De Sims 4 Eiland Leven – Review

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en geniet van een luizenleventje op het strand in De Sims 4 Eiland Leven. Laat je sims genieten in het paradijs dat Sulani heet, een zonovergoten wereld. Beleef plezier op het strand, in het water of draag je steentje bij aan het natuurbehoud van de prachtige eilanden. Geniet van de plaatselijke cultuur en neem deel aan de traditionele evenementen, draag de plaatselijke mode en geniet van wat kava. Is dit niet voor jou? Je kan ook een afgesloten leven leiden. Het maakt allemaal deel uit van het eilandleven op Sulani.

De Sims 4 Eiland Leven brengt je een nieuwe wereld met prachtige eilanden. Daarnaast brengt het nog veel meer nieuwe dingen die die wereld met zich meebrengt: nieuwe gameplay, zeemeersims, een nieuwe carièrre, nieuwe CAS items, nieuwe eigenschappen en nog veel meer. Ikzelf was super blij met de aankondiging van dit pakket, want er zijn zeemeersims! En natuurlijk ook een mooie nieuwe wereld, zwemmen in open water en dolfijnen. Ik kon niet wachten om Sulani te ontdekken, te genieten van de mooie omgeving en mijn simselfie te veranderen in een zeemeersim. Ik kan dan misschien geen zeemeermin worden, maar mijn simselfie wel.

Tropische wereld: Sulani
Bij dit pakket komt een prachtige tropische wereld met 3 eiland buurten. De namen zijn wat moeilijk uit te spreken, maar alle drie de buurten zijn prachtig. De wereld heeft 14 kavels, dat is niet heel veel, maar het zijn eilanden dus ik had ook niet heel veel kavels verwacht; er is namelijk oceaan nodig om eilanden te maken. Ikzelf vind het voldoende kavels, er is voldoende ruimte voor je sims en je zeemeersims, een prima verdeling.
Daarnaast is de omgeving zo prachtig! Waarom zou je daar meer huizen en sims willen hebben?
Je hebt verschillende watervallen waarvan je sims er één ook echt kunnen bezoeken. Er is een actieve vulkaan, een grot, je sims kunnen heerlijk rondzwemmen of varen en zelf dolfijnen ontmoeten.
Voor mij is dit echt mijn nieuwe favoriete wereld. De wereld is prachtig en brengt iets totaal nieuws naar het spel, namelijk oceaan en stranden.

Creëer een sim en zeemeersim
In dit pakket zitten allerlei nieuwe items voor je sims en voor de nieuwe levensvorm zeemeersims. Er zitten vooral veel items bij die bij de cultuur passen van de eilanden, voor het zwem- en strandleven en over het algemeen heel zomers. Dit past natuurlijk perfect bij het pakket en de eilanden, maar of ze ook in de andere werelden passen, dat weet ik niet zo goed. Nou ja, natuurlijk kan je sim het gewoon dragen, maar dan valt deze wel erg op natuurlijk. Misschien dat ze een nieuwe trend kunnen beginnen.
Ik ben echt blij dat de outfits heerlijk kleurrijk zijn, maar dat er ook wat neutralere opties bij zitten. Voor de volwassen zijn er echt wel voldoende opties om uit te kiezen en je kunt je sims dan ook op veel verschillende manieren kleden voor de eilanden. De niet- traditionele eilandkleding is naar mijn mening ook goed in de zomer buiten de eilanden te gebruiken. Ik vind het alleen jammer dat er voor de dames vooral veel crop tops bij zijn gekomen, ik had zelf ook graag wat langere shirtjes gezien, maar dat is mijn eigen smaak natuurlijk. De kapsels voor de dames zijn echt super leuk en mooi. Ik vind het wel jammer dat er voor de mannen dezelfde kapsels zijn gebruikt als voor de vrouwen. Ik had voor hen wel wat andere kapsels willen zien. Het pakket komt ook met 4 nieuwe tattoo’s. Zelf geef ik mijn sims niet vaak tattoo’s maar het zijn stoere eiland tattoo’s en dus een mooie aanvulling. Voor kinderen en peuters vind ik het wel wat magertjes.
Voor de kinderen zijn er een paar nieuwe haar opties, maar voor de peuters helemaal geen. Ook in de kleding heb je aanzienlijk minder keuze. Maar de nieuwe arm zwembandjes voor de peuters zijn super schattig. En dan is er natuurlijk ook nog een aparte optie voor de zeemeersims, want deze kun je net als vampieren en aliens gewoon maken in CAS. Zeemeersims hebben alleen een zwemoutfit, dus je hoeft ze alleen daarvoor te stijlen. Ikzelf vind het heel mooi gedaan hoe ze de zeemeersim staarten en tops hebben gemaakt en je kunt er ook alle kanten mee uit. Er zijn heel veel kleuropties en ze zijn mooi te combineren. Ook zijn er nieuwe tanden bijgekomen, dus als je een slechte zeemeersim wilt maken kan dat ook.
En ook komt dit pakket met een nieuw doel en twee nieuwe eigenschappen die je je sims kunt geven. Je sim kan als doel Strandleven kiezen wat natuurlijk perfect past. De eigenschappen die we erbij krijgen zijn Kind van de eilanden en Kind van de oceaan. Ik vind dit een erg leuke toevoeging en ook goed aansluiten bij de lokale bevolking en de zeemeersims.

