De Sims 4 Wellnesdag Review

Trakteer je Sims op een dag vol verwennerij met De Sims 4 Wellnessdag. Bezoek de gloednieuwe Perfect in Balans Spa voor een verkwikkende massage, of werk aan je innerlijke wellness door aan yoga te doen. Stap na een ontspannen sessie in het modderbad de sauna binnen om de dagelijkse stress van je af te spelen. Met tal van nieuwe voorwerpen en decoraties kun je het huis van je Sims in een oase van rust en comfort veranderen.
Bron: Origin.

De Sims 4 Wellnessdag brengt allerlei nieuwigheden in je spel. Zo krijg je nieuwe locaties (oftewel openbare kavels om in je stad te plaatsen), nieuwe opties in CAS (denk hierbij aan kleding en kapsels) en naast nieuwe voorwerpen ook een nieuwe vaardigheid die je Sims onder de knie kunnen krijgen.

CAS
Er zijn een aantal sportieve outfits, kapsels en andere dingen toegevoegd aan CAS. Nieuwe kapsels erbij vind ik altijd leuk. Maar wat ik ook enorm waardeer is dat de sportieve outfits ook als alledaagse kleding gedragen kan worden. Er zitten leuke truien, tops en vesten bij die je sim in zijn of haar alledaagse kleding net die sportieve uitstraling kunnen geven.

Afbeelding

De kleding die mijn simselfie en mijn mannelijke simselfie hier dragen zijn allemaal losse kledingstukken. Dit zijn geen complete outfits, maar losse boven- en onderkanten. Alles wat je ziet, inclusief de horloge en de schoenen, komen uit Wellnessdag. De kleding en schoenen komen in meerdere kleuropties.

Ik vind dat de nieuwe opties die er in CAS bijgekomen zijn, erg geslaagd zijn. Het basisspel bood weinig sportieve kleding aan. Een onderdeel wat ook bij vorige edities en pakketten vaak werd overgeslagen. Nu heb je eindelijk meer keus. En in dat aanbod zit veel variatie. Topjes, truien, shirts, vesten, joggingbroeken, leggings en korte broeken. Zien al die joggers die dagelijks langs je huis rennen er eindelijk eens anders uit!

Nieuwe locaties/openbare kavels
Het pakket komt met 4 nieuwe openbare kavels die je in jouw bibliotheek kunt terugvinden. Erg fijn! Want zo heb je de keuze of je ze in je stad wilt plaatsen of niet. Alle kavels zijn daarnaast ook nog eens 30×20, hierdoor kan je uit veel verschillende kavelruimtes kiezen om deze gebouwen te plaatsen.

Afbeelding

Alle vier de kavels zijn gebouwd in het teken van sport en wellness. Zo vind je er de bekende sportschoolapparatuur, een yogazaal, modderbaden, meditatieruimtes, zwembaden, massagekamers en sauna’s. Daarnaast zijn er ook nog mooi ingerichte kleedruimtes voor je sims. Sommige kavels bieden het allemaal en sommige kavels bieden een aantal van deze onderdelen. Zo kan je zelf kijken welke kavel jou het meeste aanspreekt en in je buurt vind passen.

Nieuwe voorwerpen
Elk nieuw pakket voor De Sims 4 komt met nieuwe spullen die te vinden zijn in de koopmodus. Zo ook Wellnessdag. Zo vind je er onder andere nieuwe type keukenaanrechten, lampen, zitmeubulair en decoraties. Maar dit pakket komt ook met een aantal nieuwe voorwerpen met nieuwe gameplay!

Yogamat en meditatiekruk
De Yogamat en de meditatiekruk zijn in de koopmodus te vinden onder ‘activiteiten en vaardigheden’. Er is één type yogamat, maar deze komt wel in diverse kleuren en printjes, en er zijn twee meditatiekrukjes, waarvan één met en één zonder print, ook in diverse kleuren beschikbaar.

Van die twee objecten, vind ik de yogamat het leukst om mee te spelen. Je sim kan niet alleen kiezen uit het uitoefenen van yoga, maar ook bepaalde sessies of een pose uitvoeren. Daarnaast is het leuk om naar te kijken en je sim wordt er ook nog eens gespierd van. Bij de meditatiekruk zit je sim op de kruk en tot aan level 5 van de wellnessvaardigheid gebeurt er naast een zucht hier en daar niet veel. Wel vind ik het leuk dat je zelf kan kiezen op welke manier je jouw sim de wellnessvaardigheid wilt aanleren. Niet alle karakters zie je zo snel aan de meditatie, terwijl je anderen niet verwacht op een yogamat.

Afbeelding

Massagebank- en stoel
De massagebank en de massagestoel komen beide met andere gameplay. De stoel, naast dat je er gewoon op kan zitten, is geschikt voor hand- en voetmassages. De bank wordt gebruikt voor de rugmassages.

Om de bank en de stoel te gebruiken voor massages heb je twee sims nodig. Eén sim die de massage geeft, en er ondertussen werkt aan zijn of haar wellnessvaardigheid, en een sim die de massage krijgt. Hoe vaardiger je sim, hoe meer verschillende massagestijlen hij of zij kan uitoefenen. Woont je sim alleen? Nodig iemand uit of huur een masseur in. Ook kan je sim naar een wellnesscentrum afreizen, maar helaas kan je daar alleen massages krijgen en niet geven. Een extra zakcentje verdienen als masseur zit er niet in.

