De Sims 4 Studentenleven: Studeren!

 

 

Nog heel eventjes en dan is het zover! Dan kunnen sims eindelijk na de middelbare school doorstuderen voor dat belangrijke papiertje: een diploma! Maar waar moet je beginnen?

Wat is beter? Beginnen met een gloednieuw gemaakte sim in ‘Creëer een Sim’ of spelen met een sim die je vanaf geboorte af aan al voorbereid op zijn of haar studentenleven? Als je ervoor kiest om een sim voor te bereiden van jongs af aan, heb je wel meer tijd om te werken aan vaardigheden, wat een grotere kans maakt op het winnen van studiebeurzen en toegelaten te worden op gerenommeerde opleidingsprogramma’s. Maar ook jongvolwassene sims die net uit ‘Creëer een Sim’ komen kunnen ook prima een studie volgen en als je het goed speelt misschien zelfs met veel succes hun studententijd doorstaan!

Aan een studie hangt een prijskaartje. Er zullen huishoudens zijn met een grote portemonnee die dit zelf kunnen betalen. Maar geld dat niet voor jouw sim dan zijn er nog twee andere optie. Jouw sim kan gaan lenen, maar wie weet komt hij of zij wel in aanmerking voor een studiebeurs! Het betalen voor een studie is een eenmalig bedrag die je aan het begin moet betalen. Als je er voor kiest om een lening te nemen, start het terugbetalen pas nadat je niet meer ingeschreven staat. Je mag er overigens wel voor kiezen om tijdens de studie al de lening terug te betalen. Studenten hoeven trouwens niet verplicht te verhuizen naar Britechester om een studie te volgen. Ze kunnen rustig thuis blijven wonen bij hun ouders of ergens anders een plekje voor zichzelf zoeken.

Er zijn verschillende type studiebeurzen. Studiebeurzen die je sim krijgt omdat hij of zij een sterke kandidaat is en beurzen waarvoor ze zich moeten aanmelden voordat ze zich inschrijven om kans te maken om ze te winnen. Deze laatste beurzen zullen worden toegekend op basis van zaken als huishoudelijke fondsen / veel waarde (huishoudens met minder geld kunnen een aanvraag indienen en hebben meer kans om te winnen), bepaalde vaardigheden (een sportbeurs zal bijvoorbeeld om fitnessvaardigheid geven), en zelfs waar een Sim woont (Sims die in Willow Creek wonen maken kans op de Willow Creek Grant). Een aantal van deze beurzen is alleen beschikbaar voor Sims in de levensfase tieners en jongvolwassenen.

De levensfases van sims die kunnen studeren zijn jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Tieners kunnen niet studeren op de universiteit. Zij houden zich bezig met de middelbare school. Wel kunnen ze zich voorbereiden door te werken aan hun vaardigheidsniveau’s en te checken of ze in aanmerking komen voor studiebeurzen. Eén week voordat een tiener jarig is en jongvolwassene wordt, kan hij of zij zich aanmelden voor de universiteit, zodat de sim na zijn of haar verjaardag direct aan de studie kan beginnen. Een aanmelding gaat standaard naar zowel Britechester Universiteit als Foxburry Instituut. Bij het krijgen van de toelatingsbrief kan jouw sim daadwerkelijke keuzes maken.

Beide scholen bieden dezelfde opleidingsprogramma’s aan, maar er zit wel degelijk verschil in. Jouw sim kan namelijk ook kiezen voor gerenommeerde graden. Het is wel lastiger om toegelaten te worden tot de opleiding. Bij gerenommeerde graden zijn er strengere toelatingseisen zoals hogere vaardigheidsniveau’s en betere middelbare school cijfers. Het zal jouw sim uiteindelijk betere carrière beloningen opleveren. Jouw sim kan op een later moment zich her-aanmelden voor een gerenommeerd graad als hij of zij dan wel aan de vereisten voldoet. Je wisselt dan van school, maar dit kost je wel wat credits. Als jouw sim eenmaal een graad heeft behaald, kan diegene niet terug voor datzelfde opleidingsprogramma, ook niet als jouw sim een regulier graad heeft in biologie en dan een gerenommeerd graad wilt hebben in biologie. Je kunt niet voor meerdere graden tegelijkertijd leren. Zodra je een graad gehaald hebt, is het mogelijk om een ander opleidingsprogramma te volgen. Sims kunnen ook tijdens het volgen van een opleiding besluiten te switchen van graad. Dit kost wel wat credits. 

Om een graad te halen heb je 12 credits nodig. Per termijn kun je minstens 1 tot maximaal 4 credits (klassen) volgen. Als je ieder termijn 3 credits zou nemen, zou het 4 termijnen kosten om een graad te halen, als je slaagt tenminste. Je kunt namelijk ook per klas zakken, maar jouw sim kan ook in het algemeen slecht presteren en een academische proeftijd of schorsing krijgen! Je kunt per termijn zelf bepalen hoe hoog je de studielast van je sim maakt. Jouw sim mag een pauze nemen tussen termijnen. Maar als jouw sim dat doet, verliest hij of zij wel de studiebeurs. Een termijn duurt 5 werkdagen. Het maakt hierbij niet uit of je de levensduur van jouw sims op kort, normaal of lang hebt staan. Als je verouderen aan hebt staan, worden jouw sims ook tijdens hun studieperiode gewoon iedere dag een dagje ouder.

Als je via ‘Creëer een Sim’ een sim gaat maken met een verhaal, zal jouw sim nooit op die manier een graad krijgen.

Studiegerichte activiteiten die jouw sim kan doen om aan hun studieresultaten te werken is het maken van huiswerk, wat op dezelfde manier werkt als het huiswerk van de basis- en middelbare school, het schrijven van verslagen, het creëren van presentaties met het presentatiebord en studeren. Ook zijn er universitaire organisaties die geplande evenementen hebben zoals het werken aan robots of samen studeren in de gemeenschappelijke ruimtes. Elke klas zal een verplicht eindexamen hebben. Dit kan een toets in de klas zijn, een verslag of een presentatie die jouw sim in elkaar moet zetten met het presentatiebord.

Het is het zeker waard om jouw sim eerst te laten studeren voordat ze gaan werken. Als ze hun graad hebben gehaald stromen ze hoger in op de carrièreladder voor meer salaris inclusief een startbonus, bouwen sneller vakantiedagen op en leveren betere werkprestaties.

De leerkrachten op de scholen zijn niet-speelbare karakters. Zodra ze doodgaan of wanneer je ze toevoegt aan jouw huishouden, zullen ze de rol als professor kwijtraken. Het spel genereert dan automatisch een nieuwe professor. Zelf kan jouw sim geen leerkracht worden op de universiteiten, maar jouw sim kan wel de Onderwijs carrière kiezen en dan de richting op gaan van professor. Je speelt dan niet actief de carrière op de campus universiteit, maar je kan een professor zijn door thuis taken uit te voeren of de sim naar de rabbithole werkplek te sturen.

Het kan geen kwaad om vrienden te worden met een professor.. of meer dan vrienden! Het zou het studentenleven van jouw sim een stuk makkelijker en succesvoller kunnen maken, zoals het kunnen vragen om extra credit.

Dank aan het EA Game Changers netwerk voor het mogelijk maken van dit artikel.


De Sims 4 Studentenleven komt uit op vrijdag 15 november om 0.00 uur (dit is na donderdag 23.59 uur) en kost €39,99. Het pakket is al beschikbaar op Origin voor pre-order.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.