Bouwen en inrichten
Op Sulani hebben ze natuurlijk een hele andere cultuur en klimaat als in andere werelden dus natuurlijk zijn er ook allerlei nieuwe items in bouw en koopmodus om huizen en kavels te creëren die hierbij passen. Ik ben erg blij met de nieuwe daken, vooral omdat de rieten daken ook aan de onderkant een textuur hebben en niet een saaie witte onderkant. Ook ben ik superblij met de nieuwe deuren en ramen; deze voegen echt wat leuks en nieuws toe aan het spel. We hebben meer schuifdeuren, yes! Ook komt dit pakket met best veel nieuwe bomen en planten waar ik altijd heel blij mee ben. Ik denk dat je met de items van de bouwmodus echt heel veel leuke dingen kunt doen, ik wou alleen dat sommige dingen wat meer kleuropties hadden om uit te kiezen. Zoals bijvoorbeeld de fundering die komt in 3 kleuren, maar de vloer en de muurbedekking die erbij passen komen in 5 opties. Dan had ik ook graag gehad dat de fundering dezelfde opties had.
En dan zijn er natuurlijk ook heel veel leuke nieuwe dingen om alles mee in te richten. Zo vind ik de nieuwe keukenkastjes heel tof en ben ik helemaal weg van alle roze kleuropties die er zijn. Natuurlijk krijgen we ook luchtbedden, een aquasjees en boten, wat ik helemaal te gek vind. Met al die nieuwe spulletjes kun je zeker een mooi eilandhuis inrichten. Er zijn misschien een paar spullen waar ik wel wat meer opties had willen zien, maar ik ben over het algemeen heel erg tevreden over de nieuwe spulletjes.
Ik kan niet wachten om nog meer prachtige kamers te maken voor mijn sims met deze nieuwe spulletjes.

Werken op de eilanden
Het nieuwe pakket brengt ook verschillende baanopties met zich mee, namelijk een thuiswerk carrière, 3 parttime banen en, voor wie niet vast wil zitten aan een baan, klusjes die je kunt doen voor wat simoleons. Als je sim zich in wil zetten voor de natuur kan dit nu met de nieuwe carrière Natuurbeschermer waarbij er ook een thuiswerkoptie is. In deze carrière gaat het er vooral om dat je Mua Pel’am opruimt en ervoor zorgt dat de natuur het goed doet. Als je het goed doet in deze carrière gaat het eiland er mooier uitzien en kun je op een gegeven moment zelfs kiezen of je sim de kant op gaat van een marinebioloog of een milieumanager. Ikzelf vind het een leuke carrière, want je bent met je sim bezig (als je voor de thuiswerk optie kiest) en ziet het eiland mooier worden.
Dan zijn er ook nog 3 nieuwe parttime banen die je sim kan kiezen, namelijk Duiker, Visser en Strandwacht. Bij deze banen vertrekt je sim op de tijd dat het werk begint en komt daarna weer thuis. Ik vind het leuke nieuwe opties en zeker ook leuk nu ook volwassen sims parttime banen kunnen hebben, maar de banen hebben maar 3 niveau’s en dat is wel een beetje summier. Wel kun je er een leuke beloning mee vrijspelen en krijgt je sim natuurlijk een aparte outfit als deze vertrekt.
Daarnaast kan je sim ook klusjes doen om geld bij te verdienen. Sommige klusjes moet je zelf doen, zoals foto’s maken en voor andere gaat je sim gewoon weg en komt weer terug net als bij een baan als deze niet actief of als thuiswerk optie is. Het is wel een leuke toevoeging voor als je even snel iets wilt bijverdienen.

