De Sims 4 Interieurdesigner – Review

Transformeer levens door ruimtes te transformeren

Laat de dromen van je klant uitkomen in het Interieurdesigner Game Pack. Elk huis barst van ongerealiseerd potentieel en alleen jij kunt het in iets weergaloos veranderen. Leer je klanten beter kennen en richt de ruimte naar hun smaak in, maar wel binnen budget natuurlijk! Het juiste ontwerp kan levens veranderen.

Toen dit pakket aangekondigd werd was ik gelijk heel blij. Het past precies in mijn straatje; ik vind het heerlijk om huizen te decoreren in de Sims. Na het zien van wat van de nieuwe meubels werd ik nog enthousiaster. Wat een mooie spulletjes en ook super praktisch. Om het kort te houden, ik ben in eerste instantie super enthousiast voor dit pakket!

Creëer een Sim

Natuurlijk hebben we weer een aanvulling op de spulletjes in CES. De dames hebben een redelijk aantal spullen (als je de kinderen en peuters niet meerekent), maar de heren worden weer teleurgesteld. Dit begint gewoon te worden, maar je kunt altijd hopen toch?

Voor de dames zitten er echt wel wat kledingstukken bij die ik waarschijnlijk veel zal gaan gebruiken. De kapsels vind ik niet zo, maar dat is misschien persoonlijke smaak. De sieraden vind ik wel erg leuk. Voor de mannen is er niet zo veel en er zijn maar twee kapsels waarvan er één wel mee door kan. Favorieten bij de mannen niet echt dus, de broeken zijn prima en er zit een shirt bij die ik wel echt leuk vind. Ook heb je kledingstukken die je vrij moet spelen met de carrière. Leuk natuurlijk voor de gameplay, maar iets minder als je gewoon een sim wilt maken. Je kunt natuurlijk een cheat gebruiken om deze te ontgrendelen. De nieuwe sieraden (alleen voor de dames) vind ik wel erg leuk! Hier wat outfits die ik heb samengesteld met de items die ik het mooist vind.

Ook zitten er in dit pakket wat outfits die echt gericht zijn op de carrière van een interieurdesigner. Erg leuk dat deze erbij zitten, al is er voor de mannen weer  niet veel keus. Voor de dames vind ik het erg leuk dat er een schone en ‘vieze’ outfit bij zit. Dat is handig voor de verhalenvertellers onder ons. Ook is er een shirt met schort voor man en vrouw. Bij de dames vind ik hem wel leuk staan, maar bij de heren wat minder. Dit zijn de outfits:

Voor de kinderen en peuters zit er helaas weer niet veel bij. Bij de kinderen hebben de dames en heren eigenlijk maar 1 nieuw kapsel. Bij de dames heb je namelijk één met babyharen en één zonder. De kleding is ook erg karig voor de dames. Wel een erg leuk jurkje voor de kinderen en peuters, maar de mannen laten ze letterlijk in hun onderbroek of luier staan. Ik heb de peuters ook maar een basisspel kapsel gegeven, want kaal vond ik ook zo zielig. Erg jammer weer! Het kapsel van de kinderen had ook prima voor de peuters gekund.

Al met al valt CES best wel tegen voor mij. Voor mijn vrouwelijke Sims zitten er wel wat leuke items bij, maar ook weer items die er raar uitzien of die niet echt mijn smaak zijn. De kinderen en peuters hebben een schattig jurkje, maar voor de mannen valt het echt zwaar tegen. Voor hen zitten er leuke schoenen en één echt leuk shirt bij, misschien twee. Niet mijn favoriete pack voor CES dus.

Bouwen en inrichten

Dit is wat in eerste instantie vooral mijn aandacht trok. De hoekbank, de kasten en nieuwe spulletjes voor de keuken. Dus ik heb zeker hoge verwachtingen van de koopmodus. maar brengt de bouwmodus ook mooie dingen met zich mee?

Nou, met de bouwmodus zijn we snel klaar hoor. We hebben 3 nieuwe deuren en een nieuw behang voor de muur en dat is alles voor bouwmodus. De deuren zien er leuk uit, maar er zitten geen ramen bij. Erg jammer! Het behang vind ik wel echt superleuk, al wou ik dat er meer swatches (kleuropties) voor waren!

