Homeless Challenge

Gameplay challenge
door Aislynne

Je bent een sim die om moet gaan met de harde realiteit van het leven zonder een huis die je thuis kunt noemen. Je mag zelf een achtergrond verhaal bedenken. Ben je een van huis weggelopen country meisje of een zakenman die plotseling zijn baan en huis verloor? Wat ook de reden van het zwervenbestaan van je sim is, moet je zien te overleven op welke manier dan ook, om langzamerhand een beter leven voor jezelf op te bouwen. Het zal niet makkelijk zijn, maar je zal De Sims 4 vanuit een ander standpunt zien en misschien bevind je je wel in verrassende en amuserende situaties. 

Doel
Het hebben van 5.000 simoleons als saldo en een basishuis. Hoe je dit doet is aan jou. Als je na het slagen van deze challenge nog door wilt spelen, vervallen alle restricties.

Hoe begin je?

 • Creëer een sim, een jongvolwassenen of een volwassenen. Je mag zelf de eigenschappen en het doel kiezen. Maar Aislynne raadt aan om deze random uit te kiezen om de challenge interessanter te maken.
 • De kleding van de sim moet er goedkoop en gedragen uitzien. Je mag de stijl kiezen en zorg dat het past bij het achtergrondverhaal wat je hebt bedacht. Denk er aan: Als iets er meer elegant dan onverzorgd er uit ziet, is het niet oké.
 • Koop een lege kavel.
 • Zet het saldo van je sim op 0 simoleons. Druk ctrl + shift + c om de cheatbalk te openen. Typ testingcheats on en druk op enter. Typ vervolgens money 0 en druk op enter. Deze money cheat is ook te gebruiken bij de mini challenges waar je de 0 vervangt voor het nieuwe saldobedrag. Bijvoorbeeld: Je sim heeft 33 simoleons en krijgt er 1.000 simeleons bij. Dan voer je in ‘money 1033’. (Meer info over de mini challenges volgt later)


Regels

 • Je mag niet verhuizen, trouwen of een andere relatie hebben. Je mag wel een baby krijgen.
 • Je mag geen baan nemen totdat alle vereisten van de challenge zijn gehaald, want niemand wil een zwerver aannemen.
 • Verzamelen, vissen, tuinieren, graven naar schatten, rommelen door afval, vragen om leningen, schrijven van boeken, schilderen, het spelen van een instrument, etc.. zijn toegestane manieren om geld te verdienen. Gebruik je fantasie. Alleen de reguliere carrières zijn verboden.
 • Je mag niet beginnen met bouwen of spullen aanschaffen die je sim niet in zijn of haar inventaris kan meenemen totdat je een bouwvergunning hebt aangevraagd. (Meer info volgt later)

Mini challenges
De volgende mini challenges zijn optioneel en dus niet verplicht. De beloningen die je krijgt voor deze challenges maken het wel makkelijker om het doel van De Homeless Challenge te halen.

Tante Edna
Een verre familielid is onder de indruk van je sim en hoe goed die het doet ondanks de omstandigheden. Ze geeft jou 1.000 simoleons.

Vereisten:
Je moet zeven punten hebben bij één vaardigheid of vijf punten bij twee verschillende vaardigheden.-=-

Bouwvergunning
Na het aanvragen van een bouwvergunning, is het toegestaan om te beginnen met bouwen en het kopen van meubels.

Vereisten:
Een bouwvergunning kost 500 simoleons.

-=-

Thuiswerker
Je sim kan huishoudelijk werk doen voor families om een beetje geld te verdienen.

Vereisten:
Je sim moet een schone set kleding kopen. Dit kost 150 simoleons. Ook moet je sim minstens 3 vaardigheidspunten hebben in een van de volgende vaardigheden: Koken, Culinair Koken, Handigheid; OF een van de volgende eigenschappen hebben: Netjes, Snelle Schoonmaker, Mentor.

Instructies:

 • Kies een huis waar minstens twee (maar liever meer) sims wonen. Je moet om 8 uur ’s ochtends bij hen aan de deur staan. Als ze jou binnenlaten, werk je tot 16 uur.
 • Je moet één groepsmaaltijd koken, schoonmaken, alles repareren van kapot is, kinderen helpen met hun huiswerk en apparaten verbeteren.
 • Je loon voor één dag is 10 simoleons x jouw vaardigheidspunt in Koken, Culinair Koken en Handigheid. Bijvoorbeeld: Als je sim twee punten heeft voor koken, drie voor handigheid en één voor Culinair Koken, dan zal jouw loon 10 x (2+3+1=6) = 60 simoleons zijn.
 • Als er geen werk is voor je sim om te doen, mag je een boek lezen, televisie kijken, schaken, een dutje doen op de bank, etc.. Je mag ook een portie van de maaltijd eten die jezelf gemaakt hebt. Doe alleen geen onbeleefde dingen zoals slapen in het bed of een douche of bad nemen.

-=-

De gemeenschap wil helpen
Je hebt vrienden in de gemeenschap gemaakt en ze zijn bewust geworden over de moeilijkheden waar daklozen sims elke dag mee te maken hebben. Ze zamelen wat geld in en bouwen een daklozenopvang.

Vereisten:
Je sim moet vijf vrienden hebben.

Instructies:

 • Bouw een daklozenopvang op een lege kavel. Dit moet niet de lege kavel van jouw dakloze sim zijn. Het moet een lelijke keet zijn met de goedkoopste meubilair: een koelkast, aanrechtblokken, een toilet, een wasbak, een douche, eettafel met stoelen, een bank en een aantal eenpersoons bedden. Geen gasfornuis, geen vaardigheidsobjecten, geen televisie’s, geen computers, geen mooie decoratie, etc.. Verander de kaveltype naar algemeen.
 • Je sim mag deze kavel gebruiken om een simpele maaltijd te eten, te rusten, te douchen en het toilet te gebruiken. Maar je bezit het niet en je kan ook op een later moment geen meubels meer kopen.

-=-

Een nieuwe jij
Je kunt zelf-ontwikkelingslessen volgen, wat er voor zorgt dat je jouw vaardigheden kunt wisselen.

Vereisten:
Het kost 500 simoleons per eigenschap.

Instructies:
Je hebt een cheatcode nodig om de vaardigheden te wisselen. Open de cheatbalk, voer de testingcheats on in, typ vervolgens cas.fulleditmode in en druk op enter. Houd de shift toets ingedrukt als je op je sim druk en pas deze aan in CAS. Door middel van deze cheat heb je de mogelijkheid om eigenschappen te veranderen.

-=-

Neem een baan
Je mag een reguliere baan nemen

Vereisten:

 • Je moet kleding met een slimme uitstraling kopen en een goed kapsel nemen voor sollicitaties. Dit kost 500 simoleons.
 • Je moet een eigen huis hebben. Een simpel huisje is prima zolang het maar muren, een dak, een douche of bad, een toilet, bed en koelkast heeft. De daklozenopvang telt niet mee.
 • Je moet op zijn minst drie vaardigheidspunten hebben in een vaardigheid die nodig is voor de gekozen carrière. Bijvoorbeeld de culinaire carrière: Koken of Culinair Koken.

 

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016