De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires: Livestream verslag

Livestream Review door Kympulse (tekst) en Lenaflux (screens)!

Op 2 december hielden SimGuruGraham en Thomas een livestream over De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires. Hierin kregen we een blik in CAS, de koop- en bouwmodus en zagen we wat gameplay.

CAS
Er valt weer wat te kiezen in CAS. Zo zijn er voor de vrouwen 3 volledige outfits, waaronder een chique jurk, 2 tops waarvan een met een mooie split in de rug en een rok. Ook zijn er drie type schoenen om uit te kiezen, waarvan een set hakjes met een prachtige plumbob erop. Verder zijn er twee kapsels en is er gedacht aan horloges, oorbellen, kettingen en een nieuwe bril.

Ook voor de mannen is er van alles bijgekomen. Ook zij hebben 3 volledige outfits, waaronder een met bretels, 2 tops en 2 paar schoenen. Verder nog een nieuw kapsel en een nieuwe bril.

En dit keer is er ook aan de kinderen gedacht. Voor de jongens en meisjes beide één nieuw kapsel. Daarnaast is er voor de jongens een nieuwe top-kleding en voor de meisjes een nieuwe volledige outfit.

Afbeelding
Afbeelding

Koop- & bouwmodus
De koop- en bouwmodus is uitgebreid met allerlei nieuwe voorwerpen. Deze komen allemaal strak, oud-hollywood en/of art-deco over. De art deco look is vooral terug te zien bij de decoraties en het behang. Er zit nieuw behang tussen waar een glimmende laag op zit. Hier zal het licht erg mooi op vallen. Deze komen ook nog eens in diverse kleuren. En ook de nieuwe voorwerpen zoals tafeltjes met een spiegelblad, nieuwe bedden en banken komen in diverse kleuren, maar zijn ook in rustigere, neutralere en donkere kleuren te krijgen. Zo had iemand eens gevraagd om een gewone, simpele, zwarte koffietafel. En ja, die zit er nu in! En er is nog meer nagedacht over de wensen van spelers. Zo zitten er nieuwe gordijnen in het spel, gewone, maar ook dezelfde gordijnen met een decoratieve rand.

Afbeelding

Afbeelding

De butler
De butler kun je inhuren via diensten op je mobiele telefoon en kost 12 simoleons per uur. Zodra hij of zij komt zal de butler het op prijs stellen als je hem een bed toewijst. Je kan er ook direct een hele kamer van maken want het is ook mogelijk om kamers af te sluiten voor iedereen behalve de butler. Butlers komen in alle vormen en maten. Vrouwen/Mannen van jongvolwassenen tot bejaard. En dat is niet alles, ook komen ze met hun eigen eigenschappen. Het kan dus verstandig zijn om je butler goed te leren kennen voordat je een kleptomaan in huis haalt.

Er zijn meerdere manieren om je butler kwijt te raken. Als je jouw butler slecht behandeld, zal deze het werk op een gegeven moment neerleggen en het huis verlaten. Ook kan je de butler ontslaan. Komt je butler te overlijden, zal de butler academie een vervanger sturen.

Afbeelding

Bij interacties is er een nieuwe categorie voor butlers. Zo kan je sim bij management je butler prijzen, waardoor deze harder en beter gaat werken. Ook kan je instellen hoe ze op bezoekers reageren. Ontvangen ze alle bezoekers, sturen ze die weg of negeren ze de deurbel. Daarnaast kan je verantwoordelijkheden beheren. Stel dat jouw sim fan is van tuinieren, dan kan je het verzorgen van de tuin weghalen uit de verantwoordelijkheden van de butler. Zo is je butler je niet voor. Het verzorgen van baby’s is iets wat een butler altijd zal doen als de behoefte van het kind daarom vragen.

Afbeelding

Ook kun je de butler taken aanwijzen die ze op dat moment moeten uitvoeren. Alleen willen de opties onder dit kopje nog wel eens varieren. Deze zijn namelijk afhankelijk van de situatie en de mogelijkheden die er in je huis zijn. Zo kun je een butler niet vertellen om viool te laten spelen als je die niet in huis hebt staan.

Butlers hebben andere behoeftes dan de reguliere sims. Zij houden zich voornamelijk bezig met honger, plezier en energy en zullen om de zoveel tijd dus een boek lezen (een speciaal butlerboek), wat eten of het bed induiken. Als een butler alleen is kan het wel eens voorkomen dat hij iets voor zichzelf gaat doen, maar pakt zijn taken meteen op als een van je familieleden de kamer in komt lopen, nadat hij geschrokken is natuurlijk.

Net als met de schoonmaker, reperateur en tuinman, kan je ook bevriend raken met de butler, of meer… ;)

De kaptafel
De kaptafel komt in een strakke en chique vorm in diverse kleuren. We hebben eerst Bella achter de tafel zien plaatsnemen en make-up zien opdoen. Ze koos voor een bepaalde kleurencombinatie en nadat ze haar outfit wisselde bleef de make-up zitten. De make-up is tijdelijk, maar gaat pas weg nadat er een outfitwissel wordt gedaan waarbij de make-up niet meer logisch is om te dragen. Denk aan zwemmen, douchen of naar bed gaan. Het mooie van de kaptafel is, is dat je niet in CAS hoeft te duiken en dus ook geen laadscherm hebt. De kaptafel biedt ook diverse stijlen. Wil je er gothic uitzien? Dat kan. Mannen en kinderen kunnen ook gebruik maken van de kaptafel. Al hebben kinderen andere opties. Zij zijn nog niet zo vaardig en behendig met de make-up en spelen en proberen er wat mee. Resultaten kunnen variëren van heel slecht tot redelijk oké, waarbij redelijk oké betekend dat de make-up op de juiste plek op het gezicht zit.

Afbeelding

Verder…

  • De nieuwe TV zender ‘TV Classics’ (Engelstalige naam) laat zwart-wit televisie uit de gouden eeuw van het televisietijdperk zien.
  • Bij de wereldbolbar kun je niet alleen drankjes maken, maar ook een plateau met drankjes.
    • Er zijn 5 recepten, maar sommige leer je pas op een hoger mixologie niveau.
  • Kinderen kunnen de wereldbol bestuderen.
    • Daar kan een glas door sneuvelen. Oopsie.
  • Er zijn geen nieuwe clubregels.
    • De wereldbolbar ondersteund de gewone bar clubregel.
Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.