Zeemeersims
We hebben nu zeemeersims, een nieuwe levensvorm. Je kunt op verschillende manieren een zeemeersim worden; dat vind ik erg leuk gedaan. Je kunt er gewoon een maken in CAS of je kunt speciaal zeewier zoeken en dit eten om er één te worden. Als je sim eenmaal een zeemeersim is kun je er ook nog voor kiezen of je zeemeersim goed of slecht is. Een zeemeersim heeft namelijk speciale krachten waarmee ze verschillende dingen kan doen. Voor de meeste dingen zingen ze -dat vind ik erg mooi gedaan- maar ook erg mooi klinken. Ook kunnen ze een speciale dolfijn roepen. Dit vind ik goed passen, want een zeemeersim staat natuurlijk veel meer in contact met het leven in het water dan ‘normale’ sims. Zo kunnen ze ook slapen in het water, ideaal natuurlijk als je geen zin hebt om terug naar huis te zwemmen.
Ik vind het alleen best wel jammer dat je gelijk eigenlijk alles al kan als je sim een zeemeersim wordt. Ik had misschien ook een soort puntensysteem willen zien zoals bij vampieren. Dat je moet leren voordat je bijvoorbeeld je sirene lied kan doen op een sim. Dat je dan ook kunt kiezen of je sim een slechte of goede zeemeersim wil zijn. Maar ondanks dat vind ik de zeemeersims zeker heel leuk. De animaties zijn zo mooi gedaan en het onderzoeken wat elk lied deed was ook erg spannend en interessant. Ik ben heel erg blij met deze levensvorm.

Plezier in het water
Er is een hele oceaan voor je sims om te verkennen. Je kunt heerlijk gaan zwemmen, snorkelen, duiken, varen, rond racen op je aquasjees en zelf dolfijnen ontmoeten. Ben je niet zo avontuurlijk? Geen probleem! Dobber lekker rond op een luchtbed en relax. Het plezier in het water vind ik echt geweldig er zijn genoeg activiteiten voor je sims om te doen. Een van mijn favorieten dingen is toch wel de dolfijnen; wat is dat leuk gedaan! Wat ik wel een beetje tegen vind vallen is het duiken en snorkelen. Ik had ook graag de mooie onderwater wereld van Sulani willen zien, maar helaas ga je niet met je sim mee. Bij het snorkelen zwemmen ze rondjes en bij het duiken verdwijnen ze gewoon onderwater. Wel vind ik de onderwaterfoto’s erg leuk gedaan en is gelijk leuke decoratie voor aan de muur.
De dobberaars, boten en aquasjees vind ik wel echt superleuk gedaan. Je sims kan heerlijk relaxen op een dobberaar en zelf de boot. Of lekker actief gaan rondvaren of vissen op de boot en heerlijk rondracen op de aquasjees. Als je een hoger level van fitness hebt, doet je sim zelfs toffe kunstjes op de aquasjees. Helaas kun je de kunstjes niet zelf uitkiezen, maar doen ze deze vanzelf. Als je sim heel nodig moet, plast deze gewoon in het water, dus misschien niet te dicht langs andere sims zwemmen.
Alles naast elkaar bekeken ben ik wel zeer tevreden over de wateractiviteiten, op het snorkelen en duiken na dan, die twee activiteiten waren een beetje teleurstellend.

Plezier op het eiland
Op het land is er ook van alles te beleven. Op het strand kun je zoeken naar schelpen, zandkastelen bouwen, heerlijk zonnen of hard aan het werk om het eiland netjes te houden. Ook zijn er verschillende visplekken, kun je de lokale bar bezoeken of deelnemen aan een van de culturele activiteiten. Het zonnen, bouwen van zandkastelen en het zoeken naar schelpen vind ik een leuke toevoeging. Dit geeft echt hét strandgevoel en de zandkastelen kun je ook samen met andere sims maken. Ook zijn er nieuwe collecties om te verzamelen zoals de schelpen. Daarnaast vind je ook nog af en toe een soort van schatten en er zijn ook nieuwe planten en vissen te vinden. Voor de verzamelaar is er dus veel nieuws te verzamelen. De visplekken hebben dus ook nieuwe vissen, die ik er erg leuk en mooi uit vind zien.
Als je op onderzoek uit gaat kun je ook een grot vinden, een actieve vulkaan en een waterval. De grot kan je sim onderzoeken en in de waterval heb je een nieuwe ojaa-optie, kan je kikkers vangen, maar ook gewoon heerlijk douchen. Als je dicht bij de vulkaan woont kunnen er zelf hete stenen van de vulkaan op je kavel belanden. Je sim kan de grot in gaan, blijft dan een tijdje weg en komt dan weer terug met een tekst op je prikbord. Niet heel erg spannend dus, maar je kunt er wel zeemeerwier vinden. De waterval vind ik heel erg mooi en erg leuk gedaan. De vulkaan spuwt wel stenen, maar deze raken niet je huis of sim, wat ik eigenlijk wel jammer vind. Dit had van mij wel een nieuwe doodsoorzaak mogen zijn.
Dan heb je ook nog een plek waar de traditionele culturele evenementen plaatsvinden. Die moet je zelf in de gaten houden, want deze worden niet aangekondigd en ikzelf vind ook deze best summier. Het is er niet echt heel druk (in ieder geval de keren dat ik ze tegenkwam). Sims doen de vuurdans maar die kan je ook gewoon zelf doen als je een groot vuur aansteekt op één van de stranden. Daarnaast heb je dan nog de eilandgeesten. Ikzelf kwam er geen tegen totdat ik de kaveleigenschap ‘eilandgeesten’ gebruikte en de nieuwe eigenschap ‘kind van het eiland’ voor mijn simselfie. Het zijn wel verschillende eilandgeesten. Die van de kaveleienschap zijn namelijk blauwe lichten en de geesten die je op kunt roepen met ‘kind van het eiland’ zijn sims maar dan in geest-vorm. Ik heb het een klein beetje onderzocht, maar heel veel kun je er niet mee. De blauwe lichten kunnen je een soort van ‘zegening’ geven, zo had mijn sim een hele tijd geen slaap nodig. De echte sim geesten kun je vragen om een beoordeling en het resultaat hangt af van hoeveel je hebt opgeruimd op het eiland. Leuk bedacht, maar voor mij niet echt iets wat ik interessant vind.
Tot slot vind ik het superleuk gedaan dat peuters in het ondiepe water kunnen spelen, dus daar moest ik natuurlijk ook een plaatje van delen!

