DobbelDrama

DobbelDrama
DobbelDrama is een leuke, extra twist die je tijdens het spelen kunt toepassen. De opdrachten kunnen je uitdagen of mogelijkheden bieden. Deze opdrachten kun je gebruiken tijdens het spelen, het schrijven van sims verhalen of het opnemen of livestreamen van een sims 4 let’s play!

DobbelDrama wordt ook gebruikt in het estafette legacyverhaal De Plumbobs op ons forum. Een verhaal waarbij elke generatie door een ander forumlid wordt geschreven. De DobbelDrama opdrachten hieronder hebben kleine verschillen met de DobbelDrama opdrachten op het forum. Sommige opdrachen op de forumversie zijn specifiek voor het schrijven van een verhaal en/of De Plumbobs bedacht.

Belangrijk in DobbelDrama zijn de volgende dingen:

 • DobbelDrama duurt 7 simsdagen.
 • Eenmaal gedobbeld zit je Sim eraan vast. Geen uitstel, afstel of opnieuw dobbelen mogelijk.

Het selecteren van een opdracht
Helaas mag je niet zelf een opdracht uitkiezen, maar moet je erom dobbelen. Dat maakt het interessant en voor jou als speler biedt het een uitdaging als je de (misschien wel ongewenste) opdracht moet zien uit te voeren. Het selecteren van een opdracht gaat als volgt:

 • Je neemt 2 dobbelstenen, maar het kan ook met 1 dobbelsteen.
 • Je kan ook gebruik maken van de Online Dobbelsteen, selecteer 6 zijden, 2 dobbelstenen en klik op gooi opnieuw. Dit is dan jouw worp.
 • Gooi met de dobbelstenen.
 • De dobbelsteen die links ligt, geeft aan in welke kaart de opdracht zich bevind. In het geval van 1 dobbelsteen gaat het om de eerste worp.
 • De dobbelsteen die rechts ligt, geeft aan welk punt je uit die kaart krijgt. In het geval van 1 dobbelsteen gaat het om de tweede worp.
 • Door naar de juiste kaart te gaan, en daar de juiste punt te pakken, selecteer je jouw DobbelDrama opdracht.
 • De opdracht moet je meteen, de eerstvolgende 7 simdagen van jouw sim uitvoeren.
 • Speel eerlijk! Ga niet stiekem nog een keer dobbelen als de uitkomst je niet zo leuk vind. Dat is juist de uitdaging!

DobbelDrama opdrachten overzicht

Kaart 1

 1. Challenge me
  Kies een vaardigheid uit die jouw sim nog niet heeft en zorg dat jouw sim op niveau 7 is aan het einde van zeven simsdagen.
 2. Nostalgisch
  Je sim voelt zich nostalgisch en bekijkt de familiestamboom. Vervolgens besluit jouw sim iets van die goede-oude-tijd naar het heden te halen door het eerstvolgende kind te vernoemen naar iemand uit de stamboom. Alle familieleden maken kans.
 3. Hobby Lobby
  Je sim besteedt deze week veel tijd aan zijn of haar (nieuwe) hobby en richt er speciaal een kamer voor in. Maar, je sim doet er erg geheimzinnig over. De deur gaat op slot, alleen die sim mag naar binnen. Wat voor (misschien wel vreemde) hobby heeft je sim? Pas op dag 7 overweegt je sim de inhoud van de kamer met iemand anders te delen.
 4. What was I thinking
  De sim verleidt de eerste de beste (jong-)volwassene voorbijganger die hij of zij ziet en de twee duiken samen het bed in, hoe knap of lelijk deze ook mag zijn. Is de bedpartner van hetzelfde geslacht, dan heeft je sim een spannend experimentje. Is hij of zij van het andere geslacht, ga dan voor die baby en als daar nou zwangerschap opvolgt… Tja, oopsie!
 5. De omgekeerde wereld
  Het lijkt wel alsof de hele wereld op zijn kop staat. Alles wat je sim zo leuk en mooi vond, kan hij of zij nou niet meer uitstaan. Dat mooie huis, die lieve partner, die fantastische baan! Vreselijk is het nu! En alles wat eerst stom was, is toch niet zo verkeerd. De vervelende buurman of de pestkop van vroeger. Dat zijn eigenlijk best leuke mensen!
 6. Plum? Bob!
  Elke nieuwe aanvulling in het huishouden, het krijgen van een baby, het nemen van een huisdieren, krijgen de voornaam Plum of Bob. Maar welke? Daarvoor heb je de dobbelsteen weer nodig. Gooi je een even getal wordt het Plum, oneven, dan gaat je nieuwe kroost (of huisdier) door het leven als Bob. Het dobbelen doe je per kind of dier dat zich deze 7 simdagen aan jouw huishouden toevoegd.

