ruimte eten
 • Een tosti van uitstekende kwaliteit maken
 • Met Magere Hein over tosti’s praten

Nu wordt het lastig. Als in: écht lastig!
> Om een tosti in de ruimte te eten heb je een raket nodig. Heb je die nog niet dan moet je die in de bouwmodus kopen voor §1,000. Dan moet je hem óók nog in elkaar zetten en dat gaat lang duren. (Tip: Heb je De Sims 4 Stedelijk Leven? Op GeekCon staat een raket, klaar voor gebruik!) Als je een raket tot beschikking hebt stop dan een tosti in de inventaris van je sim en de optie ‘Eet een Tosti in de Ruimte…’ verschijnt!
> Zoals ik bij stap 2 vertelde: een geïnspireerde sim kan een uitstekende tosti maken!
> Dit is een lastige, en je moet voor jezelf bepalen waar jij de grens legt met betrekking tot ‘cheaten’.
Je kan natuurlijk heel makkelijk een Sim vermoorden en wachten tot Magere Hein de ziel op komt halen. (*kuch* hekje om zwembad *kuch*). Als je liever niet zelf het heft in handen neemt kun je hem proberen in de wereld te treffen. Misschien een paar ouderen uitnodigen om op stap te gaan…?

Afbeelding

Beloningseigenschap: Smeltmeester
Na al dat harde zwoegen en die vele – vele – tosti’s is het je dan toch gelukt: je bent een Smeltmeester! Met deze nieuwe eigenschap krijg je beschikking over een paar (twee) leuke trucjes:

 • Altijd en overal een tosti tevoorschijn toveren. Nooit meer in hongernood!
  ’s Ochtends geen zin om ontbijt te maken? Tosti! Vast in de jungle zonder voedsel? Tosti!
 • Tosti’s schilderen…?
  Op de schildersezel heb je een nieuwe optie waarmee je een aantal verschillende tosti-schilderijen kan maken.

Afbeelding


Hopelijk hebben jullie wat geleerd van deze guide en genieten jullie Sims straks allemaal van een heerlijke tosti! Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen over dit onderwerp? Reageer gerust op ons forum!

ThePaperSim

ThePaperSim

Hey! Ik ben Patrick, oftewel ThePaperSim. Wat ik geweldig vind aan De Sims is hoe het een platform voor creativiteit is; zo schrijf ik graag verhalen of hang ik de grafische kunstenaar uit. Mede door die passie voor grafische vormgeving ben ik de trotse Grafisch Moderator op Town of Plumbobs!