Mijn Conclusie
Ik ben erg blij met deze uitbreiding. Je krijg een prachtige nieuwe wereld, zeemeersims, dolfijnen, zwemmen in de oceaan en nog veel meer. De voorwerpen en kleding die je krijgt bij dit pakket passen zeker goed bij het thema Eiland Leven. Met dit pakket kunnen je sims een heerlijk en relaxed eilandleven hebben of zich inzetten voor de natuur en er hard voor werken. Je kunt er dus verschillende kanten mee op.

Sulani is een prachtige wereld met genoeg ruimte voor jouw sims om heerlijk te wonen en van het strand en de oceaan te genieten. Het brengt prachtige uitzichten en ook wat spanning met zich mee door de actieve vulkaan. Ook de waterval vind ik echt super leuk gedaan.

De kleding die we nieuwe hebben gekregen past prima bij het thema en ongeveer de helft is ook zeker goed te gebruiken voor een zomerse look voor je sims in andere werelden als je van crop tops houdt. Ik had liever ook wat langere shirts gezien, maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk. Ikzelf ben wel heel blij met de nieuwe zwemoutfits, zeker een mooie aanvulling. En de armzwembandjes voor de peuters vind ik zo schattig.

De nieuwe voorwerpen in bouw- en koopmodus vind ik erg leuk. Je kunt een echt eilandparadijsje maken voor je sims. Ik vind vooral de kleuropties van de meubels heel erg leuk, vooral de blauwe en roze. Ook de nieuwe rieten daken met de textuur aan de onderkant vind ik fantastisch. Jammer dat dit niet bij alle daken zo is. Daarnaast ben ik ook superblij met de nieuwe duren – de schuifdeuren om precies te zijn. Dat is echt een mooie aanvulling.

Ook ben ik super blij met de nieuwe levensvorm zeemeersim. Ariël is altijd mijn favoriete Disneyprinses geweest, dus dat ik haar nu echt kan creëren en mezelf in een zeemeermin kan omtoveren in de sims is natuurlijk geweldig. Daarnaast vind ik ook de gameplay leuk gedaan en uitgevoerd, op het snorkelen en duiken na dan, vind het erg jammer dat we dan niet mee kunnen. De nieuwe thuiswerk carrière natuurbeschermer staat in mijn lijstje van favorieten en de interacties met de dolfijnen zijn zo schattig.

Ik vind het dus zeker een geslaagd pakket. Er is een hele nieuwe wereld voor je sims om te verkennen en ontdekken. Alles past ook mooi in het thema Eiland Leven en er zit een te gekke nieuwe levensvorm bij. Ik vind €39,99 altijd wat prijzig voor een uitbreiding, maar als ik deze uitbreiding vergelijk met de andere uitbreidingen, dan hoort deze zeker in mijn top 3 en is het pakket naar mijn mening zijn geld dus waard.

Ik geef De Sims 4 Eiland Leven een 8.5!

Sulani is een prachtige wereld, de zeemeersims en dolfijnen zijn natuurlijk geweldig, maar er zijn wat puntjes wat ik anders had willen zien. Ik heb niet alles tot in detail beschreven en laten zien, zodat je zelf ook nog heerlijk op onderzoek uit kunt en je sims kunnen genieten van een heerlijk eiland leven.

Meer over dit pakket:
Praat mee op ons forum in het De Sims 4 Eiland Leven Topic en geef je mening in TOP Beoordeelt!

8.5
De Sims 4 Eiland Leven 8.5
MissDiwy

MissDiwy

Hoi ik ben MissDiwy, mijn echte naam is Sabrina. Ik vind het heerlijk om De Sims 4 te spelen, maar geniet ook van andere games, een goed boek, een filmpje kijken, lekker creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met mijn katten.