De Sims 4 Studentenleven – Review

Verken alle ervaringen die de universiteit te bieden heeft. Volg colleges die je Sim voorbereiden op een technische, educatieve of juridische carrière. Ontdek robotica en pingpong, of haal geintjes uit met een rivaliserende universiteit. Blok keihard, slaap uit, neem deel aan buitenschoolse activiteiten, geef de mascotte een high-five of fiets een rondje op campus. Zorg er alleen wel voor dat je cijfers op peil blijven!

De Sims 4 Studentenleven brengt je een nieuwe studentenstad. Daar kun je studeren aan twee verschillende universiteiten en er voor kiezen om op campus te wonen of erbuiten. Daarnaast brengt het nog meer met zich mee namelijk nieuwe items in CES, bouw en koop modus, buitenschoolse activiteiten, nieuwe carrières, fietsen en nog veel meer. Ikzelf was niet heel enthousiast toen dit pakket werd aangekondigd, ik heb namelijk niet veel met studeren en naar school gaan. Ik ben namelijk nooit fan geweest van school. Maar wie weet verrast het pakket me…

Studentenstad Britechester
Bij dit pakket krijg je de studentenstad Britechester, die bestaat uit 3 buurten waarvan er twee de universiteitsbuurten zijn. Er is een hele moderne buurt van Foxbury, een oudere historische buurt van de universiteit van Britechester en je hebt Gibbs Hill die voor mij heel Europees aanvoelt. Alle 3 de buurten hebben ieder hun eigen charme en ik vind ze alle 3 erg mooi op hun eigen manier. Het brengt lekker wat variatie in 1 wereld. De buurten samen hebben 13 kavels, wat niet heel veel is, maar de laatste tijd de standaard is in uitbreidingspakketten. Wat vind ik het erg jammer dat de bewoonbare kavels deze keer niet groter zijn dan 30×20. Niet heel groot dus. De bebouwbare ruimte in dit pakket valt voor mij dus erg tegen.

Zoals ik al zei vind ik wel de variatie in de stijlen van de buurten erg leuk. Er zijn mooie plekjes te vinden in de stad Britechester die totaal verschillend zijn wat het ontdekken van de stad voor mij leuker maakt.  

Het is een mooie wereld, maar van mij hadden ze óf meer kavels toe mogen voegen, óf meer variatie aan mogen brengen in de grootte van de kavels.

Creëer een Sim

Er zijn geen nieuwe items voor kinderen en peuters. Dit vind ik wel jammer, maar op zich best begrijpelijk aangezien die nog niet gaan studeren. Ik had eigenlijk wel stiekem iets verwacht voor peuters aangezien er een peuter in de trailer zat, maar helaas niets nieuws voor de kleine deugnieten. Er zitten erg veel nieuwe opties bij in dit pakket; ik heb het idee dat het vooral op studenten en misschien een klein gedeelte op leraren en de nieuwe carrières is gericht. Bij de dames vind ik echt leuke opties zitten, alleen heel veel is eigenlijk niet mijn smaak. Zo vind ik geraffelde randjes er echt onafgewerkt uitzien en dus niet mooi. Bij de heren had ik een beetje moeite met het maken van outfits met alleen de items van studentenleven. Ik vind de tops en broeken niet echt makkelijk combineren, wat jammer is. Wel is er toch een ruim aanbod voor mannen met echt nieuwe items. Hier zijn wat van mijn favoriete outfits van dit pakket:

Daarnaast vind ik het ook leuk dat je sims helemaal voor hun universiteit kunnen gaan door zich uit te dossen in hun universtiteitskleuren.

Als laatste zijn er nieuwe tatoeages én voor het eerst piercings toegevoegd. Toen ik piercings zag in de trailer was ik echt blij… en toen zag ik de piercings in mijn spel. De neuspiercing heeft maar één optie aan iedere kant van de neus en de wenkbrauwpiercings zitten niet eens op de juiste plek (in ieder geval bij mijn simselfie). De piercings zijn dus een echte teleurstelling voor mij. De nieuwe tatoeages vind ik wel echt leuk, het zijn kleine tatoeages die simpel zijn. Ik ben erg blij met die aanvulling.

