De Sims 4 Kinderkamer Accessoires: Livestream verslag

Deze vrijdag hielden SimGuruDrake, SimGuruGraham en Thomas, geen SimGuru, maar een designer voor De Sims 4 een livestream over De Sims 4 Kinderkamer. SimGuruGraham vond het leuk dat Thomas dit keer aanschoof, zodat wij fans meer mensen uit het simsteam te zien krijgen.

De Sims 4 Kinderkamer accessoires is het allereerste pakket dat alleen, en dan ook echt alleen voor kinderen gemaakt is. Al kunnen sims van andere leeftijdsfases wel kijken naar bepaalde activiteiten, denk aan het battle station en de poppenkast, of meedoen met het verzamelen van de leegmonsterkaarten. Alleen kunnen ze zelf geen gebruik maken van deze voorwerpen.

CAS
Als eerste kregen we de nieuwe content uit CAS te zien. Er zijn een hoop nieuwe shirtjes bijgekomen. Tien voor de jongens, en de meiden hebben er nog 4 extra bij. Vooral leuk zijn de diverse printjes en type shirtjes die dit accessoirespakket met zich meebrengt. Shirtjes met een geometrische print, shirtjes met Koolala (Coolala in het Engels) die mij erg doet denken aan Stitch van Lilo en Stitch, een shirtje met een tienerpopster erop, en toch wel mijn absolute favoriet: het spaceshirt met een kat erop. Er is gezegd dat deze kat geïnspireerd is op de kat van SimGuruPizza.

Ook komt het accessoirespakket met leuke nieuwe kapsels. Twee kapsels voor jongens, waarvan een met gekruld haar. Leuk, want daar hebben we er nog niet veel van. Deze kapsels zijn ook beschikbaar voor meiden, plus de twee kapsels die we al konden bewonderen in de trailer. Denk aan het losse haar met dat ene vlechtje in en de hoge staart met strik.

Ook zit er een nieuw paar schoenen in dit pakket. Deze komt in meerdere printjes. Hippe galaxy print die matcht met dat kattenshirt. Ook is er een Metalic print en het schijnt dat deze glanst als er licht op valt.

Afbeelding

Koop- en bouwmodus
In de bouwmodus is er niet veel nieuws te ontdekken. Er zijn geen nieuwe vloertegels en behang. Wel zijn er twee kant en klare slaapkamers in de bouwmodus te vinden. Verder komt het pakket met nieuwe voorwerpen die geschikt zijn voor kinderen, maar ook andere levensfases. Denk aan bedden, kasten en spiegels. Ze hebben een naturelpatroon, maar ook een patroon met leuke kinderdecoratie erop. Zo kunnen de volwassene sims ook gewoon het bed gebruiken zonder er oncomfortabel van te worden. Ook kregen we een aantal lampen te zien. Er zijn nieuwe lantaarnlampen voor aan het plafond en ook hebben we een leuke raketbureaulamp gezien. Verder krijgen de kinderen een nieuwe speelgoedkist en zijn er twee nieuwe boekenkasten, waar ook boxen in staan. Leuk, want veel kinderen bewaren hun speelgoed in boxen.

Afbeelding

Er is in dit pakket veel aandacht besteed aan decoratie. ZO kan je de kinderkamers echt inrichten en matchen met de persoonlijkheid en wensen van je sims. Er is diverse decoratie met een sportthema. Denk aan een ingelijst sportshirt. Er is een leuke 3D vlinderdecoratie die je aan de muur kunt hangen, en zelfs oplicht in het donker. Ook zijn er posters met sportthema’s en popster thema’s. Zo kan je een slaapkamer echt een persoonlijkheid geven.

Afbeelding

Wat je misschien meteen zal zien is dat deze stijl meer gericht is op de iets oudere kinderen. Denk aan tieners, die al dromen over de middelbare school, en niet meer bezig zijn met kinderachtig tikkertje spelen. Dit is anders dan de kinderstijl die we gewend zijn uit het basisspel, wat zich meer richtte op de jongere kinderen, net baby-af.

