De Sims 4 Landelijk Leven – Review

Geniet van de rustieke charme van Henford-on-Bagley met dierenvrienden, kakelverse maaltijden en een hechte gemeenschap.

Verken het bos om vriendschappen te sluiten met de bosbewoners of ga naar de stad om de bewoners te leren kennen. Of Sims nu een koe knuffelen, vrienden (of vijanden) worden met hun kippen of enorme groenten telen, het platteland barst van de nieuwe ervaringen en manieren om contact te leggen met de wereld om hen heen.

Ik ben echt enthousiast voor dit pakket! Eindelijk meer dieren (vooral de koe!) voor je Sims om voor te zorgen en het landelijk leven trekt mij wel. Ik ben super benieuwd wat dit pakket allemaal brengt aan cottage core en natuurlijk of er een groot knuffel gehalte in zit.

Henford-on-Bagley

Landelijk Leven komt met de wereld: Henford-on-Bagley. Het is een supermooie landelijke wereld, met een platteland maar ook een dorpsgevoel. De wereld heeft 3 buurten met in totaal 12 kavels. Één van de buurten is echt een boerderijbuurt met wat grotere kavels, de andere is echt een wat meer afgelegen buurt end an heb je nog het dorpje. Dus leuke verschillende buurten om te bezoeken of om te gaan wonen met je sim. Het is zo’n mooie wereld dat ik het jammer vind dat er maar 12 kavels zijn. Ik zou hier veel meer kavels vol kunnen bouwen.

De wereld is echt super mooi en er zijn ook verschillende mooie plekjes te vinden waar je Sims mooie foto’s kunnen maken – en misschien een romantisch aanzoek kunnen doen. Ook zijn er plekjes waar je Sims aan hun vaardigheden kunnen werken en die ze heerlijk samen kunnen bezoeken, buiten de kavels. In het dorpje kun je etalages bekijken, maar helaas kun je er niets kopen. Er zijn wel twee leuke kraampjes waar je boodschappen kunt doen.

Dit landelijke meesterwerk is zeker één van mijn nieuwe favoriete werelden. Het straalt gewoon rust en gezelligheid uit.

Creëer een Sim

We krijgen niet allen nieuwe items, maar ook een nieuw doel en twee nieuwe eigenschappen. Nieuwe doelen en eigenschappen ben ik altijd erg blij mee, al vind ik dat de ‘lactose intolerant’ niet echt passen als eigenschap. Misschien dat ze voor allergieën en dergelijken beter een nieuwe categorie kunnen maken, net zoals voorkeur en afkeer. Er zitten een hele hoop nieuwe items bij voor je vrouwelijke sims en ook een aardig aantal voor de mannen, kinderen en peuters. Zoals gewoonlijk krijgen de vrouwen wel weer de meeste items en de jongens (kinderen) blijven helaas in hun onderbroek staan, geen nieuwe broek voor hen.

De kapsels, kleding en accessoires voor de vrouwen zijn echt in mijn straatje. Ik vind ze hartstikke leuk! Mijn favorieten zijn zeker de aardbeien oorbellen, de kersenjurk, chique schoenen met hakken en het ingevlochten haar met de losse haren voor (allemaal te bewonderen hieronder). Er zit schattige kleding tussen, maar ook echt items waarmee je heerlijk kunt werken op de boerderij zonder bang te zijn om vies te worden. Sommige van de truien vallen weer heel raar, ik denk dat ze het er oversized uit willen laten zien. Voor mij ziet het er alleen heel raar uit en spoort het me niet echt aan om deze te gebruiken. Ik ben zeker heel tevreden en heel blij met alle nieuwe items voor mijn vrouwelijk sims en mijn simselfie is superblij met de kersenjurk. Die jurk wil ik in het echt hebben, dus als iemand weet waar je hem kunt kopen..!