Over de koopmodus ben ik wel echt tevreden, maar dat verwachtte ik eigenlijk ook al. De kleurswatches zijn mooi, maar ik wou dat ze wat beter aansloten bij ook andere items die we al hebben. De houdkleuren lijken elk pakket anders te zijn, wat jammer is want dan kun je niet echt veel combineren als je je daar aan stoort. Je hebt voor elke kamer wel iets nieuws. Ik ben vooral heel blij met de toffe nieuwe keukenkastjes, kledingkast opties, tv meubels opties, de bank, de nieuwe bedden, eigenlijk alles wel. Er zitten ook decoritems bij voor in de kasten en wat nieuwe planten. Die had ik misschien wel meer willen zien, evenals schilderijen. Aangezien het een interieurdesigner pack is had ik daar toch net iets meer van verwacht. Hier wat kamers die ik gemaakt heb met de nieuwe items:

De bouwmodus valt tegen, maar de koopmodus is echt supertof! Ik ben helemaal weg van al die nieuwe spulletjes. Je kunt er zo lekker creatief mee bezig zijn en er zijn weer een heleboel nieuwe opties bijgekomen voor het inrichten van je huizen. Van CES en bouw/koop komt de bouw en koopmodus zeker als sterkste uit de bus.

Gameplay

De trailer liet zien hoe je als interieurdesigner aan de slag kon met dit pakket. Super leuk, dit past in mijn straatje. Ik vind het heerlijk om te bouwen en dingen te verbeteren aan mijn huizen tijdens het spelen en nu kan dat als carrière! Laten we er gewoon inspringen en lekker aan de slag gaan.

Ben dus begonnen met het nemen van een baan. Nu kan mijn simselfie aan de slag als interieurdesigner! Nou ja, in het spel heet het interieurontwerper… waarom? Als je de baan hebt aangenomen kun je een klus aannemen op dezelfde manier als dat je bij Word beroemd een auditie kunt selecteren. In het begin is er maar één optie dus de keuze is snel gemaakt en toen was het wachten op de volgende ochtend. Eindelijk tijd om aan de slag te gaan! Je kunt kiezen om je sims alleen te sturen, maar natuurlijk wil ik mee. Mijn simselfie heeft niet voor niets een mooie interieurdesigner outfit aangetrokken. Als je aankomt heb je klustaken waar je aan moet voldoen en je hebt verschillende plaatsen voor een voorkeur en afkeer van de klanten waar je rekening mee moet houden. Daar kun je achter komen met de nieuwe interacties die bij het pakket horen, zoals vragen naar een moodboard etc. Helaas waren die van mij niet heel behulpzaam, ik ging namelijk de badkamer renoveren en hoe helpt het feit dat de klant van dansen houdt daarbij? Beetje lastig. Ik wist in ieder geval dat grijs en blauw niet heel erg aanwezig mochten zijn.

Dus ik ging lekker aan de slag met mijn renovatie om er iets moois van te maken. Wat vrij lastig is met de informatie die ik had. Maar na een tijdje was de groene badkamer veranderd in een rode. En dan nu maar hopen dat de familie het mooi vindt… Tijd voor het onthullingsevenement! De klanten gaan naar binnen, zonder te spieken natuurlijk, en dan is het tijd voor ze om alles te bekijken en te vertellen wat ze er van vinden. Het duurde vrij lang voordat iedereen een vinkje had om om het eindoordeel te vragen. Toen was het eindoordeel daar en de meningen waren nogal verdeeld. Gelukkig was het uiteindelijke eindresultaat wel een betaling en een verbeterde reputatie. Dus op naar de volgende klus!

Er zitten nog ene paar nieuwe interacties bij, maar echt heel veel nieuwe gameplay is er helaas niet. Als je klimt in de carrière zijn er nog grotere klussen, je kunt doorverwijzingen krijgen en klanten die terugkomen. Ik vind het systeem met de voorkeur en afkeer die je moet gebruiken ook niet fijn. Ik moest een etagerenovatie gaan doen bij sims en als de drie opties kreeg ik ‘hekel aan koningin Anna inrichting’, ‘hekel aan fotografie’ en ‘hekel aan raketwetenschap’. Wat kan ik daar nu mee? Helemaal niets dus. Ik denk: ik ben slim, ik stel een andere inrichting stijl voor, krijg ik ‘hekel aan Franse platteland’. Schijnbaar vonden deze sims niets leuk want alle vier de sims vonden de renovatie verschrikkelijk en dus geen geld en reputatie voor mij. Dit punt vind ik erg frustrerend. Waarom is er niet gewoon een langere lijst zodat je ook achter dingen kunt komen die ze wel leuk vinden? Ik heb dit namelijk een aantal keer gehad dat mijn sim alleen ‘hekel aan’- dingen kreeg in plaats van ook dingen waar ze wel van houden. Gelukkig had ik nog wel wat geslaagde renovaties erbij zitten.

