De Sims 4 Sneeuwpret – Review

Iemand zin om wat sneeuwwitte poeder te shredden in Mt. Komorebi?

Er is een beetje van alles wat voor je Sims om te doen in de op Japan geïnspireerde wereld van Mt. Komorebi: wat de levensstijl van je Sims ook is, ze zullen zich hier zeker thuisvoelen. Adrenalinezoekers en Sims die graag buiten zijn, kunnen zichzelf uitdagen op de skipistes of naar de top van de berg zelf klimmen. Anderen geven misschien de voorkeur aan ontspannen wandelingen, seizoenfestivals met vrienden en familie, of lekker luieren in de warmwaterbronnen.

Ik heb echt zin om lekker met dit pakket aan de slag te gaan. Toen ik de aankondigingstrailer zag was ik echt enthousiast. Sneeuwpret voor de familie, een bergwereld geïnspireerd op Japanse cultuur, ik heb er zin in! Dus laten we gaan kijken of dit pakket aan alle verwachtingen voldoet. Ik pak mijn koffers en vertrek naar Mt. Komorebi voor een sneeuwpret avontuur!

Mt. Komorebi

Dit pakket komt met een nieuwe wereld: Mt. Komorebi. Het is een prachtige wereld met cultuur en wintersport. Je vindt hier drie buurten waarin zich in totaal 14 kavels bevinden. De buurten verschillen erg van elkaar. In twee van de buurten kun je heerlijk genieten van de cultuur en in de derde buurt bevind je je op de berg voor de sneeuwpret. Op de berg ligt altijd sneeuw, het is dus eigenlijk een eeuwige winter.

De wereld is supermooi en ziet er echt leuk uit. Het is alleen jammer dat sommige dingen niet echt bruikbaar zijn. Zo zie je een lift en een treinstation. De lift kun je op klikken om naar boven of beneden te gaan, maar je sim gaat niet echt met de lift. Ze verdwijnt bij het ene gebouw en verschijnt bij het volgende. Met het treinstation kun je helemaal niets, dus een beetje jammer. Je kunt ook wandelen en zwemmen in deze wereld en er zijn verschillende mooie plekjes te vinden.

Mt. Komorebi is een mooie wereld die cultuur en plezier met elkaar combineert. Zeker één van mijn favorieten. Alleen voelt het voor mij tijdens het spelen soms meer aan als een vakantiewereld dan als een woonwereld.

Creëer een Sim

We krijgen niet alleen nieuwe kleding en kapsels, maar ook twee nieuwe doelen en twee nieuwe eigenschappen. Hier ben ik altijd blij mee en ze passen ook goed bij het pakket. Dan gaan we het natuurlijk hebben over de nieuwe CES items. In dit pakket zit voor iedereen iets, dus ook voor de kinderen en peuters.

De kleding voor de volwassenen vind ik echt leuk. Je kunt je Sims heerlijk warm aankleden voor de sneeuwpret, maar je kunt ze ook een Japans tintje geven met de Japans geïnspireerde kleding. Met de kleding van dit pakket is je sim helemaal klaar om de berg te beklimmen, een mooie wandeling te maken, heerlijk op avontuur te gaan in de sneeuw of gewoon te genieten van het uitzicht. Het was echt moeilijk om favorieten uit te kiezen deze keer, want er zitten zoveel leuke dingen bij. Ook de kleuren van de kleding maken mij super blij.

Ook zijn er verschillende nieuwe kapsels voor mannen en vrouwen, al hebben de vrouwen er aanzienlijk meer dan de mannen. Dit is helaas niets nieuws. Bij de vrouwen zitten er echt veel leuke bij, maar bij de mannen heb ik eigenlijk maar één favoriet. Ook hebben we nieuwe oorbellen voor de dames en een nieuwe bril. Ik had eigenlijk wel wat meer accessoires willen zien, maar de oorbellen en de bril zijn wel echt leuk dus daar ben ik blij mee.

Voor de kinderen en peuters zijn er zoals altijd veel minder nieuwe items, maar ik ben altijd al blij als ze ze niet vergeten zijn. Want mijn kleine Sims willen ook graag een winterlook. Ook ben ik fan van de Japans geïnspireerde kinderkleding, super schattig en mooi. Daarnaast hebben we deze keer ook een stel van de kapsels van de dames en heren voor de kinderen en peuters gekregen. Hier ben ik blij mee want meer kapsels is altijd fijn, ook al ben ik niet van alle kapsels van de heren een even groot fan.