De mannen hebben deze keer ook aardig wat nieuwe items. Helaas wat minder nieuwe kapsels, maar wel weer twee nieuwe opties voor gezichtsbeharing. De items zijn leuk, mooi en allemaal goed bruikbaar. Helaas hebben de mannen niet de bril en handschoenen gekregen die de vrouwen wel hebben. Je kunt denk ik wel zien welke mijn favoriete nieuwe kapsel is. Mijn favoriete nieuwe item bij de mannen is zeker de gebreide koeientrui en de nieuwe pet vind ik ook echt heel leuk. Zeer tevreden dus ook over de mannenkleding; er zitten items in voor casual, maar ook om lekker te werken op de boerderij. Het aantal is wel minder als bij de vrouwen, maar dit is niets nieuws.

De kinderen en peuters zijn deze keer niet vergeten. Zij hebben ook aardig wat nieuwe kapsels en kleding, maar helaas geen accessoires. De aardbeien oorbellen zouden juist zo leuk geweest zijn voor kinderen. Voor de kinderen hebben we hetzelfde schattige en plattelandsthema’s als voor de dames. Er zitten echt leuke nieuwe items blij die ik zeker vaker ga gebruiken. Voor de peuters zit er een superschattige konijntjesjurk bij en een trui met rugzakje. Ik ben natuurlijk voor de koe gegaan, maar er zijn meer leuke en schattige opties. Voor de jongens zitten er ook leuke stoere opties bij en de kinderen en peuters zijn ook helemaal klaar om lekker mee te helpen op de boerderij of gewoon lekker te knuffelen met de dieren.

Alles gezien, ben ik echt superblij met de CES items. Er zitten wat gemiste kansen in, maar de kleding is mooi en past goed bij het pakket. Ook heb je voor alle leeftijdscategorieën iets leuks. Dik tevreden dus met de creëer een Sim van Landelijk Leven.

Bouwen en inrichten

In de bouwmodus vind je alles wat je nodig hebt om een mooie of schattige boerderij te bouwen. Er zitten nieuwe deuren en ramen bij die je supermooi kunt combineren. We hebben meer klimop opties, daar ben ik echt heel blij mee. Ik hou ervan om mijn huizen wat meer aan te kleden dan met alleen ramen. Daarnaast hebben we 3 geweldige nieuwe struiken gekregen: een koe, konijn en kip. Verder is er super schattige dankdecoratie met een kip, konijn en vos. Ook hebben we leuke nieuwe muurbekleding gekregen, een mooie houten vloer en nieuwe tegels als vloeren en als terreinverf. Al heeft de terreinverf helaas maar 1 kleurenoptie. We hebben nieuwe hekjes met bijpassende poorten en een nieuwe trap met leuning. Ik ben echt blij met de nieuwe spulletjes en kan dus lekker aan de slag om schattige boerderijtjes te bouwen voor mijn sims. Ook hebben ze 2 nieuwe kaveluitdagingen toegevoegd zodat je jezelf wat meer kunt uitdagen tijdens het spelen.

Ook de koopmodus biedt heel veel leuke spulletjes voor jouw boerderij. De belangrijkste zijn toch denk ik wel het kippenhok en de stal natuurlijk. Wie wil er nu geen kip, lama of koe naast zijn huis. Er zitten spulletjes in voor binnen maar ook voor buiten wat je verwacht bij een landelijk leven pakket. Alle spulletjes die erbij zitten zijn mooi gemaakt en erg leuk. Er zit eigenlijk geen één item bij waarvan ik zeg: die had voor mij niet gehoeven. Superleuke items en het is moeilijk om een favoriet te kiezen omdat er zoveel leuke dingen bijzitten. Maar als ik echt moet kiezen ga ik voor het vetplant lampje. Ik vind het gewoon echt iets hebben!

Bouw en koopmodus hebben allebei mooie en leuke spulletjes die echt passen bij het thema. Ik ben er erg blij mee, al moet ik wel zeggen dat de koopmodus een beetje matig aanvoelt na Interieurdesigner. Het zijn minder spulletjes en bij interieurdesigner zaten zelf twee keuken sets in. Van mij hadden ze er wel meer decoraties in mogen stoppen en misschien een andere optie voor de stal en het kippenhok. Maar al met al toch een geslaagde bouw en koopmodus voor mij.