Kaart 2

 1. Galerie interventie
  Een simweek lang krijgt je huishouden er een simmetje bij. Kies een willekeurige sim uit de galerie en voeg deze toe aan je familie,
  of je sim er nou blij mee is of niet. De reden waarom mag je zelf bedenken.
 2. De Romance Zone
  Iedereen kent de Friendzone – ‘Ik zie je meer als een vriend.’ Dit is het tegenovergestelde! Jesim kan vriendschap niet onderscheiden van liefde, en probeert te flirten met elke vriend of vriendin die hij/zij tegenkomt. Maakt dit de vriendschap stuk of bloeit er een relatie uit voort?
 3. Money on my mind
  Je sim is deze week alleen maar bezig met het opkrikken van de spaarrekening. Keihard werken dus, en thuis extra klusjes en hobby’s uitoefenen voor wat extra cash!
 4. Less is more
  Haal alle decoraties uit huis; aan die tierelantijntjes heb je toch niks! Alleen de benodigde meubelstukken mogen blijven, de rest mag allemaal in het familieinventaris.
 5. Tijd voor avontuur!
  Je sim kent zijn/haar buurt als de palm van de hand! Daarom gaat je sim elke dag van de week naar een locatie in een andere buurt. Een bar? Een park? Een vakantie naar Granite Falls? Verzin iets leuks!
 6. Nucleaire waarschuwing
  Het luchtalarm is afgegaan. Iedereen de schuilkelder in! Maak een schuilkelder onder je huis van maximaal 25 hokjes groot. Hoe je deze invult is aan jou. Sluit wel de deur af! We willen niet dat er iemand ontsnapt! Woont jouw sim in een appartement? Maak dan een panic room van 25 hokjes groot.

Kaart 3

 1. Twee voor de prijs van…
  Kies zeven items uit het huis van je sim, en verdubbel het. Kies je bijvoorbeeld de bank? Dat worden dan dus twee dezelfde banken in het huis van jouw sim.
 2. Bonje met… iedereen
  Je sim wilt knokken. Spendeer deze simweek minstens 7 uur met een boksbal en heb minstens 1 vechtpartij!
 3. Als je hoed maar goed zit
  Je sim draagt een week lang een hoofddeksel of afwisselend verschillende hoofddeksels. Je mag zelf bepalen waarom!
 4. Chained up
  Twee van de sims uit het huishouden moeten een week lang gezellig dicht bij elkaar in de buurt blijven! Enkel in de badkamer is privacy nog toegelaten.
 5. De Sprookjesboom
  Je sim is het onderwerp van een van de verhalen van de Sprookjesboom. Kies een sprookje en probeer deze zoveel mogelijk na te spelen.
 6. Chips en cola
  Je sim heeft opeens zin om te feesten! Organiseer deze week minstens 2 feestjes.