Poppentheater
Een nieuw gameplay voorwerp in dit pakket is het poppentheater. Het poppentheater heeft in totaal 5 verschillende verhalen waarbij je verschillende achtergronden en handpoppen in actie ziet. Je kan niet meteen alle 5 verhalen vertellen. Je begint met twee verhalen en de andere drie moet je vrijspelen door je sociale vaardigheid te verbeteren, wat je sim ook doet door middel van de poppenkast. Naast dat je verhalen ermee vrijspeelt, word je sim ook beter in het uitvoeren van de verhalen. Met een lage sociale vaardigheid kan je sim podiumvrees krijgen, een zin vergeten of per ongeluk een hand zonder pop erop omhoog steken. De poppenkast is alleen te gebruiken door kinderen, maar sims van andere levensfases kunnen wel van de show genieten. Daarnaast is de poppenkast een actie die je sim uit zichzelf kan uitvoeren. Je hoeft je sim hiervoor niet aan te sturen. Een leuk item dus om ook op diverse openbare locaties neer te zetten, zoals een bibliotheek.

Afbeelding

Goede voorbeeld
De livestream had een lollige sfeer. Wat het leuke is aan deze livestream is dat er een chat aan verbonden is. Als je een account hebt op twitch kan je dus een berichtje per 2 á 3 minuten sturen, zodat de chat niet te druk wordt met al die simsfans, zoals een vraag. Er werden daardoor soms opmerkingen gemaakt over het goede voorbeeld van de SimGuru’s. Zo werd er zo nu en dan een cheat gebruikt, zoals freerealestate on en geldcodes. Zo nu en dan werd er ook een developercode gebruikt die wij als spelers niet kennen. Een ander grappig moment was dat de SimGuru’s niet verantwoordelijk omgaan met jonge kinderen. Ze laten spelen tot 5 uur in de ochtend en hopen op leegmonsters onder het bed.

Verder nog…
De Sims en de kamers die in de aankondigingstrailer te zien waren, komen dinsdag, na de release van Kinderkamer accessoires, op de galerij te staan. Graham heeft ook de bibliotheek en de slaapkamer aangepast, speciaal voor deze livestream. Hij zal deze ook uploaden op de galerij.

Er is een nieuw televisiekanaal en een nieuw muziekkanaal. Het nieuwe televisiekanaal komt onder andere met de cartoon over void critters (leegtewezens). De rest werd voor ons als een verrassing gehouden. Dus kijk vooral mee met je simkids als je het pakket hebt aangeschaft.

Een van de vragen die aan het einde van de livestream werd gevraagd ging over logeerpartijtjes. Deze zitten helaas niet in dit accessoirespakket.

De vragen over monsters onder het bed vonden de Guru’s en Thomas lastig te beantwoorden, omdat zij niet aan deze feature hebben gewerkt. Er is namelijk een team wat aan dit accessoirespakket heeft gewerkt, en een ander team dat aan de gratis updates werkt. Mocht je nog een vraag hebben over de monsters onder het bed, kun je deze stellen aan SimGuruRuskii op twitter. Vragen over het pakket zijn welkom bij SimGuruGraham. Daarnaast hoopt hij ook op vele screenshots zodra het pakket uit is.

Leegtewezens
Een groot onderdeel van de livestream ging over de leegtewezens (Voidcritters in het engels). Dit onderdeel van Kinderkamer accessoires brengt diverse vormen van gameplay en decoraties.

Afbeelding

Sparen
Het begint allemaal met de verzamelkaarten. Er zijn 20 stuks, maar alle 20 komen ze in een reguliere en een limited edition , dus eigenlijk kun je 40 kaarten sparen. Maar zodra je alle 20 wezens verzameld hebt krijg je een plakkaat (Master of all Void Critters) om aan je muur te hangen. Er zijn meerdere manieren om aan deze kaarten te komen. Je kan in de wereld op zoek gaan. Laat je kind zoeken in prullenbakken, al zal de hygienebalk niet heel blij met je zijn, of steek je arm in een boomstam. Door in de wereld op zoek te gaan heb je kans om de limited edition kaarten tegen te komen. Een andere manier is om booster packs te bestellen via de computer. Je kan een losse booster pack kopen, of een set van vijf. Alleen is het, vergelijkbaar met de pokemonkaarten uit onze jeugd, een verrassing wat er in je pakje zit. Het kan dus voorkomen dat je een kaart dubbel hebt. De laatste manier is, maar dan moet je wel al kaarten in je bezit hebben, om kaarten te ruilen met andere kinderen. Deze optie vind je bij het kopje ‘vriendelijk’. Als het andere kind het goed vind krijg je een menu waar je alle kaarten van jouw SimKind ziet en klik je er een aan om te ruilen. Je kan niet kijken in de inventaris van het andere kind, dus het is een verrassing wat je terugkrijgt. Al zal de waarde, denk aan zeldzaamheid en power level, ongeveer hetzelfde zijn. Maar let op. Het blijft een risico. Er bestaat niet voor niks de uitdrukking: “van ruilen komt huilen!”