Landelijk Leven

Met het nieuwe doel plattelandverzorger kun je je landelijk leven beginnen. Om echt landelijk te kunnen leven zit er ook een nieuwe kavel challenge bij. Als je deze aanzet kun je alleen koken als je daadwerkelijk de benodigde ingrediënten in huis hebt. Een leuke toevoeging vind ik, want dit maakt het weer net iets echter. Je kunt dan dan heel landelijk dus je eigen ingrediënten verbouwen en verzamelen op jouw boerderij of landelijk huisje. Ook kun je in de buurt zoeken naar ingrediënten natuurlijk. Aangezien ik net begon en dus nog geen ingrediënten bezat, heb ik dus als eerste maar boodschappen besteld via de telefoon. De bezorger komt dan je boodschappen brengen en je kunt de bezorger zelf een fooi geven. Wil je geen bezorgkosten betalen of leeft jouw Sim buiten het netwerk, dan kan deze boodschappen doen bij de schattige kraampjes in het dorp. Let dan wel op de tijd, want deze zijn niet altijd geopend. Werkende Sims willen ook graag wat vrije tijd om hun hard verdiende centjes uit te geven.

Met landelijk leven komen ook de enorme gewassen naar je spel. Om ze enorm te krijgen moet je natuurlijk wel goed voor ze zorgen. De gewassen kun je kopen in het dorpje bij het kraampje van Agnes Rimpelbil of door op je lapje grond te klikken. Om de gewassen enorm te krijgen moet je natuurlijk goed voor ze zorgen door ze water te geven, beestjes te spuiten, onkruid te wieden en ze te bemesten. Er zijn af en toe ook andere interacties zoals aanmoedigen om te groeien en nog meer. En natuurlijk kun je als trotse Sim dan een selfie maken met je gewas, dit vind ik zeker een leuke toevoeging. Ik hou ervan om foto’s aan de muur te hangen en je hebt bewijs van je gewas nadat je hem hebt opgegeten of ingeblikt. Je kunt de gewassen ook bewaren voor één van de nieuwe braderieën. Want misschien heb jij wel het perfecte gewas voor een leuke prijs.

Inblikken is een nieuwe interactie bij de koelkast, een nieuwe manier voor je Sims om te koken. Het is dus geen nieuwe vaardigheid. Je kunt van alles inblikken, ik heb mijn enorme champignon ingeblikt en was zeker niet teleurgesteld. Ik kreeg 12 potjes en die verkochten voor meer dan 1000 simoleons. Niet slecht, al zeg ik het zelf! Je kunt nog veel meer dingen inblikken naast je enorme gewassen. Een paar voorbeelden zijn frambozenjam en chocoladesiroop, jammie! Mijn sim heeft erg veel plezier gehad met het inblikken er je houdt er ook nog eens leuke nieuwe producten aan over. Je kunt ze ook een hele tijd bewaren of gewoon lekker opsnoepen.

Landelijk leven kun je nu dus ook écht. Je kunt heerlijk je eigen producten verbouwen op je eigen boerderij of gewoon een huis als je dat fijner vindt. De grote gewassen zijn een superleuke toevoeging en het inblikken is ook een welkome nieuwe manier van koken voor mij. Het doel helpt je om op weg te komen, dus zeker ook leuk om te hebben. Het past perfect bij het thema van het pakket.

Nieuwe dierenvrienden

Je vindt verschillende nieuwe dieren in dit pakket, namelijk koeien, kippen, lama’s, konijnen, vossen en vogels. De eerste drie kun je houden in de stal of kippenhok. De konijnen hebben een boomstronk waar ze wonen en de vogels een iets hogere boomstronk, maar de vossen hebben geen huisje. Ik ben altijd blij met meer dieren aangezien ik een dierenliefhebber ben. Dus dit past zeker in mijn straatje.