Als laatste hebben we verschillende nieuwe hoofddeksels om je Sims warm te houden en te beschermen tijdens de sneeuwpret. Zo zijn er voor de peuters en kinderen een warme konijnen muts, al is die wel creepy. De kinderen hebben een helm, maar de peuters niet. Schijnbaar is het niet erg in de Sims als je peuters hun hoofd stoten tijdens het sleeën. Voor de volwassenen heb je ook de optie voor een helm; helm met bril of voor de waaghalzen een optie zonder helm.

De kleding van dit pakket maakt mij zeker blij, al zitten er wat kapsels bij bij de heren die ik niet echt snap en een creepy konijnenmuts. De kleding is echt mooi en ik zal deze waarschijnlijk vaak gebruiken. Ook bij de wintersport kleding zit er kleding bij die super geschikt is voor een koude winter in de andere werelden. Na pakketten waar de kleding niet echt mijn ding was, ben ik echt super blij met wat dit pakket te bieden heeft, het is helemaal in mijn straatje. De CES krijgt van mij een duimpje omhoog.

Bouwen en inrichten

In de bouwmodus vind je allerlei nieuwe items om Japans geïnspireerde huizen te kunnen bouwen. Zelf ben ik echt super blij met de nieuwe ramen en deuren en daarnaast ook met de nieuwe bomen en stenen. Altijd leuk om nieuwe opties te hebben bij het aankleden van je tuin. Er zat helaas alleen maar wel één nieuwe vloer bij voor in het huis, de andere zijn om een mooie Japanse rotstuin te maken. Ik had ook graag tegels gezien die mooi passen bij de nieuwe tegels voor op de muur. Ook heb je een nieuwe trap, leuning, hek een fundering en we hebben ook weer iets nieuws voor in je fontein/vijver: waterlelies. Ik ben wel heel blij met de nieuwe items die er inzitten, want dit geeft je echt de kans om een mooie Japanse build neer te zetten.

In de koopmodus vind je ook van alles om er een mooi Japans huis van te maken, maar ik vind de spullen ook heel leuk om te combineren met andere spulletjes die ik al heb. Ik ben echt superblij met alle spulletjes in dit pakket. Er zit een compleet nieuwe keuken bij met open kastjes, echt superleuk. Ook kun je een complete badkamer bouwen, een slaapkamer, woonkamer, er zit voor elke kamer wel iets in.

Ik ben superblij met de spullen die komen met dit pakket voor de bouw- en koopmodus. Alles spulletjes vind ik erg leuk en zijn mooi gemaakt. Ze zijn allemaal mooi met elkaar te combineren want alles komt in matchende swatches, wat ik super fijn vind. Dus ja de bouw- en koopmodus zijn een groot succes in mijn ogen.

Sneeuwpret en klimmen

Dit pakket brengt skiën, snowboarden en sleeën naar je spel. In het begin gaat het niet altijd even goed, maar met wat oefening kan je sim zelf trucjes doen. Ik vind dit een leuke activiteit voor je sims, voor bijvoorbeeld tijdens de vakantie of misschien een dagje weg met familie of vrienden. Ik vind het jammer dat ze geen carrière toegevoegd hebben zoals bijvoorbeeld een sportcarrière voor skiën en snowboarden. Het ziet er wel goed uit, met leuke animaties en ook kinderen kunnen hieraan deelnemen. Als je beter wordt kun je de moeilijkere pistes proberen en meer trucjes doen. Het sleeën vind ik ook een leuke toevoeging; kinderen en peuters kunnen sleeën en sims kunnen ook samen met elkaar sleeën. Super leuk en gezellig dus. Het skiën en snowboarden zijn ook nieuwe vaardigheden waaraan je apart moet werken. Ik heb heerlijk genoten van alle sneeuwpret en ben er echt blij mee. Mijn simself in het begin iets minder, maar ik heb wel gelachen met de valpartijen en gezichtsuitdrukkingen. En de trucjes zijn ook zeker leuk om naar te kijken.

Dan heb je nog een nieuwe vaardigheid: klimmen. Je kunt je sims laten klimmen, klimmen laten oefenen en zelfs een klimuitrusting laten kopen. Als je sims vaardigheid hoog genoeg is kun je ook een excursie doen om Mt. Komorebi te beklimmen naar de top. De excursie moet je met een groep doen en is een sociaal evenement die je kunt plannen via je telefoon. Als je checkt hoe Mt. Komorebi ervoor staat krijg je een waarschuwing dat je kunt doodgaan als je excursie niet goed gaat, dus zorg ervoor dat je sim goed voorbereid is. Ik heb na lang oefenen en veel klimmen en vallen en opstaan, mijn simself naar een hoog genoeg level gekregen en ze kon op excursie. Tot mijn opluchting is ze niet gevallen en doodgegaan want de condities op de berg waren goed en ze heeft de top bereikt. Ik was wel een beetje teleurgesteld op de top want het is gewoon een lege berg. Maar gelukkig is het een verborgen kavel en zou je er iets kunnen bouwen zodat het niet helemaal doelloos is.

