De Sims 4 Achtertuin Accessoires: Livestream verslag

De livestream werd vandaag gehouden door SimGuruGraham, die tevens producer is van De Sims 4,
en Thomas, een ontwerper en technische ontwerper bij De Sims 4.

Het huis en de sims die in deze livestream te zien waren komen op de galerij te staan!

CAS
Eerst kregen we een kijkje te zien in CAS.

Afbeelding
Voor mannen: 4 tops, 1 broek, 3 nieuwe kapsels (waarvan één in ombré).

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Voor vrouwen: 4 tops (waarvan één een volledig bodysuit is), 3 broeken, 1 paar schoenen en 5 nieuwe kapsels (dezelfde als de mannen + 1 in natuurlijk en ombré).

Afbeelding

Afbeelding
Voor kinderen: 4 tops en 3 kapsels (waarvan één ombré). Geen content apart voor jongens gezien, maar waarschijnlijk grotendeels unisex.

Koop en bouwmodus
Meteen aan het begin kregen we een handig trucje aangeleerd. Als je op de ‘+’ toetst op je toetsenbord, veranderd het voorwerp in een andere kleur. Je hoeft dus niet meer met je muis alle mogelijkheden aan te klikken om te kijken welke je het mooist vind.

Afbeelding

Als eerste kregen we allerlei nieuwe tafels te zien die allemaal een lopen of kleedje hebben. Zo zijn er nieuwe eettafels, bijzettafels, koffietafels en van die leuke tafels die je tegen een muur aan kan zetten. De opvallendste waren toch wel de ronde tafels met parasol. Het lijkt alsof er maar 4 stoelen omheen kunnen, maar er kunnen er zelfs 6 omheen. Momenteel is deze ronde tafel wel alleen met parasol verkrijgbaar. Maar SimGuruGraham heeft al eerder aangegeven dat hij dit graag meer wilt toepassen in de toekomst.

Afbeelding

De tafels met parasol komen in 2 varianten. Een van de twee lijkt gewoontjes, maar als je goed kijkt zie je dat de parasol doorschijnend is. Deze tafels kun je ook gebruiken in je restaurants!

De typische Amerikaanse witte hekken zitten in dit pakket, maar komen ook in andere kleuren. Let dus niet op de titel van het hek!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Er zit veel decoratie in dit stuff pack. Zo heb je vlinders en een draaiende bloem om je tuin mee te versieren. Mocht je sim de draaiende bloem bewonderen, heb je kans dat ze er duizelig van worden. “Je voelt je slaperig worden, je wilt graag het Tuinaccessoirespakket kopen!” Verder zijn er nog stickers van bloemen en kikkers. Een kikkerfontein, diverse troepdingetjes om je tafels en planken mee te vullen en nog veel meer.

Tijdens de livestream hebben we mogen aanschouwen dat je de draaiende bloem kan vergroten. Groot, groter, grootst!

De waterglijbaan
Een ding waar de makers enorm op hebben gelet is dat de waterglijbaan niet in de weg ligt. Het is namelijk een best groot voorwerp en kan je tuin daarmee al snel een volle uitstraling geven. Als het voorwerp niet gebruikt wordt kunnen je sims gewoon over de glijbaan heen lopen. Ze hoeven er niet omheen te lopen. Daarnaast kan de glijbaan op elk type kavel worden ingezet, zoals de achtertuin van een woonhuis, bij het zwembad of doe eens maf en plaats het in een bibliotheek of museum.

Afbeelding

Je sims hebben twee opties bij de waterglijbaan. Ze kunnen er gewoon overheen glijden, of een trucje doen. Dit gaat niet altijd goed. Soms valt een sim zo op zijn of haar gezicht. Andere sims die in de rij staan te wachten, of gewoon kijken naar het spektakel reageren op de gebeurtenissen. Zo kan je sim een applausje krijgen als een trucje goed gelukt is.

Er zijn twee types beschikbaar. Een standaartversie en een haaiversie. Die laatste komt met een waterval en je kan ook zeep toevoegen aan de baan. Daardoor kan het zijn dat je sim enkele minuten onder het zeep op de kavel rondlopen. Dit verdwijnt vanzelf weer. Wil je er eerder vanaf kan je jouw sim altijd nog laten douchen of een duik in het zwembad laten maken.

De waterglijbaan is vanaf kind tot bejaard te gebruiken en naast dat ze er plezier aan beleven, leren ze er ook nog iets van. Kinderen werken aan hun motorische vaardigheden, volwassenen werken aan hun atletische vaardigheden. Er zit geen limiet aan het aantal sims dat de waterglijbaan kan gebruiken.

Vergeet trouwens niet keurig je rekeningen te betalen. Want geen water is ook geen waterglijbaan.

Afbeelding

Vogelvoeder
Een ander nieuw voorwerp met nieuwe gameplay is de vogelvoeder. Je sim kan hier voer in doen waar vogels op af komen en dit opeten. De vogels komen alleen overdag en uit zichzelf zolang er voer in de voeder zit. Het is een leuke aanvulling voor de tuin, want de vogels geven een gezellig tjirpend geluid. Er zijn drie verschillende vogels. Helaas voor de mensen die net als ik dicht bij de kust wonen, geen zeemeeuwen. Pas wel op als je de voeder vult. Je sim heeft een kans van 1 op 7 dat hij of zij aangevallen wordt door de vogels waar je sim nogal boos om kan worden.

Drankjes
Er komen nu drie nieuwe drankjes in het spel. Je sims kunnen limonade maken, Citrus Swig (Engelse naam) en Ice Tea. Je sims maken het in een kan, schenken een glas in en vervolgens heb je dan de kan en 6 volle glazen op een blad staan. Er zit zelfs nog wat extra drinken in de kan. Daarnaast is het mogelijk de glazen van het dienblad af te halen zodat je ruimte hebt voor nieuwe glazen. Deze drankjes zijn ook toe te voegen aan het menu van je restaurants.

Windgong
Een nieuw decoratief, maar ook sfeerbepalend voorwerp is de windgong. Deze is te krijgen als muur en plafonddecoratie. Daarnaast is de windgong beschikbaar in verschillende materialen zoals alluminium, keramiek en bamboo, ieder met hun eigen geluid. Dit geluid is zelfs nog aan te passen door de toonhoogte hoger of lager te maken, wat ook weer invloed heeft op de lengte van de staven. De windgong kan je ook in huis ophangen, maar ik zou niet voor de slaapkamer kiezen. Je sims kunnen er wakker van worden, en niet elke sim is dol op het geluid. Maar.. gelukkig kan je de windgong uitzetten. Al maakt deze niet constant geluid, maar zo nu en dan.

Afbeelding

Mocht je een windgong in je huis hebben opgehangen, en daar vervolgens ook de toonhoogte van aangepast, dan onthoud je spel dit als je dit huis vervolgens op de galerij zet.

Verder…

  • Er zitten geen nieuwe verzamelingen in dit pakket.
  • De kaarsjes die bij dit pakket zitten werken als lamp en zullen niet in brand vliegen.
  • Sims die op de waterglijbaan zijn, zullen geen hygiënestijging of daling ervaren.
  • Bejaarde sims zullen niet doodgaan na hun deelname op de waterglijbaan.
ThePaperSim

ThePaperSim

Hey! Ik ben Patrick, oftewel ThePaperSim. Wat ik geweldig vind aan De Sims is hoe het een platform voor creativiteit is; zo schrijf ik graag verhalen of hang ik de grafische kunstenaar uit. Mede door die passie voor grafische vormgeving ben ik de trotse Grafisch Moderator op Town of Plumbobs!