Al met al zijn dit niet mijn favoriete CES items die met een uitbreidingspakket komen. Wel zit er een mooi aanbod van nieuwe kleding in, dus als de kleding helemaal jouw smaak is, is dit een perfect pakket. Zo op het eerste gezicht weet ik niet of ik alle kleding veel ga gebruiken, maar wie weet, misschien heeft één van mijn sims wel een totaal andere smaak als ik.

Bouwen en inrichten

In bouwmodus krijgen we een hele hoop nieuwe ramen en deuren, een aantal nieuwe muurbekledingen, 1 nieuwe vloerbedekking en nog wat andere dingen. De nieuwe ramen en deuren zijn leuk en er zit ook een hele leuke plantenbakken bij voor buiten, maar de rest vind ik best wel tegenvallen. Zo is er een nieuw hek, maar geen nieuwe trapleuning en er zaten helemaal geen nieuwe planten bij. Ik vind het altijd leuk als ik wat nieuwe optie krijg voor de aankleding. Ook vind ik 1 vloerbedekking wat weinig. Ik had er graag wat meer gezien, ook al is degene die we hebben gekregen heel leuk. De bouwmodus is dus niet echt iets wat mij verraste of heel enthousiast maakt.

Er zitten veel nieuwe spullen in dit pakket waarbij vooral de moderne en klassieke stijl gebruikt wordt, ook zitten er voorwerpen in die er gebruikt (tweedehands) uitzien. Echt passend bij studenten dus! Ikzelf vind de meeste nieuwe spullen erg leuk, alleen bij sommige denk ik wel “…Waarom?”. Zo is er maar 1 fiets – een mannenfiets – en zijn er 5 verschillende sapvaten. Ik had liever dan ook een vrouwenfiets gezien en 1 sapvat met verschillende kleur swatches.

Je kunt met de spullen zeker een toffe studentenkamer maken en de spullen passen ook allemaal heel goed bij elkaar. Mijn favoriet is toch echt de nieuwe vetplantjes in pot, deze vind ik echt super schattig. Daarnaast ben ik ook heel blij met de wc hokjes, de salontafel van pallets en de douche met alleen de kraan knoppen en het putje.

Je kunt mooie nieuwe kamers maken met de spullen en ik ga daar dan ook zeker mee aan de slag.

Studeren

Je sim opgeven voor de universiteit is gelukkig niet heel moeilijk. Ze maken zelf kans op een beurs. Een beurs helpt mee om het lesgeld te betalen als je sim niet veel heeft is dit dus heel handig. Maar dan komt het moeilijke: het studeren zelf. Ik was heel enthousiast in het begin en ging gelijk voor 4 lessen (het maximum). Dit is te doen, maar veel meer dan studeren, huiswerk maken, eten, plassen, douchen, slapen en naar school gaan zit er dan niet in. Voor mij erg saai dus. De lessen zijn rabbitholes, dus je sim loopt naar het gebouw en verdwijnt dan gewoon als je op campus woont en mijn sim is dan eigenlijk altijd te laat voor de les omdat ze er super lang over doet om het plein over te steken. Als je niet op campus woont, verdwijnt je sim gewoon net als met een normale baan. Je sims nemen wel hun huiswerk mee, dat vind ik een leuk detail dat ze hebben toegevoegd. Het huiswerk is eigenlijk hetzelfde als voor kinderen en tieners, alleen kun je als student extra studeren door extra boeken te kopen. Naast het huiswerk moet je voor sommige vakken ook presentaties of essays maken, dit vind ik erg leuk gedaan.

Op welke universiteit je wat kunt studeren, hangt af van de vaardigheden die je sim heeft. Dit is een realistische toevoeging en daarom voor mij een pluspunt. Alleen vind ik sommige vakken aan rare vaardigheden werken zoals biologie, dan werkt je sim aan de fitnessvaardigheid. Dat vind ik zelf persoonlijk niet echt passen. Maar het volgende semester werkte ze weer aan inzicht dus waarschijnlijk hebben ze gewoon de vaardigheden die er al waren proberen onder te verdelen onder de vakken. Naast de vakken die bij je graad horen kun je ook een keuzevak kiezen. Wat ik erg leuk vind want dan heb je toch een extra interesse die je kunt onderzoeken met je sim. Daarnaast duurt een semester 7 dagen en je moet 3 semesters van 4 vakken doen om je 12 punten te verdienen en af te studeren.

