De Sims 4 Vampieren Livestream!

Deze avond deden SimGuruGeorge, SimGuruNinja, SimGuruMegs en SimGuruEmory een livestream om alle nieuwe dingen in het vampieren game pack al eens te tonen! Kympulse en ik hebben gekeken, dus hier is een overzichtje van wat we allemaal gezien hebben over vampieren en de nieuwe buurt, Forgotten Hollow.

Create A Sim
CAS heeft een mooie upgrade gekregen! Vampieren hebben namelijk twee vormen, een ‘gewone’ menselijke vorm en een engere vorm. Ze kunnen in het spel van vorm veranderen en je kan ze allebei eruit doen zien zoals je maar wil!
Er zijn veel leuke opties voor het gelaat van je sim aan te passen: nieuwe opvallende oogkleuren die licht geven in het donker, nieuwe grauwe huidskleuren,..  Er zijn ook nieuwe aparte kleur-opties voor rond de wenkbrauwen en ogen. Deze gaan samen met make-up! Je kan dus tegelijk de huid rond hun ogen een duister tintje geven en er make-up bovenop doen. Je kan het gezicht van je sim ook barsten of opvallende aders geven.
Natuurlijk zijn er ook nieuwe opties voor tanden voor onze vampieren. Je kan ze een klassiek vampierengebit geven, of kiezen om andere tanden (of zelfs alle!) tanden scherp en gevaarlijk te maken.
De nieuwe kapsels variëren van klassiekere ingewikkelde kapsels tot modernere stijlen. Ook voor de kinderen zijn er een paar nieuwe opties. Nog een leuke toevoeging waar veel enthousiasme voor was: Een hoge hoed!

Afbeelding

Er zijn ook heel wat nieuwe kleren! Velen hiervan zijn voornamelijk geïnspireerd door de Victoriaanse stijl (zoals jurken en klassieke kostuums), maar er zijn ook simpele kleren bij indien je vampier wat moderner is dan dat (onder andere een leren vestje). Er zijn nu ook nieuwe panty’s met een variatie aan patronen en kleuren. Een leuk detail aan meerdere van de nieuwe kledingstukken: Sommigen hebben patronen waar een soort schijn in zit, dus er moet een bepaalde lichtinval zitten om ze goed te kunnen zien.

Afbeelding

Er zijn nu enkele nieuwe levensdoelen beschikbaar voor vampieren: Master vampire (een wijze en oude vampier worden), Good Vampire (zo menselijk blijven als mogelijk is) en ook nog Vampire Family!

Vampieren
Vampieren hebben niet hetzelfde nodig als mensen om in leven te blijven. Hun noden zijn vampieren-energie, dorst, sociaal, hygiëne en plezier. Dorst kan bevredigd worden door mensen te bijten, of door plasma te drinken van een andere bron.
Vampieren-energie werkt een beetje zoals gewone energie: je kan het terug opvullen door te slapen in een doodskist, of door aan een speciaal soort vampier-meditatie te doen.

Afbeelding

Vampieren-energie gaat sneller op wanneer je vampierkrachten gebruikt of als je vampier buiten in de zon staat. Dit laatste is geen goed idee; door in de zon te staan kan je vampier beginnen roken, vuur vatten, en zelfs sterven.

Afbeelding

Er is nu ook een nieuwe balk met een vleermuis-symbool die jouw vampieren-rank aangeeft. Als je veel vampier-gerelateerde acties doet kan je een rank omhoog gaan. Dit geeft hun punten waarmee je nieuwe krachten of zwaktes kan kiezen! Meer hierover kan je ook lezen in een vorige post in het topic.

De transformatie van een mens naar een vampier gaat niet snel. Nadat je sim gebeten werd, zal die zich meerdere dagen slecht in zijn vel voelen en zal gewoon mensen-eten niet langer smakelijk zijn. Uiteindelijk sterven ze van de honger en komen ze weer tot leven als een vampier.
Vampieren kunnen echter ook terug veranderen in normale sims. Hiervoor moet een andere sim vechten met de vampier, en indien ze winnen zal er een soort potion naar hen geworpen worden en verandert de vampier weer in een gewoon mens.

Meubels en decoraties
Een van de meest opvallende nieuwe objecten is het orgel, dat de sfeer in huis meteen wat mysterieuzer zal maken (als je sim het tenminste goed kan bespelen). Op het orgel kunnen meerdere genres gespeeld worden, al hebben de meesten een redelijk duistere sfeer. Je zal waarschijnlijk ook wel deuntjes horen die je bekend voorkomen!
Een ander item dat veel gebruikt zal worden door je vampieren is de doodskist, waar je sim in kan slapen of zelfs voor een spannende oh jaa! kan gaan met een andere sim. Twee vampieren die dit samen doen kunnen voor een uniek effect zorgen (vampieren kunnen immers in vleermuizen veranderen), maar wat dit is hebben ze ons nog niet laten zien.

Afbeelding

Veel van de bestaande meubels hebben nu ook versies gekregen met een gothic kantje. Er zijn nieuwe bedden, stoelen, lampen, ouderwetse toiletten, etc. Ook is er voor baby’s nu ook een vampieren-versie van hun bedje, compleet met een vleermuisdecoratie er bovenop.

Qua decoraties is er heel wat leuks bij om wat meer sfeer te brengen in huis! Er zijn nieuwe beelden (onder andere gargoyles) die gecombineerd kunnen worden met drie verschillende voetstukken. Er zijn ook tapijten die per tegel geplaatst kunnen worden waardoor je tapijten nu zo lang kan maken als je maar wilt. Je hebt ook nieuwe schilderen die je op kan hangen. Sommigen hiervan zijn grote statige portretten die vast wel mooi zullen staan in een vampierenhuis.
Er zijn spinnenwebben die je zowat overal kan plaatsen. De muren kan je bekleden met barsten en klimplanten, of scheuren en vocht in het behang.

Voor buitenshuis zijn er nieuwe planten zoals gloeiende plasmafruit-bomen, maar ook dode en enge planten om je tuin wat mee op te fleuren. Verder zijn er ook nieuwe grafzerken, met teksten die je zelf kan aanpassen. Sims kunnen ook knoflook ophangen! Vampieren zullen knoflook op een andere manier zien dan gewone mensen.

Afbeelding

Lenaflux

Lenaflux

Hey, Lena aka Lenaflux hier! Ik speel al voor het grootste deel van mijn leven De Sims en ben ook enorme fan van fantasy RPG's. Ook houd ik van musicals, schrijven en luister ik de hele dag naar muziek.