Lokale creator 2020: Interview met Esined

Jij bent verkozen tot Lokale Creator van het jaar 2020, gefeliciteerd! Wat was je eerste reactie toen je het las?
Ik was echt heel erg verbaasd toen ik het las, want ik had dit echt helemaal niet verwacht! Ik voel me heel erg vereerd dat er mensen zijn die vinden dat ik dit verdien.
Hoe lang ben je al een Sims-Creator en hoe lang deel je jouw creaties al met anderen?
De galerie van de Sims 4 gebruik ik nu sinds ik het spel (eind 2018) weer actief ben gaan spelen. Hier deelde ik in het begin vooral huishoudens met zelfbedachte verhalen. Later toen ik lid werd van Town Of Plumbobs kwamen hier veel simmetjes op te staan van de 52 wos challenge. Zo af en toe bouwde ik ook eens een huisje tussendoor. Vanaf april 2019 ben ik begonnen met streamen op Twitch. Ik kreeg zin om mijn creativiteit van de verhaallijnen in mijn gameplay met anderen te delen. Nu, ruim een jaar later doe ik dit nog steeds met heel veel plezier!
Wat betekenen creators volgens jou voor de Sims-community?
Het is super leuk om te zien dat er zoveel mensen zijn die graag hun creativiteit met anderen willen delen. Zowel in de galerie, als op YT, Twitch, of waar dan ook. Zelf haal ik veel inspiratie uit creaties van anderen. Verder vind ik het leuk om te zien hoe gezellig het op al die verschillende plekken is! De Sims 4 is natuurlijk geen multiplayer spel, maar door alle platformen lijkt het soms net alsof je toch een beetje samen kan spelen ^^
Onderstaande quote komt van één van de leden die jou voor deze titel hebben genomineerd. Creatief in De Sims 4 en geïnteresseerd in de chat wordt gewaardeerd door je kijkers. Wat maakt het streamen op Twitch voor jou zo leuk?

“Haar twitch van zaterdag vond ik leuk om te volgen. Ze reageert leuk op de comments en bouwt goed.
Ze is gewoon een enthousiaste Sims player! Ja. Daar hou ik van.”

Wat een lieve quote! Wat het streamen dus vooral zo leuk maakt dat zijn de betrokken en lieve kijkers die ik heb. Ik vind mijn community namelijk heel erg leuk! Er is veel enthousiasme als ik live ga. Dit kondig ik eerst altijd aan in mijn Discord server en vaak wat later ook op Instagram en de reacties die ik dan krijg maken me blij. Tijdens de stream probeer ik de chat altijd zo goed mogelijk bij te houden. Ik vind het belangrijk dat de kijkers gehoord en gezien worden en probeer ze er ook echt bij te betrekken. Samen spelen is veel leuker en gezelliger dan alleen.
Wat is jouw mooiste herinnering aan het zijn van een creator?
Een specifieke herinnering… Oei, dat is lastig! Ik denk dat ik dan ga voor het feit dat er zomaar ineens een leuke grap kan ontstaan, die dan vervolgens steeds terug blijft komen. Zo was er in mijn Magisch Rijk serie een sim genaamd Huub en hij werd echt een meme. Niet alleen bij mij, maar ook op dit forum is hij ergens in het foto-album terug te vinden. Een lieve kijker heeft hem namelijk een make-over gegeven 😉
En daarnaast blijf ik het lief vinden dat ik aan het einde van de stream vaak lieve complimenten krijg. Dan word ik van binnen helemaal warm.
Als een mooie afsluiter, welke van jouw creaties wil je hier met ons delen (en waarom)?

Graag wil ik met jullie mijn meest recente hoogtepunten video die op mijn YouTube kanaal staat delen! In deze video zijn alle leuke/grappige/hilarische momenten van de afgelopen periode van mijn Twitch kanaal te zien. Hopelijk kunnen jullie net zo hard om alle leuke momenten lachen als ik heb gedaan.

Kympulse

Kympulse

Hey, Kympulse hier. Simmer sinds 2002 en mede-oprichter van Town of Plumbobs. Verder ben ik ook actief op YouTube, studeer ik en knuffel ik met mijn katten.