Je sim is als je op de normale snelheid speelt van opgroeien 24 dagen jongvolwassen. Dit betekent dat je sim bijna volwassen is als deze van de universiteit afkomt, wat ikzelf heel onrealistisch vind, vooral als je daarna nog aan een gezin wilt beginnen. Ik zelf heb het verouderen dan ook uitgezet tijdens het studeren. Als je dus minder vakken per semester wilt doen omdat je je sim ook van andere dingen wil laten genieten dan alleen studeren is je sim bijna bejaard eer deze klaar is. Een voorbeeld: Als je 2 vakken neemt, dan moet je 6 semesters volgen. Dat is 42 simdagen van je sims leven. Je sim doet er 48 dagen over vanaf dat deze jong volwassen is om oudere te worden. Niet echt in verhouding dus, dit vind ik erg jammer.

Je kunt ervoor kiezen om op campus te wonen of ergens anders. Ik ben eerst op campus gaan wonen en zag al snel verschillende minpunten. De studentenwoning heeft geen keuken, dus je kunt als je niet cheat alleen een mini ijskast kopen en snelle maaltijden eten. Je kunt wel in de studentenruimte gratis eten halen, dus dat is wel weer handig. Je kunt ook bijna niets aan de kamers veranderen, alleen dingen toevoegen die je in je inventaris kunt plaatsen. Je kunt dit natuurlijk wel doen door te cheaten. Daarnaast gaat de tijd pas sneller als alle visite weg is en jeetje wat hadden mijn studenten veel visite die laat weg ging. Meeste dagen moeten wachten tot 4 uur ’s ochtends, erg storend voor mij. Wat ook erg storend was is dat ik geen privacy had om de nieuwe ojaa in de douche uit te proberen, dus die heb ik later even geprobeerd toen ik een huisje buiten de campus had. Ook als je buiten campus woont kun je, als je extra bedden/kamers hebt, via de telefoon huisgenoten zoeken als je toch dat studentengevoel buiten de campus wil hebben.

Daarnaast zijn er ook nog andere dingen te doen in de omgeving van de universiteit. Je kunt bijles geven (al blijft je sim dan wel 4 uur weg, dag vrije middag), vaardigheidslessen volgen en lezingen bijwonen. Erg leuk deze extra opties en ook handig als je de vaardigheden omhoog wilt krijgen. Ook kan je sim zich bezighouden met het trollen van de andere universiteit door hun standbeeld te versieren met toiletpapier en andere opties. Erg leuk gedaan vind ik. Ook zijn er verschillende bijeenkomsten op dit plein, waar je een melding van krijgt en de mascotte kunt ontmoeten. Leuk om je medestudenten te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Yes – alle punten behaald! En dan is het tijd om af te studeren… nou ja, je sim trekt een toga aan en gaat naar het evenement. Je kunt het gebouw versieren met banners en dan verdwijnt je sim in een rabbithole, net als bij de lessen. Je hoort wat van de ceremonie en als je sim buiten komt gooit ze haar afstudeer hoed weg en heeft ze een foto van zichzelf met haar diploma en een diploma…. uhm, nee, geen diploma voor mijn sim. Dit was een grote tegenvaller voor mij, al dat harde werk voor niets meer dan een foto. Waar hebben ze haar diploma gelaten?

En dan is het tijd om aan de slag te gaan met een baan. Met je graad heb je bij sommige banen wel het voordeel dat je hogerop mag beginnen, dus dat is zeker tof, maar of ik daarvoor heel haar jong volwassen leven op zou geven… nee dankjewel.