Al met al zit er niet echt veel in dit pakket qua gameplay. Oké, je hebt een nieuwe actieve carrière, maar dat is ook gelijk alles. Erg teleurstellend dus, vooral omdat het systeem ook niet lekker werkt naar mijn idee. Ook het evenement wat je houdt voor de onthulling werkte voor mij niet altijd even goed en het duurt soms echt superlang voordat alle Sims hun oordeel klaar hebben. Ik heb net zo veel lol met zelf in bouwmodus huizen en appartementen renoveren. Het voelt niet alsof de gameplay iets nieuwe naar het spel brengt voor mij.

Mijn conclusie

Helaas moet ik concluderen dat het pakket tegenvalt. Ik was heel enthousiast voor dit pakket en had goede en misschien iets te hoge verwachtingen. Vooral de gameplay en CES stellen voor mij teleur. De bouw en vooral koopmodus vind ik wel weer supergoed, met al die fantastische nieuwe spulletjes.

Creëer een sim is redelijk in dit pakket; er zitten voor de dames wel een paar hele leuke items bij die ik waarschijnlijk veel ga gebruiken maar sommige items zijn niet mijn ding. De kleding is wel mooi gemaakt en ziet er goed uit, op sommige items na. Je sim krijgt van sommige kledingitems een raar figuur. Ook weer superjammer dat de kleine Sims weer buiten de boot vallen. Wel, ze hebben in ieder geval een shirt dat ze aan kunnen trekken.

Koopmodus is echt fantastisch, je hebt voor elke kamer wel iets nieuws. Al had ik wel graag iets meer nieuwe planten gezien, maar dat is erg persoonlijk natuurlijk. Alles spulletjes zijn goed te combineren en er zitten lekker veel nieuwe decoratie items bij. Het nieuwe kastensysteem, de nieuwe keukenkastjes en de banken die je zelf kunt ontwerpen zijn helemaal top! Bouwmodus valt dan weer tegen; er zit gewoon heel weinig nieuws in, maar wat er in zit is wel leuk.

Dan heb je gameplay… welke gameplay? O ja, de nieuwe carrière, interieurontwerper. Snap nog steeds niet waarom de carrière anders heet dan het pakket, maar oké als, de Sims dit graag wil, prima. Gameplay krijgt een dikke duim naar beneden van mij. Er zitten een paar nieuwe interacties in het pakket en je hebt de nieuwe carrière. De carrière valt echt tegen voor mij, dit hadden ze veel beter kunnen uitwerken of misschien hadden ze er gewoon een accessoirespakket van kunnen maken. Paranormaal Accessoires heeft namelijk meer gameplay dan dit pakket, wat een gamepack is en twee keer zoveel geld kost.

Zou ik dit pakket aanraden? Als je graag hele mooie nieuwe koopmodus spullen wilt, dan is het aanrader, maar ik vind het zeker niet het geld van een gamepack waard. Het voelt aan als een iets uitgebreider accessoirespakket. Ik zou dus aanraden hem te kopen in de aanbieding, want de spullen zijn supertof om te hebben, zeker als je van bouwen houdt. Voor de gameplay hoef je het pakket niet te kopen!

Ik geef De Sims 4 Interieurdesigner een 6.5 !

De Sims 4 Interieurdesigner brengt toffe nieuwe koopmodus spullen naar je spel, als iemand die graag bouwt en inricht maakt dit me helemaal happy. CES is helaas erg mager voor de kleintjes en sommige dingen zijn niet mijn smaak. Van nieuwe gameplay is bijna geen sprake, dus dat vind ik echt enorm tegenvallen. Al met al is dit pakket best wel een tegenvaller voor mij, op de koopmodus na dan.

Meer over dit pakket:
Praat mee op ons forum in het De Sims 4 Interieurdesigner en geef je mening in TOP Beoordeelt!

6.5
De Sims 4 Interieurdesigner 6.5
MissDiwy

MissDiwy

Hoi ik ben MissDiwy, mijn echte naam is Sabrina. Ik vind het heerlijk om De Sims 4 te spelen, maar geniet ook van andere games, een goed boek, een filmpje kijken, lekker creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met mijn katten.