De Sims vieren Internationale Vrouwendag

Een gelijkwaardige wereld is een inspirerende wereld.

De wereld van De Sims™ heeft mensen altijd aangemoedigd om op gelijke voet met het leven te spelen — ongeacht geslacht, ras, religie, seksualiteit of cultuur. Bij het vieren van de 111e Internationale Vrouwendag willen we dan ook even stilstaan bij al die krachtige, geweldige mensen die moedig genoeg waren om gelijkheid te eisen. Dank aan de vrouwen van het heden en verleden die hun eigen dromen in de wacht zetten, zodat anderen dat nooit hoeven te doen. En natuurlijk onze spelers voor het delen van hun eerlijke en oprechte verhalen en het opbouwen van een geweldige Sims-community. We zijn veel aan jullie verschuldigd.

De Sims is er trots op sinds 2000 gelijkwaardig speelplezier te bieden door inclusief te zijn, vooruitstrevend te denken en niet bang te zijn om een betere wereld voor te stellen. Vrouwelijke en non-binaire Sims hoeven zich geen zorgen te maken over de vraag of hun salaris wel gelijk is aan dat van mannelijke Sims. Sims van een willekeurige kleur (zelfs buitenaards groen) kunnen een bestuursvergadering voorzitten zonder het gevoel te hebben daar niet thuis te horen. LGBTQ+ Sims kunnen gewoon samenleven en Sims kunnen hun cultuur en spiritualiteit beleven zonder bang te hoeven zijn voor de gevolgen van zelfexpressie. Elke Sim geniet van gelijke beloning, gelijke rechten en gelijke kansen om zijn of haar dromen te bereiken. Dit alles maakt het mogelijk om ze tot bloei te laten komen, zolang jij dat toestaat, en we kijken ernaar uit om verder te gaan op deze manier: zowel in de game als daarbuiten.

Spelers hebben meer dan 834 miljoen vrouwelijke Sims gecreëerd en net als in de echte wereld zijn het veelzijdige multitalenten. Het zijn mensen die genieten van houtbewerking, zingen, lezen en bijenhouden. Velen zijn de baas op de werkvloer zoals CEO’s, chef-koks, vooraanstaande chirurgen en topsporters, terwijl anderen ervoor kiezen om thuis te blijven en zich te concentreren op hun unieke interesses. Sims, en spelers, leven op de manier waarop zij dat willen.

Er zijn vele redenen waarom De Sims 4 de populairste pc-game in de VS is die door vrouwelijke gamers wordt gespeeld, maar we geloven dat de voornaamste aantrekkingskracht de ingebouwde inclusiviteit is. Van fysieke verschijning tot genderaanpassing, spelers hebben de mogelijkheid om Sims te maken die weerspiegelen wie ze zijn of wie ze willen zijn zonder enige consequentie.

“De Sims is een game die zoveel dingen betekent voor zoveel verschillende mensen; ze kunnen hun ware zelf verkennen, hun nieuwe zelf creëren en hun eigen identiteit ontdekken in een ietwat gekke zandbak,” zegt Chloe Carter, Cinematics Lead van De Sims 4. “De game kan je helpen om andere mogelijke manieren van bestaan te zien, en dat er ruimte is waar jij jezelf kan zijn.”

In De Sims heb jij de macht om met het leven te spelen. Het is veilig om grenzen te verkennen en die te verleggen, jezelf te vinden of te leren hoe je met anderen kunt samenleven. We streven ernaar om dat ook in de studio te weerspiegelen, om die gelijkheid tot leven te brengen.

“Ons De Sims-team bestaat uit ongelooflijk getalenteerde en creatieve geesten – van wie velen vrouwen zijn, wat zeldzaam is in deze branche – die altijd hebben gestreefd naar het schrijven van hun eigen verhalen en het uiten van hun creativiteit, zowel in de game als in het echte leven,” zegt Lyndsay Pearson, General Manager en Executive Producer. “Ik maak al deel van De Sims uit sinds ik bijna twee decennia geleden bij EA ben begonnen, en het is een echt levensveranderende ervaring geweest om de game en de community te diversifiëren en uit te laten groeien tot wat het vandaag is.”

“Als transvrouw heb ik hier echt mijn plekje kunnen vinden op een manier waarop ik niet zeker wist of dat wel mogelijk zou zijn in deze branche,” zegt Chloe. “Het De Sims-team is niet alleen gepassioneerd over de games die ze maken, maar ook over de mensen die ze maken. Zij weerspiegelen de diversiteit aan ervaring en identiteit die je in de game kunt vinden, want iedereen heeft een uniek verhaal te vertellen.” En om die verhalen te vertellen, zijn we afhankelijk van unieke, creatieve mensen.

Naarmate er meer vrouwen in de spotlights komen en invloedrijke functies bekleden, is het belangrijk om ruimte te maken voor anderen, om ze te inspireren en obstakels uit de weg te ruimen. Niemand van ons staat daar alleen voor. Hoewel we nog steeds werk te doen hebben in de studio, in de community en in de game zelf, is het belangrijk om de voortgang te erkennen die we tot nu toe hebben gemaakt en iedereen die ons heeft geholpen hier te komen. We nodigen jou uit om hetzelfde te doen. Bezoek onze social media-kanalen om te zien hoe wij vandaag vieren en deel je eigen verhalen!

En als je meer wilt weten over de vrouwen achter De Sims, bekijk dan aanstaande zondag onze Internationale Vrouwendag-post op De Sims-forums. Je kunt vragen stellen aan onze vrouwelijke SimGurus! Hun antwoorden worden later in de maand gepubliceerd, en ondertussen kun je misschien je mede-Simmers inspireren met een van je favoriete vrouwelijke Sims die je hebt gecreëerd.

Fijne Internationale Vrouwendag, Simmers!

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016