Koeien en lama’s kun je houden op je boerderij in een stal. Je moet natuurlijk goed voor je dieren zorgen om ook goede producten te krijgen. Ook kun je een relatie opbouwen met je dieren, superleuk natuurlijk. De koe voorziet je van melk en de lama van wol. Je kunt je koe en lama elke dag melken en scheren. Ik heb superveel plezier gehad met mijn koe en lama en ben zeker blij met deze dieren. Je kunt ze wassen, voeren, aaien, met ze praten en je kunt ze ook lekkernijen geven, die je zelfs zelf kunt maken. De lekkernijen kunnen invloed hebben op je producten of op je dier. Ik had ineens een rode lama. De lekkernijen vind ik zeker een leuke toevoeging want het brengt net dat beetje extra. De stal moet je natuurlijk ook schoon houden en ervoor zorgen dat er voldoende eten aanwezig is. Bij het schoonmaken kun je ook mest krijgen, die kun je dan mooi weer gebruiken voor je enorme gewassen.

In een kippenhok kun je tot wel 8 kippen houden, super leuk. Ook voor hen moet je goed zorgen en ik ben ook een aantal keren echt aangevallen door een kip omdat ik deze niet genoeg aandacht gaf. De kippen leggen eieren en ook zij hebben verschillende interacties. Kippen kun je niet wassen, maar je moet ze wel natuurlijk een schoon hok geven. Ook hier kun je mest krijgen van het schoonmaken en de kippen lusten graag een lekkernij. De lekkernijen kunnen invloed hebben op de eieren die je kippen leggen. Als je een haan hebt kunnen je kippen ook een broedei leggen. Deze kun je dan uitbroeden in je kippenhok en krijg je een schattig klein kuikentje. Ook heb je speciale kippen; ik had het geluk een gouden broedei te krijgen en wat een mooie gouden haan werd dat! Helaas heeft ook een kippen-, koeien- of lamaleven een einde en komt magere Hein ze op een zeker moment halen. Hij neemt wel netjes afscheid voordat hij je kippetje meeneemt.

De konijnen, vogels en vossen zijn dieren die gewoon rondlopen, ze zijn niet van jou. Je kunt wel vrienden met ze worden en de konijnen kunnen ook gezellig helpen met tuinieren. Ze zijn niet hetzelfde als de kippen, lama’s en koeien. De konijnen en de vogels hebben een huisje, dat je ook kunt plaatsen op je kavel. De vossen komen vooral langs als de kaveluitdaging voor de vossen aanzet. Ze komen voor mij iets te veel langs, ik was op een gegeven moment alleen nog maar vossen aan het wegjagen dus heb deze uitdaging op een gegeven moment maar uitgezet. De vogels en konijnen geven je ook cadeautjes als je een goede vriendschap opbouwt. Van de vossen weet ik het eerlijk gezegd niet, want die waren me dus vooral aan het irriteren. Ze stelen eieren, vallen de konijnen aan en komen ook gewoon je huis binnen. Mijn wilde konijnen zijn wel stoer hoor, ze versloegen zo de vos in een gevecht! Ook heb je verschillende interacties voor de dieren. Mijn favorieten zijn toch echt de super schattige konijntjes.

Je kunt je dieren ook kleding aantrekken. Superschattig en leuk natuurlijk, en als je het accessoirespakket Uitgebreid Breien hebt kunt je het zelfs voor ze breien. Ik vind de dierenkleding wel erg prijzig, dit is jammer want het is niet echt realistisch. Bijna 200 simoleons voor een hoed voor je kip, dat is gewoon belachelijk. De kleding is erg leuk en schattig, maar wie de prijzen bedacht heeft moet zich schamen.