Buitenschoolse activiteiten

Je kunt je opgeven voor het e-sports team of voor het voetbalteam (dit valt onder banen en werkt als een buitenschoolse activiteit), maar je kunt in plaats daarvan ook alleen naar de wedstrijd gaan kijken. Nou ja, jij, niet je sim. Je sim verdwijnt gewoon voor het gebouw net als bij de lessen. Je krijgt opdrachten om uit te voeren en er zitten ook beloningen aan vast als je promotie maakt. Dit vind ik erg leuk gedaan, alleen jammer dat je je sim hier alleen voor op kunt geven als ze op de universiteit zitten.

Daarnaast zijn er ook verschillende verenigingen waar je sim bij kan, wat voor mij gelijk een probleem gaf. Je moet namelijk de sim van de vereniging vragen of je erbij mag. Mijn simselfie twijfelde zo lang of ze te voet of toch maar met de fiets zou gaan (wisselde ze dus af) dat die sim al vertrokken was. Uiteindelijk toch gelukt, maar die vereniging brengt ook weer opdrachten en evenementen met zich mee. Alsof mijn sim het nog niet druk genoeg had! Maar de evenementen zijn wel leuk gedaan; je gaat er echt naartoe, leert nieuwe sims kennen en bent lekker bezig. Dus als je uiteindelijk bij een vereniging zit, zijn ze wel erg tof en er zijn voldoende verenigingen om uit te kiezen, zodat er altijd een is die bij je sim past. Ik zelf vind de verenigingen leuker dan het studeren, maar je moet een student zijn om lid te kunnen worden van een vereniging.

Er is ook een geheime orde in dit pakker waar je je bij aan kunt sluiten: de Orde van Betovering. Om lid te kunnen worden moet je eerst uitvinden hoe je contact met ze op kunt nemen (gelukkig bestaat er google). Je moet een offer maken en als je dan geluk hebt brengen ze je een bezoekje om je uit te nodigen om lid te worden. Zo’n 20 offers verder en mijn sim is eindelijk lid, yes! Bij mij waren het de uitstekende cupcakes die een bezoekje waard waren. Als je lid bent krijg je net als bij de andere verenigingen taken en evenementen en kun je opklimmen in de vereniging. Je kunt offers brengen aan de sprieten en ook de sprieten oproepen. Vind dit erg leuk gedaan en de sprieten zijn erg schattig.

Fietsen…. we kunnen fietsen. Ik weet niet of het voor mij echt een toegevoegde waarde heeft. Ten eerste fietsen de sims over de stoep wat, voor mij erg raar is, en bovendien ook binnenshuis. Uhm, binnen hoor je niet te fietsen. Daarnaast hebben heel veel sims ineens allemaal een fiets bij zich, wat super irritant is voor mij want als je iemand uitnodigt moeten ze eerst van hun fiets stappen en die wegstoppen voordat ze tijd voor jou hebben. Tenslotte is er maar één fiets en die is niet voor kinderen. Waarom mogen mijn kinderen niet fietsen?

Ook kun je een nieuw sociaal evenement organiseren: een Vatfeest. Erg passend natuurlijk bij de universiteit. Het verloopt hetzelfde als andere sociale evenementen: je moet doelen behalen om een beloning te krijgen. Als je een feestje wilt geven voor een groep vrienden is dit zeker een leuke optie. Het vat heeft ook verschillende opties: je kunt bekers vullen, een bekertje pakken voor jezelf of een handstand doen. Mijn sim had zeker plezier tijdens het vatfeest en de beloning voor goud is een gouden vat.

Robots! Met dit pakket kun je robots maken. Dit vind ik echt leuk, je kunt het namelijk ook gebruiken als je niet studeert. Uiteindelijk kun je Servo bot maken en als je die activeert wordt deze ook daadwerkelijk aan je huishouden toegevoegd – erg leuk dus. Het duurt alleen wel erg lang voordat je de Servo onderdelen bij elkaar hebt, maar je moet ook level 8 in de robotica vaardigheid om hem te maken dus dan kun je de onderdelen alvast sparen. Sommige onderdelen kun je kopen, maar andere moet je zelf maken op het station, dit vind ik erg leuk en realistisch gedaan. Zonder te cheaten kun je niet zomaar een Servo in huis halen, je moet er echt voor werken. Ook kun je allerlei andere bots maken zoals hulpbots en speelgoed. Dit is zeker één van mijn favoriete onderdelen van dit pakket.

