Achter de schermen van het door de community gekozen De Sims 4 Breien Accessoirespakket

SimGuruConor geeft je een sneakpeek van het gloednieuwe Accessoirespakket!

Hallo, Simmers! Ik hoop dat alles goed met jullie gaat in deze rare tijden. Blijf gewoon binnen, blijf veilig en speel misschien wat games?!

Zoals jullie allemaal hopelijk weten, is het thema van het door de community gekozen Accessoirespakket* breien! Sims kunnen er lekker bij gaan zitten, wat muziek opzetten en naar hartenlust breien. Brei een zacht wollig iets! Brei een hoed! Brei een brievenbus? Van ons mag alles, leef je uit. Breien geeft je Sims allerlei creatieve mogelijkheden.

Ik ben de hoofddesigner van dit pakket en vandaag wil ik het graag over de gameplay-elementen hebben die worden toegevoegd aan dit Accessoirespakket en wat inzicht geven in wat er allemaal in de vroege ontwikkelingsstadia gebeurt.

Creëer-een-Sim verbeteringen

Een van de geweldige dingen die we aan dit pakket toevoegen is de kans om je eigen kleding te breien. Sims hebben de mogelijkheid om exclusieve gebreide kleding te ontgrendelen in CES, zodat iedereen in hun huishouden het kan dragen.

Ik had het gevoel dat dit een heel belangrijk systeem was voor breien, misschien wel het belangrijkste! Hoewel het klinkt als een inkoppertje, moet je in gedachten houden dat de meeste kleding in De Sims™ 4 direct beschikbaar is voor alle Sims om te dragen.

Ons idee was dus om een nieuwe interface te creëren waarin vergrendelde Creëer-een-Sim kledingvoorwerpen worden weergegeven. Op die manier kun je dingen zien zoals gebreide truien en sokken (ja, sokken!) voordat je ze gaat breien. Hier zie je alles wat je Sim zou kunnen of willen maken! Gebreide kleding moet speciaal zijn, niet alleen iets wat elke doorsnee bewoner draagt.

Om beter te illustreren wat ik bedoel, heb ik hieronder een aantal UX mock-ups gegeven. Wat is een UX mock-up? Ik ben blij dat je het vraagt! Vroeg in de ontwerpfase, nadat het ontwerp is geschreven maar voordat het af is, bekijkt onze UX-designer (wiens taak het onder meer is om de gebruikersinterface te ontwerpen) het ontwerp en creëert beelden die illustreren hoe de functie eruitziet in de game. We kunnen dit dan als team bekijken en wijzigingen aanbrengen totdat we tevreden zijn. Wanneer de ingenieurs en de UI-vormgevers de functie implementeren, weten ze precies hoe het eruit moet zien. Best cool, toch?

Schommelpret

Laten we het nu over schommelstoelen hebben! Voor een pakket over breien voelde dit gewoon als een must.

Schommelstoelen functioneren over het algemeen als gewone stoelen, maar dan met een paar extra twists! Sims kunnen dingen doen zoals praten, televisie kijken, naar muziek luisteren, boeken lezen en op een schommelstoel breien. Als het werkt terwijl je zit, proberen wij om het te laten werken tijdens het schommelen.

En dan de ouderen. We wilden dat ouderen een unieke gameplay met schommelstoelen hadden. Dus hebben we een speciale interactie op schommelstoelen genaamd mijmerentoegevoegd, waarbij oudere Sims terugdenken aan hun dagen van weleer en zich iets leuks of iets minder leuks herinneren. Misschien is het wel iets heel gênants, iets dat ze ergens heel diep weg hebben gestopt. Wie weet? (Ik weet het wel… maar jullie moeten wachten tot het pakket uitkomt om erachter te komen!)

Wat doet de schommelstoel nog meer? Heel veel eigenlijk! Maar ik kan nog niet alles onthullen.

Plopsy

Ook in dit pakket zit een coole functie genaamd Plopsy. Ja, Plopsy.

Wat is Plopsy? Een online winkel waar Sims hun gemaakte kunst kunnen verkopen! Deze winkel is niet gekoppeld aan een carrière of een klus, dus als je op een creatieve manier wat geld wilt verdienen, dan is Plopsy hier voor jou.

De mogelijkheid om je gebreide voorwerpen online te verkopen voelde als een heel sterk onderdeel van dit pakket, en we wisten niet zeker of het slepen van een voorwerp naar de verkoopknop wel genoeg zou zijn. Met Plopsy kunnen Sims hun voorwerpen online aanbieden voor een kleine vergoeding in de hoop dat een internetvreemde het zal kopen. Zodra een koper is gevonden, moeten Sims het voorwerp zelf verzenden door naar de brievenbus te gaan. Of ze kunnen het aanbod van iemand negeren en een betere deal proberen te krijgen.

Er zijn niet alleen gebreide voorwerpen te vinden op Plopsy, schilderijen en houtsnijwerken komen hier ook aan bod! Ik hoop zo veel mogelijk dingen toe te voegen die zin hebben voor een winkel als deze. Afhankelijk van het voorwerp dat je verkoopt, zou je meer winst moeten maken met Plopsy dan dingen op de ouderwetse manier verkopen.

Je Sim kan ook dingen kopen in Plopsy! Als je geen zin hebt om een hoed te breien, heeft iemand er misschien wel een te koop. De aanbiedingen worden gedurende de dag bijgewerkt, zodat je altijd weer terug kunt komen om te kijken of het perfecte voorwerp er voor jou tussenzit.

Plopsy is nog hartstikke nieuw, dus ik heb geen screenshots om te delen. Maar voor nu kun je genieten van dit potentiële Plopsy-logo!

 

En ten slotte…

Dank aan iedereen die in onze enquêtes heeft gestemd en de tijd heeft genomen om mijn communityvragen te beantwoorden op De Sims 4-forums. Jullie feedback helpt! Jullie zijn geweldig! En nogmaals, onthoud dat alle dingen die hier genoemd worden nog steeds in vroege ontwikkeling zijn en onderhevig aan veranderingen, blablabla, blablabla, blablabla (sorry, dat moet ik zeggen).

Hoewel ik nog niet alles over ons nieuwste Accessoirespakket kan delen, hoop ik in ieder geval dat je deze sneakpeek interessant vond!

Tot de volgende keer, — SimGuruConor

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs

Town of Plumbobs is een Nederlandstalige community voor alle fans van De Sims. ♢ Gestart op 29-02-2016