Pas wel op met de schattige konijntjes en kippen, want als je niet lief bent tegen ze bedenken ze zich geen moment en vallen ze je aan. Het kan zelfs je dood worden. Hiervoor heb ik mijn mannelijke simselfie even gebruikt, want ik was al vriendjes met iedereen. Mijn sim had geluk en ging niet dood. Het duurde wel heel lang voordat de kip en het konijn me aanviel, maar ik heb al voorbeelden gezien waarbij het sneller ging en de sim gelijk doodging, dus ik denk dat ik gewoon geluk heb gehad en diertjes met een goed hart op mijn kavel had.

Ik ben super blij met de nieuwe dieren in het spel. De koeien zijn mijn favoriet, maar daar twijfelde ik al niet aan in het begin. De vossen vind ik iets minder, het was denk ik beter geweest als ze met de challenge in iets mindere mate aanwezig zouden zijn. De kleding is super schattig en leuk, alleen in mijn ogen veel te duur. Dat vind ik echt jammer. Maar uitgespeeld met de dieren ben ik nog lang niet. Voor mij is dit als dierenliefhebber zeker het beste onderdeel van het pakket.

Borduren

De nieuwe vaardigheid in dit pakket is borduren. Hierbij kun je verschillende ontwerpen maken en natuurlijk worden het er meer naarmate je beter wordt. Ook zijn er 3 verschillende maten. Je borduurwerken kun je neerzetten of ophangen. Verkopen kan ook natuurlijk. Voor het ophangen moet je wel een aparte interactie uitvieren, duurde even maar ik had hem gevonden. Mijn sim had op de één of andere manier een voorkeur om te borduren met haar voeten in het zwembad, wel heerlijk verfrissend natuurlijk. In het begin ging het allemaal niet zo snel want als je sim zich teveel in zijn of haar vingers prikt stoppen ze en kun je een tijdje niet borduren. Dit gebeurde helaas best veel en mijn sim is niet onhandig, dus dat was wel een beetje irritant. Plak er een pleister op en ga door!

Een leuke nieuwe vaardigheid en voor mij zeker welkom. Er zitten leuke ontwerpen bij en als je goed genoeg bent kun je zelfs borduren met referentie. Ik wou alleen dat die sims zich iets minder in hun vingers zouden prikken.

Braderieën

De braderieën vallen voor mij heel erg tegen. Je hebt 5 verschillende, dus voor elke boer iets, maar de braderie zelf is een beetje saai. Er is niet veel te doen en het uitreiken van de prijzen verloopt ook niet echt lekker vind ik. Bij de koebraderie had ik meegedaan met mijn koe en melk. Zoals op mijn plaatje te zien is waren er twee koeien die meededen en er waren 3 deelnemers voor de melk. Mijn koe werd derde en mijn melk won niet, ook al was de kwaliteit van mijn melk uitstekend en die van de anderen gewoon. Heel moeilijk is het toch niet om uit te rekenen dat je met  twee deelnemers geen derde prijs hebt? Oké, je krijgt een lintje omdat je mee hebt gedaan, maar heel speciaal voelt het zo niet.

Ik had meer verwacht van de braderieën, maar helaas vallen deze voor mij echt tegen. Het enige voordeel wat ik heb gevonden is dat je je producten voor meer kunt verkopen.

Geld verdienen

Je kunt geld verdienen in dit pakket door verschillende dingen te verkopen zoals je gewassen, je dierlijke producten en je borduurwerkjes. Maar je kunt ook klusjes doen voor dorpsbewoners. Er zijn verschillende bewoners waar je klusjes voor kunt doen zoals de burgemeester, de dame van het kruidenierszaakje, de bezorger en nog een stel andere. Naast geld kun je met deze klusjes ook andere producten en voorwerpen verdienen. Zo kun je upgrade-onderdelen voor vee krijgen waarmee je je stal en kippenhok kunt upgraden, erg handig voor die vervelende vossen. Niet alle klusjes geven deze, maar er staat netjes aangegeven bij het klusje wat je kunt verdienen. De klusjes zijn ook een mooie kans om de dorpsbewoners beter te leren kennen.