Afbeelding

Sauna
Ook zitten er twee sauna’s in deze gamepack. Een moderne en een met een houtthema. Naast het feit dat je sim er lekker kan ontspannen, alleen of babbelend met andere sims, is het ook een nieuwe ‘O Jaa’ locatie. Maar dat niet alleen. Je moet opletten dat je sim niet te vaak in en uit de sauna loopt in korte tijd. Het kan hem of haar benauwde situaties opleveren.

Afbeelding

Wellnessvaardigheid
Deze gamepack komt met een nieuwe vaardigheid die je sims kunnen leren, namelijk Wellnessvaardigheid. Je sim kan op vier verschillende manieren aan deze vaardigheid werken. Natuurlijk kunnen ze er boeken over lezen, net als alle andere vaardigheden. Maar daarnaast zijn er nog drie manieren.

Masseren
Je sim kan aan zijn of haar wellnessvaardigheid werken door het geven van massages. Hier heb je wel een massagetafel of stoel voor nodig. Met de massagetafel kan je sim andere sims rugmassages aanbieden. De massagestoel gebruik je voor hand- en voetmassages. Je sim kan vrijwel meteen beginnen met het geven van massages. Zodra de vaardigheid hogere niveau’s bereikt leert je sim steeds meer verschillende soorten massagetechnieken.

Meditatie
Door middel van een meditatiekrukje kan je sim gaan mediteren. Alleen in het begin is het nogal saai. Niet alleen voor jou als speler om aan te zien, maar soms ook voor je sim. Als het vaardigheidsniveau van je sim nog niet zo hoog is, kan je sim verveeld raken van meditatie. Zodra je sim hogere wellnessvaardigheidniveau’s haalt wordt het interessant. Je sim kan op een gegeven moment gaan zweven en zelfs, na het volooien van deze vaardigheid, teleporteren. Helaas wel binnen de grenzen van de kavel waarin je sim zich bevindt.

Yoga
Een nieuwe manier om je sim een strakker lichaam te geven is door hem of haar te laten beginnen met yoga. Je kan een yogamat in de koopmodus aanschaffen. Ook kan je naar een van de nieuwe locaties gaan, zoals een wellnesscentrum of een yogastudio. Hier zijn ook docenten aanwezig die om de zoveel tijd een lesje geven. Deze wordt 30 (sim)minuten van tevoren aangekondigd zodat je tijd hebt om je sim voor de les aan te melden in de yogazaal. De wellnessvaardigheid heeft ook nog invloed op het aantal verschillende poses die je sim kan uitoefenen en op welke manier. Sommige poses slaat je sim over of doet je sim maar gedeeltelijk als hij of zij niet vaardig genoeg zijn. En er zijn ook wat moeilijke poses waarbij je sim misschien zijn of haar evenwicht verliest en omvalt.

Afbeelding

Mijn conclusie
Ik ben erg positief over deze gamepack. Niet alleen is het thema leuk bedacht, maar ook de inhoud van de gamepack matcht goed met het thema. Dit zie je terug in de stijl van de voorwerpen en kledingstukken tot aan de nieuwe openbare locaties en de muziek die ze daar afspelen.

Qua kleding ben ik sowieso blij dat er veel aandacht is voor sportieve kledingsstukken. Voorheen, ook in vorige edities zat ik vaak op downloadsites om de sportsectie van de kledingkast aan te vullen. Nu hoeft dat niet meer!

Er zijn leuke voorwerpen bijgekomen. Zo vind ik de nieuwe spiegels erg leuk. Er zit namelijk een neongloed achter de spiegel die gekleurd licht naar keuze om de rand van de spiegel heen schijnt. Erg leuk bedacht en het ziet er leuk uit. Zo’n spiegel zou ik ook in het echt wel willen, als het lampje tenminste ook uit kan! Ook ben ik fan van de yogamat. Het is niet alleen leuk voor mij om naar te kijken, maar het zit ook nog eens realistisch in elkaar en daar houd ik van.

De vier nieuwe locaties vind ik iets te veel van het goede. Helemaal omdat ze erg op elkaar lijken. Ik had het leuker gevonden als EA meer tijd had gestoken in het ontwikkelen van meer gameplay of meer voorwerpen met nieuwe gameplay, dan het bouwen van meerdere ongeveer dezelfde soort gebouwen. Bouwen is iets wat wij als spelers zelf ook kunnen. Het ontwikkelen van (officiële) gameplay niet. Ook vind ik het jammer dat je sim niet een extra zakcentje kan verdienen als masseur of yoga-instructeur op deze nieuwe locaties. Ik had verwacht dat dit wel mogelijk was geweest, desnoods als je wellnessvaardigheid wat hoger is. Je sim kan immers ook naar een willekeurige kroeg en daar een paar uurtjes achter de bar staan.

De Sims 4 Wellnessdag vind ik een geslaagd pakket. Het thema is leuk gekozen en leuk uitgevoerd. Het is iets wat je in het dagelijks leven van je sim kan gebruiken en je kan zelf kiezen in welke mate je dat wilt doen. Van een sim die wekelijks in het wellnesscentrum te vinden is om helemaal te ontspannen tot een sim die zo nu en dan op de yogamat stapt. De adviesprijs is €19,99 en dat vind ik het ook waard.

Ik geef De Sims 4 Wellnessdag een 8,5!

In deze review heb ik ervoor gekozen om van de verschillende onderdelen een klein beetje te laten zien, en niet alles. Zo kan het pakket jou ook nog verrassen als je het gaat spelen.

Town of Plumbobs beoordeelt.. Wellnessdag!
Wat vind jij van De Sims 4 Wellnessdag. Geef een cijfer (van 1 tot 10) + motivatie in het TOP beoordeelt.. topic!

8.5
De Sims 4 Wellnessdag 8.5
Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.