De Sims 4 Peuter Accessoires: Livestream verslag

Hoi allemaal,

Ik heb net de snoezige livestream over De Sims 4 Peuter Accessoires bekeken en heb hier een klein verslagje van gemaakt. Benieuwd naar het pakket? Lees verder!

Creëer een Sim
Dit pakket draait voornamelijk om meer Creëer een Sim (CES) opties voor peuters. Er zit verrassend veel kleding bij met superveel variatie. Bijna ieder kledingstuk heeft meerdere patroon- en effen opties. De meisjes krijgen wat meer kleding dan de jongens, maar veel kleding is ook geschikt voor allebei.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Hieronder zie je de nieuwe kapsels voor meisjes (links) en jongens (rechts). Persoonlijk vind ik het een beetje karig, maar hé..
Leuk weetje: De kleur van de accessoires in de meisjeskapsels verandert ook als je een andere haarkleur kiest!

Afbeelding Afbeelding

Koop- en bouwmodus
Eigenlijk moet ik gewoon ‘ koopmodus’ zeggen, want voor de bouwmodus is er alleen een tuinhekje

Afbeelding

Dit accessoirepakket voegt onder andere het volgende toe aan je spel:

 • Gestapelde kussens (functioneert als woonkamerstoel – je kunt er dus echt op zitten!)
 • Regisseur-stoel
 • Picnictafel
 • Een schattige koelbox op een karretje (je Sims kunnen het karretje helaas niet trekken)
 • Sfeerverlichting voor in de tuin
 • Twee kleden
 • Een nieuwe speelgoedkist
 • Een poppenhuis met eekhoornpoppen
 • Decoratieve ballonnen!
 • Een barbecue
 • Een hek in alle kleuren van de regenboog
 • Een clutter-item bestaande uit plastic bordjes, bestek en servetjes
 • Een glijbaan
 • Een ballenbak
 • Een speeltoestel met tunnels en zo
 • Een gigantische combinatie van de drie bovenstaande speeltoestellen

Speelafspraakje
Natuurlijk mocht het speelafspraakje niet ontbreken. Een tiener of ouder kan een speelafspraakje organiseren als er minstens één peuter in het huishouden is en de organisator minstens één peuter buiten het huishouden kent. Bij het organiseren van het evenement (via de telefoon) selecteer je een verantwoordelijke verzorger (tiener of ouder) en vervolgens de ‘eigen’ peuter(s) en de gasten. Een speelafspraakje is net als een ander feest. Het speelafspraakje kun je thuis organiseren of in een park. Je zult dus doelen krijgen om te vervullen als je van je speelafspraakje een geweldig succes wilt maken!

Leuk weetje: Als je een peuter laat spelen met een object, kan het zijn dat hij of zij, na daarop uitgekeken te zijn, meteen doorgaat naar een ander speeltoestel. Het spelen geldt dus in principe voor alles op de kavel waar mee gespeeld kan worden zolang een peuter daar behoefte aan heeft (speels).

Minder leuk weetje: Deze speeltoestellen (met uitzondering van het poppenhuis) kunnen alléén gebruikt worden door peuters en dus niet door kinderen.

Doen alsof
Peuters hebben een rijke fantasie en kunnen fantaseren dat het grote, gecombineerde speeltoestel een ruimteschip of een gezonken piratenschip is! Wanneer dit gebeurt komen er allerlei schattige graphics tevoorschijn die eruitzien als kindertekeningen! Dit is alleen zichtbaar als je de peuter geselecteerd hebt. Volwassenen kunnen de fantasie- elementen dus niet zien.

Hier is een voorbeeld van het ruimteschip-scenario:

Afbeelding

.. en hier her gezonken piratenschip!
(Vader speelde mee en deed alsof hij een piraat was, maar alleen de peuter kan de hoed op zijn hoofd en het zwaard in zijn hand zien!)

Afbeelding

Favorieten
Mijn favoriet van deze livestream was toch wel de papa die een peutertje op- en van de glijbaan hielp! *smelt*
Het op de glijbaan klimmen en eraf glijden zijn twee verschillende interacties. Een peuter kan dus ook gewoon een tijdje lekker bovenop de glijbaan blijven zitten chillen.

Afbeelding

Verder heb ik nog een close-up van mijn favoriete objecten op een rij!

Afbeelding

Tot zover mijn verslagje! Ik ben benieuwd wat jullie vinden van wat we tot zover van het pakket hebben gezien. Ga he hem kopen? Of is het niets voor jou?

Heb jij de livestream gemist? Kijk hem dan hier terug.

Matcha

Matcha

Hoi, ik ben Matcha, moderator op Town of Plumbobs. Ik speel graag RPG's en natuurlijk De Sims, al sinds het jaar 2000! Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te schrijven, te knutselen en Japans te studeren. Wie weet tot ziens op TOP!