Ik vind de klusjes een leuke manier om geld te verdienen en ook om spulletjes te krijgen. Er zit geen baan in dit pakket, maar ik vind dit net zo leuk. Je kunt wel 3 klusjes tegelijk doen, dus je hoeft je niet te vervelen. Je bent er heerlijk mee bezig en leert meteen de dorpsbewoners beter kennen.

Mijn conclusie

Zeker één van mijn favoriete uitbreidingen! Wat heb ik een plezier gehad met dit pakket. Je krijgt een prachtige nieuwe wereld, je kunt je eigen dieren houden en heerlijk landelijk leven. Alles in het pakket past mooi bij het thema en je hebt ook echt alles bij de hand voor je sims om Landelijk te Leven.

De wereld is prachtig, ik had alleen iets meer kavels willen hebben. Want wie wil er nu niet meer opties in deze mooie wereld? Alles is mooi aangekleed en past mooi bij elkaar. Zeker een wereld om heerlijk rond te wandelen en ook dingen te ontdekken. Ik heb niet alles verklapt in mijn review!

De kleding in dit pakket past perfect bij het thema. Het zijn mooie ontwerpen en leuke kleuren die goed bij elkaar passen. Ik vind het jammer van dat de vorm van sommige kleding er raar uitziet want het zijn echt leuke items en ik zou ze waarschijnlijk meer gebruiken als mijn sims geen rare vorm kregen. Daarnaast zijn de kleintjes deze keer niet vergeten en dat is altijd fijn. Mijn favoriet is 100% de kersenjurk, prachtig!

De bouw en koopmodus van dit pakket zijn helemaal in mijn straatje. Mooie spulletjes om een landelijk huisje, boerderij of echte cottage core hut te maken. De kleuropties zijn mooi, de voorwerpen zijn mooi gemaakt. Een prachtige nieuwe keuken en superleuke nieuwe klimopplanten. Ik ben blij! Alleen de koopmodus voelt wel een beetje leeg na Interieurdesigner.

De gameplay van dit pakket is ook zeker in mijn straatje, want dieren! De dieren zijn mooi gemaakt, de interacties zijn leuk en schattig en ik kan eindelijk mijn eigen koe houden. De klusjes zijn leuk gedaan, er is een nieuwe ‘o jaa!’ plek, nieuwe manieren voor je sims om dood te gaan (of om ze uit te moorden), je kunt boodschappen doen en een nieuwe vaardigheid leren. Alleen de braderieën vallen voor mij echt tegen, ik had gehoopt op iets meer interacties en de beoordeling klopte in mijn ogen niet.

Dit is voor mij zeker een geslaagd pakket. Een prachtige nieuwe wereld, leuke nieuwe spulletjes, alles om landelijk te leven en koeien! Wat wil je nog meer. Ik vind €39,99 altijd heel prijzig voor een uitbreiding van een spel. Als ik dit pakket vergelijk met andere uitbreidingspakketten vind ik het zeker wel meer de prijs waard.

Ik geef De Sims 4 Landelijk Leven een 9 !

Landelijk Leven biedt je een heerlijk manier aan om landelijk te leven. Het brengt een prachtige nieuwe wereld met zich mee, mooie items, een nieuwe vaardigheid en dieren! Ik heb heerlijk genoten van dit pakket.

Als laatste wil ik natuurlijk nog wel even wat screenshots delen van Agnes Rimpelbil op haar best.

Meer over dit pakket:
Praat mee op ons forum in het De Sims 4 Landelijk Leven Topic en geef je mening in TOP Beoordeelt!

Deze review is mede mogelijk gemaakt door EA Benelux, bedankt voor het verstrekken van een code voor De Sims 4 Landelijk Leven!

 

9
De Sims 4 Landelijk Leven 9
MissDiwy

MissDiwy

Hoi ik ben MissDiwy, mijn echte naam is Sabrina. Ik vind het heerlijk om De Sims 4 te spelen, maar geniet ook van andere games, een goed boek, een filmpje kijken, lekker creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met mijn katten.