Ook leuk om te weten. Je sim kan, zodra deze opgroeit en zelf kinderen krijgt, de kaarten doorgeven aan hun kinderen. Deze kun je uit het inventaris van de ouder naar het inventaris van het kind slepen. Ook kan je de kaarten, net zoals je gewent bent met andere voorwerpen uit de inventaris, verkopen voor simoleons. Mocht je kaart een hoger power level hebben, heeft dit geen invloed op de prijs. Die blijft hetzelfde.

Afbeelding

De wezens
De leegtewezens hebben allemaal een eigen naam, element en beschrijving over het wezen en de tv-show waar het in voor komt. Deze is te lezen op de kaart. De beschrijvingen zijn best lang, wat blijkbaar een kenmerkend eigenschap is voor SimGuruGraham. Er zijn 5 verschillende elementen en 4 wezens per element. De elementen zijn: aarde, vuur, water, wind en “void” (ik gok leegte). Dit laatst zit tussen licht en donker in, werd er op de livestreams gezegd.

Trainen
De wezens op je kaarten kunnen een powerlevel hebben van niveau 1 tot maximaal niveau 10. Dit kun je trainen op het strijdstation. Je simkind stopt de kaart in het apparaat en het beestje verschijnt in beeld en traint daar met een Freezer Bunny. De Freezer Bunny valt zelf niet aan, maar blokkeert alleen de aanvallen van jouw leegtewezen. Door middel van deze trainingen stijgt het power level niveau wat je een grote kans geeft om een battle tegen een ander kind te winnen.

Afbeelding

Strijden tegen andere simkids
Met het strijdstation kun je andere simkids uitdagen tot een duel. Beide kinderen voeren een kaart in en de figuren verschijnen op het scherm. Naast je figuur zie je ook een achtergrond op het strijdstation. Deze kunnen wisselen want er zijn er meerdere. Jouw wezen van te voren trainen kan goed van pas komen, of weten welke kaart je tegenstander gebruikt. Zo was er in de livestream een battle tussen een level 2 vuurelement tegen een level 1 waterelement. Het werd dus echt een strijd tussen power level tegen element kracht. Hoewel het wezen van het vuurelement een hogere power level had, won het figuur uit waterelement, want water is sterker dan vuur.

Het strijdstation is geen voorwerp wat je sim zal gebruiken in vrije wil. Het is echt een interactie die jij zelf moet aansturen. Het kijken naar een strijd tussen twee simskids is wel uit vrije wil van sims die toevallig in de buurt zijn. Daarnaast kunnen toeschouwers juichen of boo roepen mocht een van hun vrienden of vijanden aan het spel meedoen.

Afbeelding

Decoratie
Naast dat je de leegtewezens kunt sparen, kun je ook je muur volplakken met stickers en posters over deze figuren. De wezens zijn per element onderverdeelt in de koopmodus.

Tieners, volwassene en ouderen
Sims van andere levensfases dan kinderen hebben niet alle mogelijkheden die de kinderen hebben. Zij kunnen wel de kaarten sparen, maar kunnen geen gebruik maken van het strijdstation. Wel kunnen ze een strijd tussen twee kinderen aanschouwen, al ziet dat er voor hun anders uit. Zij zien alleen maar twee figuurtjes over een scherm heen en weer bewegen, maar kinderen, met hun grote fantasie, zien ook gevechtselementen op het scherm. Mocht je sim nou de eigenschap ‘kinderachtig’ hebben, dan kunnen zij wel deze elementen zien aangezien zij dezelfde kinderlijke fantasie hebben als kinderen.

En nog een kijkje achter de schermen van SimGuruSteve via Twitter:

Afbeelding

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.