De Sims 4 Bowlingavond Accessoires: Livestream verslag

Vanavond hielden SimGuruGraham en Thomas een livestream over De Sims 4 Bowlenaccessoires. Sommige informatie was al bekend in post eerder in dit topic en zullen niet of nauwelijks worden vermeld in dit verslag.

Als eerste lieten ze natuurlijk nieuwe items zien uit CAS. Waaronder 6 nieuwe tops voor vrouwen inclusief Bowlingshirts met verschillende streepjespatronen en kleuren, waarvan eentje ook een teamlogo heeft. Een lama met een hanekamp, een bowlende haai en een motorbowlingbal. Daarnaast hebben de dames ook nog een volledige outfit die al in de trailer te zien was. Verder is er een nieuw kort broekje, nieuwe lange broek en een rok. En uiteraard het bowlhandschoentje die simmers op niveau 5 van de bowlingvaardigheid automatisch dragen als ze gaan bowlen. Bowlingschoenen worden ook automatisch gedragen bij het bowlen, maar zijn ook te vinden in CAS. Als laatste lieten ze de twee kapsels zien die er bij zijn gekomen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Daarna gingen ze over naar de mannen. Vijf nieuwe tops voor mannen waaronder een militairjasje en natuurlijk ook weer de bowlingshirts. En een proud to be fout bloemenbloesje die toeristisch kan overkomen! :P De mannen hebben een nieuw kapsel erbij gekregen. Kinderen hebben uiteraard ook een bowlingshirt gekregen. Dezelfde kleuren en logo’s die ook bij de volwassenen zitten.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De Oasis Springs Dust Bowl is de openbare kavel die je automatisch krijgt bij dit accessoirespakket. Het eerste wat je ziet is een prachtig neonbord van een bowlingbaan met pionnen. Aan de buitenkant zitten prachtige bowlingborden met verschillende patronen en kleuren. Er is een mooie vitrinekast met onder andere een shirt en trofee. De meubels zijn uit de century modern stijl en komen in verschillende kleuren, met of zonder patroon. Er is een muurdecoratie: een pijl die naar rechts wijst met lampjes erin. Helaas… er is er geen eentje die naar links wijst. Maar de beste decoratie moet toch wel de losse bowlingpionnen zijn. Er is een nieuw kleed bij gekomen, waarvan sommige patronen alleen geschikt zijn voor bowlingruimtes met hun bowlingsplaatjes erop, maar gelukkig heeft dit kleed ook nog patronen die geschikt zijn voor de reguliere huizen. Gelukkig heeft het team niet alleen aan de koopmodus gedacht, maar ook aan de bouwmodus. Zo zitten er twee nieuwe muurpatronen in dit pakket. Ook lieten ze kamerschermen zien, waarvan een met een mooi lichteffect in de open ruimtes en een die te gebruiken is als kast.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Er zijn twee bowlingbalrekken, en ook al zet je telkens dezelfde kleurcombinatie neer, liggen de ballen niet altijd precies op dezelfde plek. Voor elke kleuroptie zijn er vervolgens 4 verschillende versies qua kleuren en locatie van de bowlingballen zelf. Probeer het maar eens uit in het spel door meerdere rekken van dezelfde kleur naast elkaar te zetten.

Afbeelding

Er is geen nieuw drinken of voedsel, maar de nieuwe bar heeft wel een frisdrankapparaat als mooi decoratief onderdeel. Er is een trofee die je vrij kunt spelen door het perfecte spel van bowlen te spelen, genaamd perfect game of lama. Dus laat die sims maar veel oefenen om die trofee te bemachtigen.

Daarna was het tijd voor gameplay. Er zijn nieuwe prestaties voor het spel, waaronder de eerder genoemde het spelen van het perfecte spel bowlen. Deze prestatie heeft de tot nu toe hoogste puntenaantal. Voor de teamleden was deze livestream een mooi moment om een verjaardagsfeestje te vieren bij de bowlingbaan en terwijl SimGuruGraham bezig was met uitleggen begon Moonlight Bowling. In het weekend gebeurt dit ook eerder op de dag zodat het ook leuk is voor families met kinderen. Dat is dan actief voor een aantal uurtjes. Maar als je het niet leuk vind, dan is dit simpelweg uit te klikken via de bak waar sims hun nieuwe bal pakken om te gooien.

Afbeelding

Boven de bowlingbaan zie je een scherm. Wat zo leuk is aan dit scherm is dat het echt werkt zoals wij allemaal gewend zijn op de bowlingbaan. Het geeft aan of je alle pionnen om hebt gegooid of dat er nog een aantal staan en er wordt ook een kort filmpje of animatie laten zien. Zo is onder andere het gooien van meerdere strikes achter elkaar in Amerika bekend als een cold (koud) of hot (heet) Turkey (kalkoen), dus kijk niet raar op als je opeens een kalkoen op je scherm te zien krijgt. Voor kinderen is er een bumper beschikbaar, maar niet voor volwassenen. Dus als je eenmaal ouder wordt moet je toch echt je best doen om punten te scoren op de baan.

Afbeelding

Heb jij Beleef het Samen, dan zit er een klein voordeeltje aan dit pakket. Richt een club op en verdien genoeg punten om voordelen te kopen, waaronder de bowlingpost waarmee je sneller je vaardigheden verbeterd.

Als je de perfecte bowlingbaan wilt creëeren, kies dan voor lounge, nachtclub of kroeg/café als kaveltype. Dan komen niet alleen solo sims op de bowlingbaan af, maar ook families om samen te bowlen. Het is ook mogelijk om bowlingbanen thuis te plaatsen of andere kavels zoals restaurants. Sims zullen dan wel gebruik maken van de bowlingbaan, maar niet in de sociale vorm als bijvoorbeeld familieleden, bowlingclub of vriendengroep.

Ook handig om te weten. Heb je thuis een bowlingbaan, dan moet je die eerst upgraden met de handigheidvaardigheid als je gebruik wilt maken van Moonlight Bowlen.

Als je bekend bent met het pakket achtertuinaccessoires en de waterglijbaan, weet je dat dat niet altijd goed gaat. Ook bij bowlen kunnen sims een flinke smakker maken als ze uit balans raken tijdens het gooien van de bal. Dit is ook de reden waarom sims die zwanger zijn niet kunnen bowlen.

De Sims 4 Bowlingaccessoires komt dit keer niet op een dinsdag zoals alle andere accessoirespakketten, maar op woensdag 29 maart om 19.00 uur als digitale download op origin voor €9,99.

Tekst: Kympulse
Screens: Lenaflux

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.