5 tips om een 365 dagen project vol te houden!

Het 365 dagen project is een challenge die vooral bekend staat om het maken en plaatsen van foto’s, elke dag een jaar lang. Maar een 365 dagen project is niet beperkt tot enkel fotografie. Je kan het project ook aan andere dingen koppelen. Dus waarom geen 365 dagen project met plaatjes uit De Sims! Meerdere forumleden zijn deze challenge aangegaan en delen hun Sims afbeeldingen op het Town of Plumbobs forum! Over een paar dagen begint het volgende kalenderjaar. En wat is er nou mooier dan op 1 januari starten met een nieuw project?!

Er is maar één regel: post één plaatje voor elke dag van het jaar, binnen 365 dagen!

Tot nu toe heeft alleen Matcha het 365 dagen project succesvol afgerond op Town of Plumbobs. Maar waarschijnlijk zal dat niet lang meer duren, want ThePaperSim is inmiddels begonnen aan de laatste week van zijn project! We wensen hem veel succes met de laatste loodjes (en wat zullen we zijn prachtige plaatjes missen)!

Het doel
Maar wat is dan het doel van zo’n 365 dagen project? Dat bepaal jij natuurlijk helemaal zelf. Misschien wil je wel beter worden in het maken (of bewerken) van plaatjes, wil je op een visuele manier een verhaal leren vertellen of wil je jezelf uitdagen door een routine op te bouwen waarbij je elke dag wat content deelt. Misschien wil je wel gewoon aan jezelf bewijzen dat jij dit kunt. Maar wat voor plaatjes post je dan voor zo’n 365 dagen project? Ook dat bepaal jij helemaal zelf! Zie hieronder wat voorbeelden uit de projecten van andere simmers.

Beginnen!
Wanneer begin je met een 365 dagen project? Nou, 2019 komt eraan, dus wat is nou mooier dan dat jouw project loopt van 1 januari t/m 31 december 2019? Je hoeft natuurlijk niet te starten op 1 januari, maar het is wel leuk! Maar ja, 365 dagen dus. Dat zijn er een hoop! Hoe ga je dat dan volhouden? Geen zorgen, meerdere leden van het TopForum delen hieronder hun tips om een 365 dagen project vol te houden!

#1 Wees voorbereid
Alsof elke dag een plaatje posten al niet uitdagend genoeg is; elke dag een plaatje maken in het spel is nóg uitdagender! Daarom is de belangrijkste tip van onze community: wees voorbereid! Speel je niet elke dag de Sims? Zorg dat je een voorraadje van mooie plaatjes hebt om te posten.

“Zorg dat je plaatjes op voorraad hebt! Ik had dat niet, en daarom in mijn 365 dagen project in de soep gelopen!” – fr0zixx

Naast een voorraadje screenshots is het natuurlijk ook heel handig om ze al van te voren te uploaden. Dan kun je de afbeelding-URLS in een concept-bericht of privébericht naar jezelf zetten. Als je ze een titel of bijschrijft wilt geven kun je deze ook al van te voren schrijven. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog maar te kopiëren en te plakken!

#2 Wees georganiseerd
365 dagen zijn er veel en het is heel makkelijk om het overzicht kwijt te raken. Misschien is het daarom handig om ergens een overzicht bij te houden. Welke plaatjes heb je al gemaakt? Welke al gepost? Welke staan al klaar om gepost te worden? Deze informatie kan je bijhouden in een notitieboekje, document, spreadsheet of gewoon in een mapje op je computer.

Ik heb al mijn screenshots de datum van de postende dag gegeven zodat ik makkelijk kon zien welke wanneer aan de beurt was.” – Kympulse

#3 Hou het interessant (voor jezelf)!
Met zoveel plaatjes kan het wel eens voorkomen dat ze op elkaar beginnen te lijken. Dit kan misschien (ook voor jezelf) een beetje saai gaan worden. Breng daarom wat variatie in je plaatjes! Heb je al heel veel landschapsplaatjes gepost? Probeer eens foto’s van Sims te schieten! Heb je vooral veel plaatjes van je gezinnetje? Kijk eens of je leuke plekjes in de wereld kan vinden! Een leuk idee om het interessant te maken is om (om de zoveel tijd) een thema aan te houden.

“Een andere tip die ik kan geven is bijvoorbeeld werken met weekend / week of maandthema’s. Want hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt om nog unieke plaatjes te schieten.”– Kympulse

Een ander voorbeeld is om van jouw 365 dagen project een verhaal te maken! Zo vertelde Ladysims in 2017 het verhaal van Senna van der Wal, waarbij ze elke dag een plaatje met daarbij een spannende alinea tekst deelde. Reken maar dat wij dagelijks klaar zaten om te ontdekken hoe het verhaal verder ging!

#4 Bewerk je plaatjes
Er zijn natuurlijk ook zo al mooie plaatjes te schieten in het spel, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze net dat stukje mooier te maken door ze te bewerken. Zo kun je nog meer creativiteit kwijt in jouw project!

#5 Maak een collage
Heb jij weer een maand, kwartaal of jaar afgerond? Vat hem samen met een collage! Dan zie je al jouw plaatjes van die maand nog eens mooi op een rijtje en kunnen anderen nog laten weten welk plaatje deze maand hun favoriet was! Hieronder vind je drie voorbeelden van collages.

 

Alle 365 dagen projecten zijn te volgen via het Sims 4 Fotoalbum subforum! Om dit subforum te zien, moet je aangemeld zijn op ons forum. Lidmaatschap is gratis!

Ga jij in 2019 een 365 project starten? Hopelijk helpen deze tips je dan om het vol te houden! Rond jij het 365 dagen project succesvol af? Dan verdien jij de 365-badge! Wij wensen je alvast veel plezier en succes met jouw project!

Met dank aan ThePaperSim, Ladysims, fr0zixx, Kympulse en Matcha voor de plaatjes en tips!

Matcha

Matcha

Hoi, ik ben Matcha, moderator op Town of Plumbobs. Ik speel graag RPG's en natuurlijk De Sims, al sinds het jaar 2000! Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te schrijven, te knutselen en Japans te studeren. Wie weet tot ziens op TOP!