De Sims 4 Studentenleven: Weer van Britechester, Carrières, Robots en meer!

 

 

Wat voor weer kun je verwachten in Britechester? Wat zijn de nieuwe carrières? Kun je overal fietsen en hoe zit het nu met die robots?

Britechester
De Sims 4 Studentenleven komt met een nieuwe wereld genaamd Britechester. Deze wereld bestaat uit drie regio’s. Zo zijn er natuurlijk de twee locaties waar jouw sims kunnen studeren: Britechester Universiteit en Foxburry Instituut. Daarnaast heeft Britechester ook nog een stadsdeel genaamd Gibbs Hall.

Britechester komt met meerdere vormen woonkavels. Zo zijn er kavels die specifiek aan de Britechester Universiteit of Foxburry Instituut zijn gekoppeld. Je kunt hier alleen wonen als je op die school zit. Dit betekend ook dat tieners en jongere sim en huisdieren niet bij je kunnen intrekken aangezien zij geen student kunnen zijn. Maar, er zijn ook reguliere particuliere kavels in Britechester. Daar kun je wonen of je nu wel of niet een studie volgt, inclusief familieleden en huisdieren. Studenten hoeven trouwens niet verplicht te verhuizen naar Britechester om een studie te volgen. Ze kunnen rustig thuis blijven wonen bij hun ouders of ergens anders een plekje voor zichzelf zoeken. Het is ook mogelijk om schoolgebonden kavels in andere werelden te bouwen.

Wat nou als je met twee sims wilt spelen in één huishouden, maar de ene gaat naar Foxburry Instituut en de ander naar Britechester Universiteit. Dat kan! Ze zullen dan wel moeten kiezen voor een reguliere particuliere kavel, aangezien een student van Foxburry Instituut niet in een woonkavel voor Brit-U Studenten kan wonen.

Jouw sim kan zwanger raken terwijl diegene bezig is met een studie. Maar als jouw sim in een kavel woont die gekoppeld is aan een van de twee scholen, wordt je aangemoedigd te verhuizen zodat je beter voor het kind kunt zorgen. Je wordt niet uit de opleiding gezet. De sim blijft de rest van het termijn ingeschreven. Daarna kun je kiezen om in te schrijven voor een vervolgtermijn of besluiten een pauze te nemen.

In Britechester wonen al vier huishoudens en er vliegt ook een geest rond op Britechester Universiteit.

Jaargetijden
In zowel de aankondigingstrailer als de gameplay trailer is het mooi weer. Maar hoe gedraagt het weer zich voor spelers die De Sims 4 Jaargetijden hebben geïnstalleerd? Het weer, maar ook de bouwstijl, in Britechester is geïnspireerd op het weer van het Verenigd Koninkrijk (en Europa). Er zal vaak bewolking en regen zijn, maar de makers hebben er voor gezorgd dat het niet de hele tijd regent. Wanneer het regent zullen het fikse maar korte buien zijn met het doel om het realistisch te laten overkomen voor die regio zonder dat het te irritant wordt.

Doelen, Vaardigheden en Kaveleigenschappen
Er is een academisch doel toegevoegd. Deze richt zich op het studeren en het krijgen van een carrière na de studie.

Er zijn twee nieuwe vaardigheden waar sims aan kunnen werken. Zo is er eentje over het bouwen van robots en eentje over onderzoek en debatteren.

Er zijn twee nieuwe kaveleigenschappen. De eerste is Studieplek (Study Spot), waardoor jouw sim sneller vaardigheden leert. De andere is Universiteit Studentenhangplek (University Student Hang Out), waar studenten worden aangemoedigd heen te gaan. Drankjes en eten is er vaak goedkoper.

Carrières
Dit pakket komt met drie nieuwe carrières: Bouwkunde, Onderwijs en Justitie die perfect aansluiten op een aantal van de graden waarvoor je sim kan studeren. Onze oude carrières sluiten ook goed aan bij de studie waar je voor kiest. We hebben aan alle carrières gedacht. De drie nieuwe carrières zijn thuiswerkbanen. Kies per werkdag of je thuis taken wilt uitvoeren met jouw sim of dat je hem of haar alleen naar het werk stuurt.

Fietsen
Spelers die De Sims 4 Studentenleven kopen, kunnen hun sims een fiets geven. Je kunt overal fietsen zolang er voldoende ruimte is. Er zijn regels voor het automatisch gebruiken van een fiets, vergelijkbaar met sims die gaan rennen om ergens te komen. Maar je kunt een fiets altijd doelbewust kiezen waar je dat leuk vind. Wanneer jouw sim van de fiets afstapt zal deze automatisch in zijn of haar inventaris verdwijnen. Je kunt de fiets wel uit de inventaris slepen om deze te plaatsen in de wereld. Fietsen kan in alle werelden, niet alleen in Britechester. Fietsen is alleen mogelijk voor tieners, (jong)volwassenen en oudere sims. Er zijn geen peuter en kinderfietsjes.

Robots
Is jouw sim een fan van robots of niet? Hij of zij kan in ieder geval niet protesteren tegen een wereld die wordt overgenomen door robots. Jouw sim kan wel daten en zelfs ‘O jaa’ doen met een robot, ook onder de douche. Dit laatste is niet zo verstandig, want een ‘Servo’ kan niet tegen water. Jouw sim moet wel een hele goede handigheidsvaardigheid hebben om de roestproblemen op te lossen. Al kan de robot ook doodgaan door het water. Uiteraard zijn robots onvruchtbaar. Baby robotjes zitten er niet in! Robots nemen een plek in het huishouden in.

Mini-koelkasten / Eten
In de nieuwe mini-koelkasten kun je snelle maaltijden vinden, waaronder ook nieuwe gerechten. Je vindt er onder andere cornflakes, pizza broodjes, noodles en ontbijt burrito’s. En er liggen blikjes drinken in. Voor de simmers die zo nu en dan een pizza bestellen in het spel. Er zijn een aantal nieuwe toegevoegd. En ook de voedselkraampjes die je zult vinden op de campus hebben een uitbreiding in het menu gekregen.

De mini-koelkasten zijn een op zichzelf staand item. Je kunt ze niet in een aanrecht plaatsen zoals bij een vaatwasser. Er zijn twee modellen met diverse kleuropties. Magnetrons, koffiezetapparaten maar ook diverse decoraties zijn bovenop de mini-koelkast te plaatsen.

Mini-koelkasten werken hetzelfde als de reguliere koelkasten op een reguliere particuliere kavel. In de universitaire woningen zitten er beperkingen op alle koelkasten, groot en mini. Dit komt door koken / keuken restricties van de campus.

Voetbal / Activiteiten
Een van de nieuwe activiteiten in dit pakket is voetballen. Sims, vanaf de levensfase kinderen, kunnen zelf oefenen met een voetbal, of deze heen en weer schoppen met een andere Sim. Sims die als student aan beide universiteiten zijn ingeschreven, kunnen lid worden van het voetbalteam van hun school. Teamleden oefenen op weekdagen en concurreren vervolgens elke week op vrijdag en zaterdag in rabbithole-wedstrijden, thuis en uit in de arena van elke universiteit. Beslissingen die je tijdens een voetbalwedstrijd kunt nemen, zullen beïnvloeden welk team wint. Sims kunnen in het weekend ook kaartjes kopen om naar het voetbal of esports evenement te gaan als een fan.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.