De sneeuwpret en klimmen zijn leuke toevoegingen en je sims hebben weer wat nieuwe hobby’s en bezigheden. Ik ben echt blij met het sleeën, skiën en snowboarden, maar het klimmen valt mij een beetje tegen.

Wandelen, relaxen en verkoopautomaten

Je kunt heerlijk wandelen in/op Mt. Komorebi. Waardoor voor mij de wereld heel erg aanvoelt als een vakantie wereld omdat je sims tijdens de wandeling stoppen op toeristische kiekjes te nemen. Je kunt verschillende wandelingen kiezen; bijvoorbeeld naar een bezienswaardigheid, een meditatieve wandeling of een gewone wandeling. Ik vind het wandelen een leuke toevoeging, alleen de beestjes vind ik iets minder. Ik liet mijn sim heerlijk een gewone wandeling maken en ze werd onderweg wel vier keer aangevallen door ongedierte. Dat was naar mijn idee een beetje over de top. Oké, als het één keer gebeurt prima want je kunt spullen kopen zoals spray om ze weg te jagen, maar als je moet zorgen dat je van alles zo’n drie op zak moet hebben wordt het mij een beetje te veel. Dan is het niet echt meer heerlijk wandelen en van de cultuur/natuur genieten. De bosgeesten zijn wel heel leuk en schattig om te zien, dus zeker een aanrader om ook in het donker te gaan wandelen.

Dan kun je na de sneeuwpret of wandeling ook lekker relaxen in de onsen. Dit is eigenlijk een natuurlijke jacuzzi; je sims kunnen er namelijk hetzelfde mee als een jacuzzi (dus ja wel een nieuwe ojaa plek). Het ziet er mooi uit en is natuurlijk heerlijk om in op te warmen na een dag op de piste, maar voegt niet echt heel veel toe aan je spel.
Dan hebben de verkoopautomaten. Hier kunnen je sims spulletjes kopen tegen de insecten en blessures die ze opgelopen hebben op de pistes. Ook heb je automaten met drankjes en eten;  één voor koud en één voor warm drinken en eten. Als laatste heb je de simmie automaat, hier kun je simmies kopen. Je krijgt dan een bal in je inventaris die je moet openen om te zien welke simmie jij hebt en kun je proberen ze allemaal te sparen. Ik vind dit een erg leuke nieuwe collectie en de automaten zijn zeker leuk. Alleen soms geven ze je sim hun item/items niet en zul je er even aan moeten schudden, maar misschien niet te hard…

Het wandelen is erg leuk, voor mij alleen te veel beestjes af en toe. De onsen is voor mij niet echt een fantastische toevoeging, maar past wel perfect op Mt. Komorebi natuurlijk. De verkoopautomaten vind ik wel een erg leuke toevoeging, ik hoop alleen niet dat ik in de toekomst een agressieve tegenkom. Dood door verkoopautomaat is namelijk een nieuwe dood. Ook de nieuwe simmies zijn erg leuk om te verzamelen en zien er leuk uit.

Levensstijlen en festivals

Met dit pakket kunnen je sim ook levensstijlen ontwikkelen. Ik was hier erg benieuwd naar en omdat ik natuurlijk met mijn sim de nieuwe doelen ontdekt heb, kreeg mijn sim levensstijlen die daar aan gerelateerd waren. Je sim kan er meerdere tegelijk hebben en het heeft ook echt invloed op hoe je sim zich voelt en kan ook voordelen en nadelen hebben voor carrières en vaardigheden. Ik vind dit zeker een leuke toevoeging en gelukkig is er ook een optie waarmee je de levensstijlen kan verwijderen die je niet meer wenst te hebben – dankjewel levensstijlcoach! Ook heb je verschillende festivals; elke buurt heeft zijn eigen festival en het ziet er dan zeker gezellig uit op de pleinen.