Kaart 4

 1. Modern living
  Je sim heeft net weer een aflevering van Modern Living gekeken en denkt: Dat wil ik ook. De woonkamer en keuken? Die gaan naar boven! En de slaapkamers naar de begaande grond. Heeft het huis van je sim geen verdiepingen? Regel dat dan eerst!
 2. Lach ‘ns naar ‘t vogeltje!
  Je sim voelt zich goed in zijn of haar vel, en laat dat aan heel Simstagram weten. Overal waar je sim komt móét hij/zij een selfie nemen, alleen of samen. In een club of de operatiekamer. Oh wee als je jouw followers niet laat weten wat je die week allemaal doet!
 3. Te mooi om waar te zijn
  Het gaat deze week wel erg goed met je sim! Geen tegenslagen, alles lukt… Net een sprookje. Helaas loopt dit sprookje niet goed af, en heb je op dag 7 een enorme tegenslag. Hoe je die invult, is aan jou.
 4. Nieuwsgierig
  Je sim is nieuwsgierig en wil hét graag uitproberen met een Sim van het eigen geslacht! Je Sim moet met minstens 1 Sim van het eigen geslacht O Jaa! doen.
 5. Make-up, Make-up en nog eens Make-up
  Je sim voelt zich plots enorm onzeker en probeert meer zelfvertrouwen te krijgen door het dragen van make-up. Nu maar hopen dat hij of zij niet teveel op het gezicht smeert.
 6. Date met de dood
  Een van de huisgenoten/inwonende familieleden van je sim heeft een date met Magere Hein. Je mag zelf kiezen wie en op welke manier ze doodgaan. Woont je sim alleen? Zorg dan even voor een huisgenoot, want je sim komt niet in aanmerking voor deze bijzondere ‘date’.

Kaart 5

 1. De Katy Perry Collectie
  Kies een liedje van Katy Perry uit. De situatie gezongen in de song wordt een simweek lang de situatie waar jouw sim zich in bevindt.
 2. Spreekwoordelijk gezien
  Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Kies een spreekwoord en verwerk deze in je verhaal. Letterlijk… Figuurlijk… Dat is aan jou!
 3. Nacht van je leven
  Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet. Je sim gaat uit, en die mag niet naar huis gaan vóór 6.00 ‘s ochtends de volgende dag.
 4. Pokémon Go
  Je sim is helemaal in de ban van die nieuwe smartphone app: Pokémon Go en besteed al zijn of haar vrije tijd aan spelletjes op de mobiel en de tablet.
 5. Swipe naar rechts
  Je sim heeft een nieuwe match op Simder! Download een een Sim van de Galerij, en laat je sim op date gaan met deze nieuwe sim.
 6. Achter gesloten deuren
  Je sim is al dat geroddel van de buurtjes zat en wilt ze een lesje leren. Probeer de geheimen van je buren te ontrafelen en doe er wat leuks mee!

Kaart 6

 1. Zoete wraak
  Je sim is zo kwaad op iemand dat diegene moet en zal boeten! Dat doe je natuurlijk niet in het openbaar, maar subtiel, in het geheim. Met hoeveel Sims jouw erfgenaam nog een appeltje te schillen heeft en hoe je dit doet, mag je zelf bepalen!
 2. Say yes to the dress
  Je sim is helemaal in de ban van een bruiloft en begint al met de voorbereidingen. De outfit, de locatie en het vinden van getuigen komen allemaal aan bod. En mocht je sim die nog niet hebben: het vinden van de perfecte partner. Al mag de huidige partner ook best vervangen worden…
 3. Cake Boss!
  Het enige wat je sim (of een andere sim uit het huishouden) wilt doen is taarten bakken, net als Buddy. Zorg er voor dat je huishouden collectief minstens 10 taarten bakt – ander baksels met de bak-skill uit Aan Het Werk mogen ook!
 4. Nee, ik kan het niet alleen
  Je sim heeft hulp nodig… bij alles! Koken? Nee, een cateraar. Tuinieren? Tuurlijk niet, daar bel je iemand voor. Poetsen? Alsjeblieft zeg.
  Alle dingen waarbij je een professional kan bellen, bel je ook, want je erfgenaam, die kan het niet alleen.
 5. De jurk van Trijntje
  Je sim is helemaal in de ban van mode. Daarom gaat hij of zij nu over straat met een bijzonder outfit. Of deze geschikt is of niet, dat is aan jou. Zolang hij bijzonder is.
 6. Auf wiedersehen
  Er spelen wat frustraties tussen je sim en zijn/haar partner. Beiden besluiten dat er een pauze ingelast moet worden, en de partner of sim gaat het huis uit voor een week. Op dag 7 komen ze weer bij elkaar en mag je bepalen of ze bij elkaar blijven of uit elkaar gaan.

Heel veel plezier met DobbelDrama!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016