Werken

Bij dit pakket komen 3 nieuwe baanopties namelijk Technicus, Onderwijs en Juridisch. Bij al deze banen kun je kiezen om naar je werk te gaan of om thuis te werken. Dit vind ik echt fijn, ik doe namelijk graag dingen met mijn sims en wachten tot ze terugkomen van het werk is erg saai. Zoals bij elke baan maak je promoties met leuke beloningen en bij alle drie kun je ook op een gegeven moment een keuze maken welke kant je op wilt dus dit krijgt zeker een duimpje omhoog van mij. Zeker heel blij met alle drie de baanopties, ik ben altijd in voor meer banen voor mijn sims en vooral als ik er zelf actief mee bezig kan zijn.

Mijn conclusie

Niet mijn favoriete pakket maar wel een mooie aanvulling voor de mensen die hier naar uit keken.

Studeren is niet mijn ding, ik heb school nooit echt leuk gevonden, dus ik het ook niet mijn favoriete ding om te doen in een spel wat ik speel om te ontspannen en voor vermaak.

Ik vind de nieuwe wereld echt heel mooi, alleen jammer dat er al twee buurten ingenomen worden door de universiteiten dus als je niet wilt studeren heb je niet veel keuze in kavels en ze zijn erg klein. De koopmodus vind ik echt tof, bouwmodus brengt wel weer nieuws naar het spel maar blaast me niet weg. In CES hebben we eindelijk piercings, maar helaas, die vallen erg tegen. Ee kleding is niet helemaal mijn smaak, maar ik kan mijn sims er weer super leuke nieuwe looks mee geven dus ik ben er wel tevreden mee. Het studeren is niet mijn ding en het duurt naar mijn mening veel te lang, maar de dingen eromheen zoals het vatfeest en de verenigingen vind ik wel erg leuk. Jammer dat de verenigingen alleen met het studeren komen. Ook vind ik het erg irritant dat ik steeds pop-ups krijg voor mijn sims om te gaan studeren, ik weet dat die optie er is. Als ik mijn sim wil laten studeren doe ik dat wel.

Het fietsen valt voor mij erg tegen, niet wat ik er van verwacht had en mijn sims kinderen kunnen niet fietsen. Het nieuwe doel heb ik helaas ook nog niet uit kunnen proberen omdat dit vooral om debatteren draait en dat niet echt in mijn interesse ligt, dus heb ik me meer op andere dingen gefocust.  Wel kan dit doel je helpen als je in een van de nieuwe carrières wilt beginnen na het studeren aangezien die ook op de nieuwe vaardigheid focussen.

De robots en nieuwe banen vind ik wel heel tof. Weer een nieuwe ‘levensvorm’ en nieuwe baanopties voor je sims. Meer opties is altijd fijn. Ook de nieuwe Ojaa ben ik erg blij mee en de optie om een huisgenoot te nemen is ook een leuke toevoeging.

Zou ik dit pakket aanraden? Als je van studeren houdt is dit pakket zeker een aanrader! Hou je niet van studeren net als ik? Dan zou ik wachten tot een sale. De spulletjes, banen en robots zijn namelijk wel echt leuk!

Ik geef De Sims 4 Studentenleven een 7!

Studentenleven brengt een prachtige nieuwe wereld, robots, huisgenoten en leuke nieuwe spullen naar je spel, maar helaas is het studeren niets voor mij.

Meer over dit pakket:
Praat mee op ons forum in het De Sims 4 Studentenleven Topic en geef je mening in TOP Beoordeelt!

7
De Sims 4 Studentenleven 7
MissDiwy

MissDiwy

Hoi ik ben MissDiwy, mijn echte naam is Sabrina. Ik vind het heerlijk om De Sims 4 te spelen, maar geniet ook van andere games, een goed boek, een filmpje kijken, lekker creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met mijn katten.