Je sims kunnen op deze festivals activiteiten doen, speciaal eten kopen en zelfs festivalkleding kopen bij de verkoopautomaat. Het is leuk gedaan en ziet er mooi uit, alleen is het niet heel uitgebreid qua activiteiten. Één van de festivals is ook echt op kinderen gericht – volwassen hebben er eigenlijk niet echt iets te doen. Wel kunnen ze natuurlijk genieten van een lekkernij. Ik vind het wel een leuke toevoeging, want het is een uitje wat je met het gezin of vrienden kunt gaan doen. Van mij had het alleen wat meer activiteiten mogen hebben.

Als laatste wil ik het nog even hebben over de nieuwe baan. Er is er maar één in dit pakket en het is geen interactieve baan dus je sim verdwijnt en komt weer terug. Het gaat om de carrière Salarispersoon. Het is leuk dat er een nieuwe optie is maar ik had ook graag een topsport carrière gezien voor skiën en snowboarden, dat had zo goed gepast in dit pakket.

Mijn conclusie

Ik ben erg blij met Sneeuwpret. Een leuk pakket met leuke kleding, meubels en bouwitems die perfect bij de prachtige nieuwe wereld passen. Leuk dat de wereld bewoonbaar is en ook een vakantie bestemming is. Je kunt heerlijk genieten van de sneeuwpret op de berg met de eeuwige sneeuw, maar ook heerlijk relaxen en genieten van de cultuur.

Mt. Komorebi is prachtig al neigt hij voor mij soms meer naar een vakantiewereld dan een woonwereld. Misschien als er wat meer kavels waren geweest waardoor je van de berg een vakantieoord en van de andere buurten woonbuurten had kunnen maken dat het voor echt perfect was geweest. Verder zijn er wat gemiste kansen zoals de trein en de de skilift die niet gebruikt kunnen worden.

De nieuwe kleding, doelen en eigenschappen zijn een welkome toevoeging aan mijn spel. De kleding is heel leuk en er is ook voor de kinderen en peuters gezorgd deze keer, dus daar ben ik zeker blij mee. Ik ben nog steeds niet uit over de konijnenmuts, maar voor de rest zeker heel tevreden met de heerlijke warme outfits en de meer traditionele kleding.

De koop- en bouwmodus items vallen zeker in de smaak, je kunt er heerlijk en creatief mee bouwen. Ook alles is goed te combineren met de kleurswatches waarin alles komt. De nieuwe ramen en deuren zijn zeker heel welkom en ook de nieuwe keuken is helemaal top.

De gameplay is ook erg leuk. De sneeuwpret is zeker een leuke toevoeging en de berg een superleuke vakantiebestemming voor mijn simmetjes. Sommige dingen had ik misschien wat anders willen zien of wat uitgebreider, maar het stelt zeker niet teleur. Het skiën, sleeën en snowboarden is leuk uitgewerkt en de levensstijlen zijn een leuke toevoeging om je sims weer net wat meer karakter te geven. De carrière vind ik wat magertjes, zoals ik al zei had liever ook iets in de richting van de sneeuwpret gezien.

Dit pakket staat zeker hoog op mijn lijstje van favorieten. Een prachtige nieuwe wereld om te ontdekken en heerlijk in te relaxen. Alles past perfect in het thema sneeuwpret. Ik vind de uitbreidingen altijd al prijzig voor €39,99, maar dit is zeker een goed pakket. Als jij dus van de Japanse cultuur en sneeuwpret houdt is dit pakket zeker een aanrader. Ben je niet zo van de sneeuwpret, dan zou ik zeggen wacht tot een aanbieding.

Ik geef De Sims 4 Sneeuwpret een 8.5 !

Mt. Komorebi is een prachtige wereld die activiteiten en cultuur naar je spel brengt, maar soms voelt het voor mij een beetje aan als een vakantiewereld en er zijn wat dingen die ik graag anders had willen zien. Ik heb natuurlijk niet alles laten zien in mijn review zodat jullie heerlijk zelf van alles sneeuwpret en cultuur kunnen genieten.

Meer over dit pakket:
Praat mee op ons forum in het De Sims 4 Sneeuwpret Topic en geef je mening in TOP Beoordeelt!

Deze review is mede mogelijk gemaakt door EA Benelux, bedankt voor het verstrekken van een code voor De Sims 4 Sneeuwpret!

8.5
De Sims 4 Sneeuwpret 8.5
MissDiwy

MissDiwy

Hoi ik ben MissDiwy, mijn echte naam is Sabrina. Ik vind het heerlijk om De Sims 4 te spelen, maar geniet ook van andere games, een goed boek, een filmpje kijken, lekker creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met mijn katten.