Lokale Creator 2019: Interview met Froos

Jij bent verkozen tot Lokale Creator van het jaar 2019, gefeliciteerd! Wat was je eerste reactie toen je het las?
Ik weet nog precies wat ik zei toen ik het bericht las. “WoW! Is dit echt?” Ik moest het even 2x goed doorlezen voordat ik besefte dat ik uit alle creators genomineerd en uitgekozen was, haha. Het voelt als een grote blijk van waardering en ik ben er heel blij mee.

Hoe lang ben je al een Sims-Creator en hoe lang deel je jouw creaties al met anderen?
Al lang voordat Town of Plumbobs bestond plaatste ik verhalen, plaatjes en simmetjes op forums en mijn site. Het begon allemaal in 2012 met een wedstrijd om een verhaal te maken met een bestaande Sims3 familie uit Sunset Valley (Bunch) en hiermee is eigenlijk alles begonnen. De reacties die ik kreeg waren superleuk en dat heeft ervoor gezorgd dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds verhalen schrijf, plaatjes maak en simmetjes creëer. En natuurlijk krijg ik nog steeds hele mooie comments.

Wat betekenen creators volgens jou voor de Sims-community?
Een Sims-community zonder creators zou maar saai zijn denk ik. Je leert van elkaar en inspireert elkaar. Het is ook mooi om te zien wat anderen spelen en creëren. Elke creator heeft weer zijn eigen talent in bouwen of CAS en dat maakt het voor mij zo’n divers en gezellig sims-community.

Onderstaande quote komt van één van de leden die jou voor deze titel hebben genomineerd. Je bent actief in het maken van een variatie aan creaties met De Sims. Wat inspireert je om voor zoveel creatie categorieën content te maken?

“Hij deelt hier dagboeken, verhalen van ‘The Arrivals’ en ‘Tupac Bohati’. Ook zijn 365 dagen project die op Town of Plumbobs te zien is, staat op zijn eigen site. Dit is zelfs al het 3e jaar dat hij een 365 dagen project doet. Respect! Verder maakt hij ook nog eigen creaties zoals huishoudens en kavels, die hij zowel op zijn eigen site als op TOP deelt.”

Vooral bij het schrijven van verhalen laat ik me inspireren door de karakters waarmee ik speel. Zoals bij ‘The Arrivals’ zijn het zes verschillende jongelui in één huis en dat gaat natuurlijk niet altijd even goed of juist wel. ‘Tupac’ komt officieel van een inheemse stam uit Afrika en ontdekt nu de moderne wereld wat ook weer hilarische situaties oplevert.

Tijdens het spelen kom ik ook weer mooie plekjes van de Sims-werelden tegen die ik vast leg en voor mijn 365 dagen bewaar. En als ik even geen zin heb om te schrijven of om plaatjes te maken duik ik in CAS of probeer een leuke kavel te maken.

Zo wissel ik het spel dus af om het voor mezelf leuk en inspirerend te houden.

Wat is jouw mooiste herinnering aan het zijn van een creator?
Dat ik in het verleden heb samengewerkt met andere creators om elkaars personage te gebruiken in onze verhalen, maar ook volgers die hun Sim uploadde om in mijn verhaal als figurant te dienen. Dat vond ik wel heel bijzonder.

Als een mooie afsluiter, welke van jouw creaties wil je hier met ons delen?
Dan ga ik weer even naar 2012 toen het allemaal begon. Mijn allereerste verhaal was met de familie Bunch uit de Sims3 vanwege een wedstrijd. Als ik die gok nooit had gewaagd was ik geen creator geweest zoals ik nu ben. Uiteindelijk 2 generaties verhalen mee geschreven en gedeeld.

Afbeelding

Bedank allemaal!

Klik hier voor een overzicht van alle dagboeken van Froos, inclusief de familie Bunch.

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016