De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier: Nieuwe ziekte en doodsoorzaak

SimGuruGraham legt in een forumpost alles uit over de nieuwe ziekte en doodsoorzaak in De Sims 4 Mijn Eerste Huisdieren Accessoires! [x]

Allereerst, ja… er komt een gevaarlijke, dodelijke, en best besmettelijke ziekte aan. Deze keer heet het “Rabid Rodent Fever”. Als je Sim aan deze ziekte lijdt tot – naar mijn mening – een toch wat afschuwelijke dood is er zelfs een leuke twist te ontdekken in het hiernamaals. Geen zorgen hoor, er zijn stappen die je kan nemen om je Sim te beschermen of te genezen. Dit is hoe het werkt…

Om de eerste uitbraak van de ziekte voor te laten komen moet een Sim gebeten worden door een knaagdier dat in een vies habitat woont. Als dit gebeurt is het enkel een kwestie van tijd tot de Sim de bijwerkingen begint te voelen…

Dag 1
– Je Sim kan last krijgen van een irritant kuchje, of misschien hoofdpijn. Dat gaat natuurlijk wel over… *kwaadaardig lachje* (Niet dus.)

Dag 2
– De symptomen kunnen niet meer aan de kant worden geschoven. Naast duidelijke tekenen van een vervelende koorts zullen de Blaas en Hygiëne balkjes veel sneller leeglopen dan normaal.

Dag 3
– Bovenop de volledig aangezette ziekte is je Sim nu ernsitg besmettelijk. Alleen al in de nabijheid van een Sim met fase 3 “Rabid Rodent Fever” is genoeg om andere Sims aan te steken met de ziekte. De zieke Sim blijft symptomen vertonen, de nalkjes voor Blaas en Hygiëne blijven moeilijk onder controle te houden en daarnaast moeten ze af en toe een sprintje trekken naar het toilet om over te geven. Het is heel onaangenaam voor de Sims.

Zonder behandeling, na 72 uur van “Rabid Rodent Fever”, zal je Sim sterven. Als ze terugkomen in het Hiernamaals zul je zien dat ze zijn veranderd in een schuimbekkende overmaatse hamster-geest. Een angstaanjagend beeld!

Hoe grimmig dit allemaal klinkt, maak je geen zorgen. Sims die de “Rabid Rodent Fever” hebben opgelopen moeten als eerste onderzoek doen over de ziekte op de computer of een bezoekje brengen aan de dierenarts om meer over de ziekte te leren. Eenmaal bijgeschoold kunnen ze een serum bestellen via de computer – na inname brengt dit directe genezing.
Als je deze ziekte volledig wil ontwijken in je spel kun je ook een inenting tegen de ziekte bestellen op de computer –
hiermee is je Sim permanent veilig van de ziekte.

Dat alles gezegd hebbende, laat me nog een paar extra details delen zodat de speculatie niet uit de hand loopt.
Hier wat specifieke details over hoe het allemaal werkt…

  • Elke Sim heeft kans om “Rabid Rodent Fever” op te lopen – Sims uit je actieve huishouden, een andere gespeelde familie voor spelers die rouleren, of een NPC Sim.
  • Alleen Sims in het actieve huishouden dat je momenteel speelt kunnen sterven aan “Rabid Rodent Fever”. Sims uit eerder gespeelde huishoudens, of NPC Sims, zullen zichzelf uiteindelijk genezen van de ziekte.
  • Alleen Sims uit je huidige actieve huishouden kunnen de ziekte aan andere Sims overdragen.
  • Je Sims hebben 72 uur te leven na het oplopen van “Rabid Rodent Fever” – deze tijd staat echter stil als de Sim niet actief is geladen. Bijvoorbeeld: Als je de moeder van je Sim ziek van “Rabid Rodent Fever” thuis hebt gelaten terwijl jij vrolijk rondloopt in de jungle van Selvadorada zul je niet thuiskomen met het bericht dat de moeder is overleden in je afwezigheid. Sommigen zien misschien dat dit een knipoog is naar hoe de ziekte werkte in De Sims: Het Rijke Leven.
  • “Rabid Rodent Fever” kan alleen worden opgelopen door Sims die tiener of ouder zijn. Die vervelende kinderen met hun sterke immuunsysteem…
  • Ondanks dat dood na de ziekte resulteert in een vervloekte geest die terugkeert naar de aarde als een overmaatse hondsdolle hamster, is er nog steeds hoop voor deze arme zielen. Het drinken van het inentingsserum als een geest zorgt ervoor dat ze terug veranderen in hun normale (nog steeds geestige) Sim zelf.

Nog iets anders wat je wil weten over “Rabid Rodent Fever”? Stel je vragen!
(Vragen kunnen worden gesteld op het Amerikaanse officiële De Sims forum: KLIK HIER)

ThePaperSim

ThePaperSim

Hey! Ik ben Patrick, oftewel ThePaperSim. Wat ik geweldig vind aan De Sims is hoe het een platform voor creativiteit is; zo schrijf ik graag verhalen of hang ik de grafische kunstenaar uit. Mede door die passie voor grafische vormgeving ben ik de trotse Grafisch Moderator op Town of Plumbobs!